اسلامی کردن دانشگاه ها مسئله سیاسی نیست

وزیر علوم و تحقیقات با تأکید بر اسلامی کردن داشگاه ها گفت: ما می‌خواهیم نظریات خود را بر مبنای علوم انسانی تدوین کنیم و این دلیل بر سیاسی کردن مسئله نیست.

به گزارش خبرنگار شبستان، کامران دانشجو، وزیر علوم و تحقیقات امروز در نشست رؤسای دانشگاه‌ها با بیان اینکه یکی از مسایل مدیریتی حل مشکلات رؤسای دانشگاه‌ها و باید با امکانات موجود مدیریت کرد، گفت: جذب نیمه‌متمرکز دارای مشکلات و ضعف‌هایی است که با کار کارشناسی در حال بررسی و رفع است.

 

وی با اشاره به اینکه 15 هزار استاد و هیئت علمی در سال آینده باید جذب کنیم، خاطرنشان کرد: نزدیک به 10 هزار نفر با مدرک دکترا  در این زمینه متقاضی هستند.

 

دانشجو با اشاره به ظرفیت دانشجویان دکترا خاطرنشان کرد: در مورد ظرفیت دانشجویان دکترا به صورت نیمه‌متمرکز عمل می‌کنیم، هر چند مشکلاتی در این زمینه وجود دارد ولی ما باید تلاش کنیم به سمت تخصصی‌شدن پیش برویم.

 

وی تصریح کرد: سیاست وزارت علوم ایجاد ظرفیت برای تحصیلات تکمیلی است. اگر ظرفیت 20 دانشجو تبدیل به 5 دانشجو شود همه ما مقصر هستیم و اساتید نیز در این زمینه کوتاهی کرده‌اند.

 

130 هزار داشجوی متقاضی دکترا

وزیر علوم با بیان اینکه هم‌اکنون 900 هزار دانشجوی متقاضی کارشناسی ارشد و بیش از 130 هزار دانشجوی دکترا متقاضی داریم، افزود:در حال حاضر 40 هزار استادیار داریم، در حالی که اگر هر یک از آنها مدرک دکترا بگیرند ما سالی 40 هزار دانشجو می‌توانیم بگیریم، اینکه بعضی‌ها می‌گویند ما امکانات نداریم، از مسئولیت فرار می‌کنند.

 

وی با اشاره به دانشجویان دکترای داخل کشور تصریح کرد: دانشجویان ما از لحاظ علمی بالاتر از دانشجویانی هستند که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند، دانشگاه‌های ما چیزی از دانشگاه‌های خارجی کم ندارند.

 

وی با اشاره به تحول علوم انسانی در کشور گفت: وزارت علوم مجری سیاست‌های کشور در تحول علوم انسانی است، اما باید دانشگاه‌هایی که مأموریت‌ در این موضوع به آنها محول شده است همکاری‌های لازم را داشته باشند.

 

وی اسلامی کردن دانشگاه‌ها و همچنین متون و سرفصل‌های علوم انسانی را یکی از اساسی‌ترین مسایل خواند و افزود: در غیر این صورت دانشگاه‌های ما اسلامی نمی شود.

 

دانشجو با بیان اینکه بعضی‌ها اصرار می کنند که اسلامی کردن دانشگاه‌ها سیاسی کردن مسئله است، یادآور شد: پس چرا چندین سال است که نظریه‌های غرب و شرق در داخل کشور تدوین می‌شود، سیاسی نیست. ما می‌خواهیم نظریات خود را بر مبنای علوم انسانی تدوین کنیم و این دلیل بر سیاسی کردن مسئله نیست.

 

وی با اشاره به هدفمندکردن پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویان یادآور شد: از اساتید خواهشمندیم کمتر اجازه بدهند پژوهش‌ها در فضای مجازی و تصورات صورت بگیرد. مقام معظم رهبری فرموده‌اند 90 درصد پژوهش‌ها باید برای حل معضلات و مشکلات داخلی جامعه صورت گیرد، بنابراین ما نباید نسبت به این مشکلات بی‌تفاوت باشیم.

 

 ابلاغ آیین نامه تشویقی پژوهش در حوزه کاربردی به زودی

وزیر علوم با بیان اینکه به مقالات و پژوهش‌های کاربردی امتیاز بیشتری بدهید، تصریح کرد: آیین‌نامه تشویقی پژوهش در حوزه کاربرد در حال تدوین و به زودی ابلاغ می شود و به مجلات و مقاله‌های داخلی دانشجویان ارزش بیشتری بدهیم.

 

دانشجو خواستار آسان‌تر کردن مراحل ارایه مجوز مجلات علمی و پژوهشی و روند اداری چاپ مقالات علمی شد و خاطرنشان کرد: برای مقالات مدت یک سال و نیم طول می‌کشد تا اشکالات مقالات توسط اعضای هیئت علمی داخل کشور داده شود، این در حالی است که همین مقاله در صورت ارسال به پایگاه علمی الزیبت امتیاز منفی حتی صفر داده می‌شود.

 

دانشجو با بیان اینکه یکی از انتشارات خارجی اعضای هیئت علمی ما را برای ارایه مقالات تحریم کرده است، این امر خیلی جالب است، اظهار کرد: دانش ما به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد در صورتی که آنها ما را تحریم می‌کنند. استکبار جهانی باید بدانند تحریم‌های آنها کارساز نیست، ملت ما ملت ایران با زورگویی‌های آنها سر خم نمی کند.

 

 دانشگاه ها موظف به تقویت پژوهش های دفاعی اند

وی با اشاره به اهمیت پژوهش‌های دفاعی در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: تمام دانشگاه‌های ما موظف هستند پژوهش‌های دفاعی خود را تقویت کنند. هم‌اکنون حداقل 30 دانشگاه با مجوز پژوهش‌های دفاعی در حال فعالیت هستند.

 

وی افزود: تمام دانشگاه‌های دنیا بخشی از پژوهش‌هایشان در رابطه با توان دفاعی آنها است، هر چند توان دفاعی خود را در عرصه سلطه در کشورهای دیگر به کار می‌برند ولی 50 درصد دانشگاه‌های ما در راستای توان دفاعی خود فعالیت می‌کنند.

 

دانشجو گفت: حق هیئت علمی دانشگاه‌های ما است که در زمینه‌های هوا و فضا، نانو، سلول‌های بنیادین و سایر مسایل علمی ورود پیدا کنند، زیرا غربی‌ها با ورود ما در این عرصه‌ها توان دیدن پیشرفت علمی کشور  را ندارند.

 

 ارائه طرح جامع پژوهشی در دانشگاه ها

وزیر علوم از ارایه طرح جامع پژوهشی در دانشگاه‌ها خبر داد و افزود: هر دانشگاهی باید تا پایان سال طرح جامع پژوهشی خود را ارایه دهد.

 

دانشجو با بیان اینکه تعامل با نمایندگان مجلس و استانداری‌ها برای ارایه نظرات در دانشگاه‌ها یکی از اساسی‌ترین موضوعات برای وزارت علوم است اظهار کرد: دانشگاه‌ها می‌توانند با تعامل در این زمینه از ظرفیت استان‌های خود بهتر استفاده کنند.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها نباید وارد بازی‌های سیاسی شوند، یادآور شد: دانشگاه‌ها باید ضمن حفظ استقلال، تعامل مناسب با یکدیگر داشته باشند.

 

دانشجو با اشاره به لزوم رعایت آیین‌نامه میهمانی و انتقال دانشجویان تصریح کرد: رعایت این آیین‌نامه برای همه لازم است زیرا روح این کار تربیت اسلامی است. هر کسی بتواند در کنار خانواده خود باشد بسیاری از معضلات و مشکلات موجود در جامعه کاسته می‌شود.

 

 گرفتن شهریه بیش از سه ترم از دانشجویان انتقالی جرم است

وی اظهار کرد: دانشجوی منتقل شده را به عنوان دانشجوی شبانه در نظر می‌گیرند در صورتی که فقط سه ترم شهریه شبانه برای دانشجویان گرفته می‌شود و این به معنای دانشجوی شبانه نیست و دانشگاه‌ها حق گرفتن یک ریال اضافه از دانشجو را ندارند، در این صورت تخلف اداری محسوب شده و باید برخورد شود.

 

وی تقویت دانشگاه پیام نور را یکی از سیاست‌های دولت نهم در مجموعه مدیریت آموزش عالی خواند و گفت: دانشگاه پیام نور توانست آموزش عالی را با هزینه پایین در اقصی نقاط کشور ایجاد کند، بنابراین کیفیت اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها باید افزایش پیدا کند.

 

دانشجو تصریح کرد: اصل متون و مجموعه سرفصل‌ها در علوم انسانی بسیار مهم است اما ظواهر و مناسبت‌ها باید زیبنده شأن دانشگاه باشد، در این صورت همه افراد جامعه اعم از خانواده، دانشجویان و مراجع عظام از این اقدام خرسند می شوند.

 

شایان ذکر است، نشست رؤسای دانشگاه‌ها با وزیر علوم سه‌شنبه (26 مهر) در سالن جلسات وزارت علوم برگزار شد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 76131

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha