اوج روزهای انقلاب با مردان بزرگ / شاهکار روزهای پر تلاطم سال ۵۷ در ملایر

شهرستان ملایر بزرگ مردانی دارد که نام آیت الله سید محمد میرشاه‌ولد به دلیل نقش بی بدیلیش در مبارزات انقلابی ملایر بر کسی پوشیده نیست ودر کنار بزرگ مردان تاریخ انقلاب چون ستاره پر نور می‌درخشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ملایر  تاریخ انقلاب اسلامی ایران پراز نام مردان و زنانی است که به دلیل از خود گذشتگی، مبارزات و فداکاری برای این مرز و بوم نام پر افتخارشان در برگ برگ زرین کتاب انقلاب می‌درخشد.

شهرستان ملایر نیز بزرگ مردانی از این تبار دارد که نام آیت الله سید محمد میرشاه‌ولد به دلیل  نقش بی بدیلیش در مبارزات انقلابی ملایر بر کسی پوشیده نیست ودر کنار بزرگ مردان تاریخ  انقلاب چون ستاره پر نوردرخشان می‌درخشد.


حجت‌الاسلام عبدالحمید میرشاه‌ولد از فرزندان مرحوم آیت‌الله میرشاه‌ولد درگفت‌وگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه دهه فجر انقلاب اسلامی یادآور روزهای پرمخاطره و حساسی است که بعد از سال‌ها تلاش و مبارزات انقلابی مردم این دیار به رهبری امام خمینی(ره) رقم خورد بیان کرد: امروز درخت تنومند انقلاب با تمام مشقت‌ها و سختی‌ها به بار نشسته و بعد از چهل سال به رشد و بالندگی رسیده است.


 وی با بیان اینکه هیچ کدام از بادهای تند و طوفان‌های مهیب نتوانست درخت انقلاب اسلامی را از پا در آورد گفت: حاصل این ایستادگی و مقاومت امروز به بار نشسته و دستاوردهای انقلاب اسلامی در جای جای این کشور در حوزه‌‌های مختلف خود نمایی می‌کند.

 

 وی  این تنومندی و افتخار را حاصل خون هزاران شهید و تلاش و خون دل خوردن مردان  و زنان بزرگی دانست که پا به پای مشکلات در همه عرصه‌ها ایستادگی کرده و توانسته‌اند انقلاب اسلامی را تا به امروز حفظ کنند.

فرزند آیت الله میرشاه‌ولد  در خصوص پدر بزرگوارشان بیان کرد: مرحوم آیت الله سید محمد میرشاهولد در سال 1309 هجری شمسی در خانواده‌ای بزرگ و مذهبی از سادات علوی در شهرستان ملایر دیده به جهان گشود.

وی گفت: مرحوم پدرم دوران ابتدایی خود را در شهر ملایر به اتمام رساند و برای ادامه تحصیل به عنوان شاگرد برتر در بین شهرستان‌های استان همدان توانست بورسیه مدارس عالی شود.

وی با اشاره اینکه با وجود هوش وافر و نمرات عالی ایشان علاقه زیادی به امور دینی  داشت گفت: مرحوم پدرم وارد حوزه علمیه ملایر شد و بعد از گذراندن دوران مقدماتی برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر حوزوی به حوزه علمیه قم رفت.
 شاگردی در محضر بزرگان و عالمان دین

حجت‌الاسلام میرشاه‌ولد گفت: ایشان در حوزه علمیه قم از محضر اساتید و بزرگانی چون آیت‌الله مرعشی نجفی، گلپایگانی و شهید صدوقی و مرحوم آیت‌الله بروجردی بهره برد.

وی تصریح کرد: بعد از اینکه آن پدرم در قم افتخار شاگردی در محضر اساتید بزرگ را با سربلندی پس داد به خاطر کسالتی که داشت به تهران آمد و بعد از کسب مدارج بالاتر به درجه اجتهاد نائل شد.

حجت‌الاسلام میرشاه‌ولد افزود: ایشان در سال 37 به ملایر بازگشتند و بنا به درخواست مردم ملایر ریاست حوزه علمیه ملایر را پذیرفت و در امور مختلف از جمله رسیدگی به مشکلات مردم، امور کتابخانه‌ها ، ساخت مساجدو.... فعالیت‌های خود را ادامه دادند.
فرزند آیت الله میرشاه‌ولد در خصوص فعالیت‌ها و مبارزات انقلابی پدرش گفت: ایشان همزمان با مبارات انقلابی امام از همان  سال 42 تا سال 57 با سخنرانی‌ها و پخش اعلامیه‌‌های امام (ره) وبا همراهی سایر مبارزان انقلابی ملایر از جمله مرحوم شیخ صادق عباسی، حجت‌الاسلام ترابی و برادرش، پورکریمی، گلستانه و... مردم را راهنمایی و آنها را به مبارزه علیه رژیم دعوت کردند.
وی با بیان اینکه مسئولیت رساندن پیام انقلاب و مبارزه با عوامل شاه در شهرستان‌ها متوجه روحانیت بود، ایشان در این سنگر مقدس با همراهی و استفاده از همه توان و تلاش خود در کنار  دیگر مبارزان انقلابی ملایر کمر همت بسته و ظلم و ستم رژیم را برای مردم افشاگری کردند.

 

برگزاری نماز جماعت
فرزند آیتالله میرشاه‌ولد با اشاره به برگزاری مراسم نماز جماعت با امامت مرحوم پدرشان در  آن زمان تصریح کرد: مرحوم پدرم بدون توجه به تذکرات و تهدیدات ساواک نماز جماعت و مجالس مبارزاتی خود را در مسجد حسیبخانی که بعد از پیروزی انقلاب به نام مسجد «انقلاب» تغییر نام داد برگزار می‌کرد.

وی گفت: با وجود اینکه ایشان بارها از سوی نیروهای ساواک دستگیر شدند و مورد شکنجه قرار گرفتند حتی از ایشان عکسهایی گرفت که در موزه اسناد ملیم وجود است اما مبارزات انقلابی ایشان همچنان تا زمان پیروزی انقلاب ادامه داشت.

منزلی که پایگاه مبارزات انقلابی بود

فرزند آیتالله میرشاهولد  با بیان خاطراتی از روزهای انقلاب اسلامی گفت: اگر بخواهم همه آن روزها را بیان کنم خاطراتش بسیار زیاد است اما از یکی از مهمترین خاطراتم  در آن زمان که من جوانی 17 ساله بودم  حمله به مشروب فروشی ملایر بود.

وی تصریح کرد: همزمان با روزهای پرشور پیروزی انقلاب با تعداد زیادی از مبارزان و جوانان انقلابی به تنها مشروب ‌فروشی شهر ملایر حمله کردیم و همه شیشههای مشروب را داخل خیابان ریخته و آنجا را به آتش کشیدیم.

وی با اشاره به اینکه منزل ما از همان سال‌های قبل از پیروزی انقلاب به عنوان یکی از پایگاه‌های تبلیغاتی انقلاب تبدیل شده بود، گفت: در بسیاری از مواقع آشپزخانه، تنها جایی بود که خانواده‌ها می‌توانستند از آن استفاده کنند، چون تمام قسمت‌های منزل پر از جمعیتی بود که پای سخنرانی‌ پدرم می‌نشستند و برنامه‌های تظاهرات علیه رژیم را در قسمت‌های مختلف شهر برنامه‌ریزی می‌کردند.

فرزند آیتالله میرشاه‌ولد در ادامه با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به حکم حضرت امام (ره)، پدرم به عنوان نخستین امام جمعه ملایر منصوب شد تصریح کرد: بعد از 2 سال به علت کسالت و بیماری از سمت خود استعفا داد و در طی سال‌های عمر با برکت خویش در کنار آیت الله فاضلیان امام جمعه وقت ملایر به عنوان امام جمعه موقت در برگزاری نماز جمعه حاضر شد.
 

 روز ملی ملایر/ افتخار ملایر

حجت‌الاسلام میرشاه‌ولد گفت: 24 تیر ماه سال 93 براساس تصمیمگیری مجمع عالی بسیج در جلسه‌ای که در استان همدان و با حضور مسئولان استان برگزار شد، روز 21 بهمن ماه به نام روز ملی ملایر با نام آیت الله میرشاه‌ولد ثبت شده است.


وی اضافه کرد: بعد از رحلت پدرم بیت ایشان به روی مردم باز و برنامه‌های مذهبی و مناسبتی در ایام محرم، ماه رمضان و...  همچنان در منزل ایشان برقرار است.
 

 مردم داری، اخلاق و ایستادگی در برابر ظلم شاخص ترین ویژگی‌های آیت الله میرشاهولد

  مدیر حوزه علمیه برادران ملایر نیز با اشاره به خصوصیات و شخصیت اخلاقی مرحوم آیت الله میرشاهولد گفت: ایشان در پیروزی انقلاب اسلامی نقش کلیدی داشتند و با ایجاد فضای روشنگری علیه رژیم شاهنشاهی مردم را با انقلاب همراه کردند.

 حجت‌الاسلام مجتبی نجفی  افزود: آیت الله میرشاه‌ولد روحیات انقلابی و دینی خویش را به بهترین شکل ممکن حفظ کرد و پایبندی او به اصول انقلاب، رهبری امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری از ایشان شخصیتی برجسته، دینی و مردمی ساخته بود.

وی با بیان اینکه  اخلاق بسیار خوش، گشاده‌رویی و مردم‌داری در ایشان موج می‌زد و به همین خاطر در بین مردم بسیار مورد احترام بودند رمز ماندگاری این عالم بزرگ را خدامحوری و اخلاص و کمک به خلق خدا برشمرد.

وی گفت: ایشان مردی از جنس مجاهدت و فداکاری و مصداق عینی دینداری و انقلابی‌گری بودند و  در دوران عمر با برکت خویش همواره توجه به ایتام و نیازمندان را در صدر کار خود داشته  و با ارتباط صمیمی و اخلاق بسیار خوب خود بیت ایشان به روی همه مردم باز بود.

مدیر حوزه علمیه برادران ملایر ویژگی شاخص آیت الله میرشاه‌ولد را شجاعت در برابر ظلم و ستم ظالمان و اخلاص در کار و خدمت به خلق خدا برشمرد و افزود: مردم ملایر مردمی قدرشناس بوده و قدر بزرگان و زحمتکشان خود را می‌دانند.

وی با بیان اینکه خورشید وجود این عالم ربانی در 25 بهمن ماه سال 84 همزمان با ایام محرم در 75 سالگی به عالم باقی پر کشید و پیکر مطهر ایشان در جوار بقعه متبرکه امامزاده عبدالله (ع) ملایر به خاک سپرده شد گفت: روز ملی ملایر که به نام آیت‌الله میرشاه‌ولد نامگذاری و ثبت شده روزی مبارک برای مردم ملایر است.

وی افزود:همه ساله با برگزاری مراسم بزرگداشت در امامزاده عبدالله(ع)، یاد و خاطره آن عالم بزرگ و شهدای والامقام ملایر گرامی داشته می‌شود

مدیر حوزه علمیه برادران ملایر به کارهای خیریه این عالم ربانی اشاره  کرد و گفت: مرمت مسجد انقلاب( حسیب‌خانی) و ساخت هنرستان الغدیر از خدمات ماندگار ایشان در شهرستان ملایر است.

 نجفی اضافه کرد: علاوه بر فعالیت‌های مذهبی و سیاسی در زمینه علمی و مذهبی تألیفاتی چون «ستاره درخشان»، «مهدی منتظر»، «شیعه و رجعت» و «تفسیر سوره حمد» از یادگارهای ارزشمند این عالم بزرگ مبارز است.

وی  در پایان بر حفظ ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی تاکید کرد و گفت: در این برهه حساس باید دستاوردهای انقلاب و حاصل زحمات و تلاش همه کسانی که برای پیروزی انقلاب از خودگذشتگی کرده‌اند به نسل جوان منتقل شود.

 مدیر حوزه علمیه برادران ملایر بر اخلاق محوری و توجه به مسائل دینی و اعتقادی جوانان توسط خانواده‌ها تاکید کرد و افزود: اگر مسائل اخلاقی و دینی در جامعه اسلامی کمرنگ شود نظام انقلاب نیز در معرض خطر قرار می‌گیرد. 

کد خبر 762217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha