چهار گام بلند صنعت زنجان در چهار دهه انقلاب

بخش صنعت در اقتصاد استان زنجان نقش مهمی در ایجاد ارزش‌افزوده و اشتغالزایی ایفا می‌کند؛ هر بخش از صنعت کشورمان با تنوع بالایی همراه بوده و این بخش نسبت سایر بخش‌ها، محرک بیشتری برای توسعه کشور محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، بخش صنعت در اقتصاد نسبت سایر بخش‌ها، محرک بیشتری برای توسعه کشور محسوب می شود؛ این در حالی است که بیشترین میزان آسیب‌پذیری تولید ملی نیز در این بخش از اقتصاد ملی مشاهده می‌شود.  با توجه به اهمیت بخش صنعت در تولید و اشتغال کشور و همچنین جایگاه صنایع در افزایش توان مقاومت اقتصاد ملی، در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به گسترش و توسعه این بخش صنعت در زیربخش های مختلف، پرداخته شده است.


بخش صنعت و معدن یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی و بزرگ‌ترین بخش مولد (درکنار بخش کشاورزی) کشور به شمار می‌رود، به‌طوری که این بخش، سهمی معادل ۱۷ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است.

 

بخش صنعت ۳۳ درصد از اشتغال کل کشور را تأمین می کند که در همین راستا این بخش با توجه به گستردگی فعالیت‌ها و تعدد مراکز تولیدی توانسته است بیش از 33 درصد از اشتغال استان زنجان را پوشش دهد.

 

خوشبختانه امروز صنعت و معدن استان زنجان به رشد قابل توجهی رسیده است؛ اگر مروری به روند شتابان توسعه این بخش بعد از انقلاب اسلامی داشته باشیم، شاهد چهار گام بزرگ در چهار دهه انقلاب اسلامی خواهیم بود.

 

در دهه نخست انقلاب اسلامی با تمام تلاطم های سیاسی و شرایط جنگی کشور، صنعت استان به سمت استقرار واحدهای صنعتی بزرگ مقیاس حرکت کرد و تلاش های لازم در این راستا صورت گرفت.

 

در دهه دوم انقلاب اسلامی تبدیل استان به قطب صنایع نساجی محقق شد و تداوم و استمرار واحدهای صنعتی مانند: مینو، ایران ترانسفو، چینی هیس ابهر، پارس سویچ، فرش آریان، واحد سرب و روی ایران، واحد فرش سهند، واحد نساجی رازی) در بخش صنعت استان عملیاتی شد.

 

ایجاد تشکل های فرش دستباف برای قالیبافان ساکن در مناطق روستایی در قالب شرکت های تعاونی فرش دستباف روستایی و اتحادیه شرکت های تعاونی فرش دستباف روستایی در استان زنجان ایجاد و گام های مهم در مسیر اعتلای صنعتی استان برداشته شد.

 

در دهه سوم انقلاب اسلامی شاهد استقرار واحدهای صنعتی بویژه با منشا سرمایه­گذاری خارجی ( همچون پارس حیات) در استان زنجان بودیم.

 

تبدیل استان به قطب صنایع روی با توجه به ظرفیت های معدنی استان زنجان پیگیری و عملیاتی شد و امروز شاهدیم این صنایع جزو صنایع مهم استان زنجان محسوب می شوند و ارزش افزوده بالایی نیز ایجاد می کنند.

 

استقرار واحدهای صنعتی در ارتباط با مزیت­های استان مانند صنایع برق فشار قوی از جمله سیم و کابل و ترانس های فوق قدرت در استان زنجان پیگیری و عملیاتی شد که از رویکردها و موفقیت های مهم صنعتی استان محسوب می شود.

 

همچنین در این بازه زمانی شاهد اجرای قانون بیمه اجتماعی قالیبافان فاقد کارفرما در استان زنجان بودیم.

 

دهه چهارم انقلاب اسلامی سال های مهمی برای صنعت استان زنجان بوده، به گونه ای که اجرای بزرگترین طرح تولید فولاد بخش خصوصی آرش ناب البرز به منشا سرمایه گذاری خارجی در استان زنجان محقق شده است.

 

تکمیل زنجیره تولید فولاد، صنایع نساجی از دستاوردهای مهم صنعتی استان به شمار می روند که در دهه چهارم انقلاب اسلامی حاصل شدند.

 

یکی از رویکردهای مترقی در استان زنجان احداث شهرک های تخصصی از جمله شهرک برق و الکترونیک در راستای تبدیل استان به یکی از قطب های برق، الکترونیک و آی تی بود که اقدامات مهمی برای این شهرک تخصصی صورت گرفته است.

 

راه اندازی شهرک صنعتی سلطانیه در راستای توسعه صنعتی این شهرستان عملیاتی گردید تا یک گام تاریخی مهم در تامین زیرساختی های توسعه شهرستان سلطانیه محق شود. همچنین اجرای طرح توسعه شهرک صنعتی خرمدره و افق شهرستان ابهر نیز عملیاتی شد.

 

در راستای کاهش مشکلات واحدهای تولیدی تشکیل کمیته رفع موانع تولید استان عملیاتی شد تا این کمیته وظیفه پیگیری مشکلات و تسهیل امور برای رونق بخشی به واحدهای مشکل دار را برعهده داشته باشد که تاکنون خروجی موثری در راستای کاهش مشکلات واحدهای تولیدی داشته است.

 

اعطای تسهیلات رونق تولید و اجرای قانون اشتغال فراگیر نیز از جمله اقدامات مهم طی سال های اخیر بوده است. فعالسازی محل فروشگاه فرش دستباف اتحادیه فرش دستباف روستایی استان  و همچنین محل موزه ونمایشگاه دائمی فرش دستباف استان از اقدامات جانبی مهم در حوزه صنعت استان محسوب می شوند که طی سال های اخیر در استان عملیاتی شده است.

 

کد خبر 762155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha