دانشگاه ها سهم جدی ای در سیاست گذاری و تصمیم گیری ندارند

غلامی گفت: دانشگاه ها احساس می کنند در سیاست گذاری کلان کشور سهم جدی ای ندارند.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان، «منصور غلامی» در دومین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، گفت: سیاست گذاری و حکمرانی بحثی تخصصی است که نیاز به حضور نخبگان دارد در غیر این صورت مفهوم واقعی خود را از دست می دهد.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: ما تعریف مشخصی از جایگاه دانشگاه، مراکز علمی و تحقیقاتی داریم اما باید بررسی کنیم تا چه میزان از ظرفیت آنها استفاده کرده ایم. در وضعیت فعلی دانشگاه ها احساس می کنند سهم جدی در تصمیم گیری و سیاست گذاری ندارند.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه ها وظیفه تربیت نیروی انسانی خود را به خوبی انجام می دهند، بیان کرد: در تمام بخش های کارشناسی از ظرفیت این نیروهای تربیت شده بهره مند می شویم اما در بخش های مختلف سیاست گذاری و حکمرانی به آنان اجازه مشارکت جدی نداده ایم.

 

غلامی با اشاره به این نگاه که به حوزه آموزش عالی جایگاه مناسبی در آینده داده نشده است، بیان کرد: برای خروج از این چالش و جایگاه به حرکتی جدی نیازمندیم. باید مجموعه کلان برنامه ریزی و سیاست گذاری کشور به بخش آموزش عالی وظیفه تکلیفی ارایه دهد. در جهان در حال توسعه کلمه مبنای حرکت بر اساس استفاده از نخبگان تعریف شده است.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه ها فارغ التحصیلان زیادی دارند اما پس از فارغ التحصیلی وظیفه ای ندارند، تصریح کرد: چرا که برای سفارش تحصیل در سطح کلان جایگاه جدی ای دیده نشده است.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه گسترش آموزش عالی به سمت مرکز آموزش عالی یکی از آسیب ها بوده است، بیان کرد: برای این منظور برنامه هایی پیش بینی شده است و با ادغام مراکز کوچک و اعطای ماموریت به آنها می توانیم به وضعیت فعلی خود ارتقا دهیم.

 

وی با بیان اینکه فارغ التحصیل دانشگاه ها باید محور توسعه قرار گیرند، گفت: تربیت نیروی انسانی ما باید بر مبنای نیاز و بر اساس سیاست های کلان و برنامه ریزی شده باشد.

 

 

کد خبر 762279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha