به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان، محمد طاهری در نشست خبری با تشریح طرح های دهه فجر بابیان اینکه عملیات اجرایی هشت طرح آبرسانی روستایی نیز طی دهه فجر امسال آغاز خواهد شد، اضافه کرد: برای این طرحها ۲۸۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شد که در شهرهای مختلف استان کلنگزنی میشود.
مدیر عامل آب و فاضلاب شهری استان سمنان بابیان اینکه در دامغان، شاهرود و سمنان هر کدام شش طرح طی دهه فجر امسال افتتاح میشود، ابراز داشت: در شهرهای میامی، گرمسار، آرادان و سرخه نیز هر کدام سه طرح و مهدیشهر چهار طرح آب و فاضلاب شهری افتتاح میشود.
طاهری بابیان اینکه عملیات اجرایی سه طرح نیز در شاهرود آغاز میشود، تصریح کرد: شهرهای سمنان و گرمسار دو طرح و یک طرح نیز در سرخه آماده کلنگ زنی برای دهه فجر امسال است.
وی اضافه کرد: علاوه بر این طرحها توسعه شبکه فاضلاب به طول چهار هزار کیلومتر، توسعه شبکه آب شرب، ساخت دو مخزن دو هزار متر مکعبی شاهرود، ارتقای تصفیهخانه گرمسار، مطالعات فاضلاب شهری سرخه و جابهجایی و حفر پنج حلقه چاه در استان سمنان طی دهه فجر انجام میشود.
محدوده خدمات شرکت آب و فاضلاب استان سمنان در 19 شهر و25روستا
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان،در خصوص دستاوردهای ارزشمند صنعت آب و فاضلاب از بدو تاسیس شرکت بیان داشت: محدوده خدمات شرکت آب و فاضلاب استان سمنان در حال حاضر 19 شهر استان و 25 منطقه روستائي است.
طاهری تصریح کرد: دراین 25 سال 100 درصد جمعیت شهری و همچنین حدود24 هزار نفر از جمعیت روستایی تحت پوشش آب شرب بهداشتی هستند که به تعداد201 هزترو243 فقره اشتراک آب برای شهروندان نصب و 877 کیلومتر شبکه توزیع آب و 781 کیلومتر خط انتقال آب به خطوط توزیع و انتقال سابق افزوده شده است.
وی با بیان اینکه حجم مخازن طی این سالها از 100 هزار مترمکعب به 185 هزار مترمکعب رشد داشته است اضافه کرد: تصفیه خانه آب در دو شهر دامغان و گرمسار و سامانه آب شیرین کنRO در شهر سرخه احداثش شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان، اذعان داشت: بخش خدمات جمع آوری،انتقال و تصفیه فاضلاب شهری نیز تاکنون حدود 144 هزار نفر از جمعیت شهری در پنج شهر با تعداد اشتراک 62هزارو370 فقره تحت پوشش قرار گرفته اندکه دراین پنج شهر( سمنان، شاهرود، دامغان ، مهدیشهر و شهمیرزاد) تصفیه خانه های فاضلاب نیز با ظرفیت اسمی 482 لیتر بر ثانیه احداث شده و طول خطوط جمع آوری فاضلاب در سطح استان 490 کیلومتر است.
وی، در ادامه عمق متوسط چاههای آب شرب این استان در دهه ۸۰ را ۱۵۰ متر اعلام کرد و گفت: این عمق در دهه ۹۰ به ۲۵۰ متر رسیده و در چاههایی که اخیراً در سمنان، شاهرود و یا مناطق شرق تهران و غرب گرمسار حفاری کردیم عمق دسترسی به آب از ۳۰۰ متر هم فراتر رفته است.
طاهری با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۰ چاه آب شرب در سطح استان سمنان وجود دارد اضافه کرد: تقریباً ۱۲۰ حلقه آن در مدار قرار دارد.
وی از کاهش منابع آبی در استان سمنان خبر داد و افزود: عمده منابع تأمین آب در این استان چاهها هستند و چاهها حدوداً ۷۰ درصد منابع آبی مورد نیاز شرب استان را تأمین میکنند.
سالانه ۶۱ میلیون مترمکعب آب از منابع تولید وارد مدار مصرف میشود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان از وجود دو منبع آبی مهم سطحی در بخش شرب این استان خبر داد و گفت: این دو منبع شامل سد شاهچراغی در دامغان و رودخانه حبلهرود در گرمسار است، ضمن اینکه علاوه بر این بخشی از نیاز آبی استان از طریق قنوات و چشمهها تأمین میشود.
طاهری بیان اینکه آبدهی چشمه روزیه به عنوان یکی از منابع عمده تأمین آب سمنان از ۴۵۰ لیتر برثانیه سال قبل در تابستان امسال به ۲۷۰ لیتربرثانیه و در حال حاضر به ۱۹۰ لیتر برثانیه رسیده، ادامه داد: قنات گلرودبار هم از ۲۷۰ لیتر برثانیه سال قبل به ۲۱۰ لیتر برثانیه در تابستان و اخیراً به کمتر از ۱۸۰ لیتر برثانیه رسیده و یا قنات شاهرود از ۲۴۰ لیتر برثانیه به ۱۲۰ لیتر برثانیه در سال جاری رسیده است.
وی افزود: تولیدی ما از منابع آب سطحی در سد شهید شاهچراغی و حبله رود نیز کاهش چشمگیر داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان با اشاره به مصرف سالانه آب شرب در این استان اضافه کرد: در استان سمنان سالانه ۶۱ میلیون مترمکعب آب از منابع تولید وارد مدار مصرف میشود.
نظر شما