به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله محمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شب گذشته(5دی) در جمع مدیران مدارس علمیه خواهران، پژوهش را اصالتا یک سلسله رفتار مرتبط و پیوسته دانست و گفت: این سلسله رفتار باید بتواند به سوالی پاسخ دهد و نقیصه ای را برطرف کند.
وی گرته برداری از کتاب های مختلف و به دست آوردن کتابی جدید را متفاوت از پژوهش دانست و افزود: پژوهشگر باید به دنبال آن باشد که به مسئله جدیدی بپردازد.
وی با بیان اینکه پژوهش مسئله محور است، تصریح کرد: اگر چنین نباشد برداشت از پژوهش صرفا تبدیل نسخ خطی به نسخ چاپی خواهد بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، یکی از نکات اساسی در پژوهش را عدم اطلاع از روش تحقیق برشمرد و یادآور شد: مدیران مدارس علمیه نباید دروس روش تحقیق را با سهل انگاری به طلاب ارائه کنند.
وی نتیجه چنین کاری را ناتوانی طلاب در ارائه تحقیق علمی توصیف کرد و ادامه داد: عرصه های علمی بسیاری وجود دارد که بانوان باید در آن عرصه ها وارد شوند و در آن به تلاش علمی بپردازند.
آیت الله غروی، اضافه کرد: امروز هرچه علم پیشرفت می کند به این نتیجه می رسد که مرد و زن باید مشاغل متفاوتی بر اساس جنسیتشان را بپذیرند.
وی اظهار داشت: نباید به گونه ای باشد که در عرصه های مختص زنان و یا عرصه هایی که لازمه آن اختلاط مرد و زن نباشد، بانوان طلبه و یا مدیران مدارس علمیه خواهران نتوانند به پژوهش بپردازند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اظهار داشت: مدیران پژوهشی باید خود پژوهشگر باشند تا بتوانند در مورد پژوهش تصمیم گیری کنند.
وی خواستار اولویت بندی در انتخاب مسئله پژوهش شد و یادآور شد: البته باید به توانمندی ها و ظرفیت های علمی نیز توجه کرد.
وی ضمن بیان حدیثی از امیرالمومنین(ع) قلب را پیشوای حواس انسان دانست و اظهار داشت: گاهی انسان مطلبی را درک می کند اما به دلیل اینکه دل او اجازه نفوذ به آن نداده به زودی آن را دفع می کند.
آیت الله غروی، بسیاری از خودخواهی ها را مربوط به مسائل قلبی دانست و اضافه کرد: در این موارد اگر تصمیم فرد اشتباه باشد، او آثار آن را به گردن دیگران می نهد.
پایان پیام/
نظر شما