به گزارش خبرگزاری شبستان در همدان، "محمد کاروند"، در مراسم نکوداشت پیشکسوت واقف و خیر انقلابی سید عباس همراهیان گفت: 2 ویژگی مهم در خصوص این واقف خیر اندیش مطرح است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان با بیان اینکه سبک کار ایشان انقلابی است افزود: بسیاری از انسانها واقف هستند اما سبکشان عامه است نه انقلابی لذا واقف بودن و انقلابی بودن دو ویژگی مهم ایشان است.
وی با اشاره به اینکه عباس همراهیان، مدرسه ساز بودند اما مدرسه جهت دار ساختند افزود: ایشان، دبیرستان معارفی ساختند که بیش از هزار و 300 استاد دانشگاه، حوزه، عالمان صاحب نظر و ... همگی از فارغالتحصیلان مدرسه موقوفهای ایشان هستند که این خود نمونه کار انقلابی است.
حجتالاسلام کاروند با بیان اینکه شهادت فرزند این واقف انقلابی انگیزه او را برای انجام کارهای خداپسندانه و خدمت به خلق و انقلاب بیشتر کرد ادامه داد: میتوان چند تفاوت مهم میان کار خیر و وقف را این چنین برشمرد.
مدیر کل اوقاف استان همدان با بیان اینکه استمرار وقف و عدم زوال آن در طول تاریخ یکی از تفاوتهای وقف با کار خیر است ابراز کرد: وقف درجه نهایی کار خیر است، وقف ابدی است و هیچ گاه مکانا، زمانا و نیتا قابل تغییر نیست.
حجتالاسلام کاروند با اشاره به اینکه مدیریت وقف با متولی موقوفه است نه اداره اوقاف گفت: در بسیاری از موارد، واقف، متولی موقوفه خود را فرزندان و گاهی اداره اوقاف معین می کند اما انچه مشخص است این است که چه متولی شخص باشد چه اداره اوقاف، وقف تا ابد در راستای نیت واقف اجرا می شود.
وی بیان کرد: موقوفه سیفالدوله در ملایر پس از گذشت 100 سال از فوت مرحوم سیفالدوله و متولیان آن، همچنان اجرا می شود به گونهای که در این ایام 150 نفر زائر اولی از محل این موقوفه به عتبات عالیات اعزام خواهند شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه وقف یک سنت حسنه بوده و ریشه در قرآن و سیره اهل بیت(ع) دارد خاطر نشان کرد: تأُسیس برخی موسسات خیریه که با روشی نو اقدام به کارهای خداپسندانه میکنند، روشها وقف نبوده و ماندگار نخواهد بود.
وی اظهار کرد: کار خیر مسکن موقتی است اما وقف دائمی بوده و چشمه همیشه جاری، که اثرات و خیرات آن تا ابد به واقف خیر اندیش خواهد رسید.
نظر شما