«علی اکبر قندانی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل گفت: نخستین جشنواره سراسری زردک با هدف شناسایی بیشتر این محصول و احیای مصرف این نعمت خداوندی در هفته آخر بهمن ماه امسال در آران و بیدگل برگزار می شود.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر آران و بیدگل اظهار داشت: این ریشه گیاهی پرخاصیت از قدیم کاربردهای زیادی در طب و سفره ایرانیان داشته است اما مدتی است که تولید و مصرف این محصول به شدت کاهش یافته و کمتر در میوه فروشی ها دیده می شود. همین موضوع باعث شد ایده برپایی جشنواره زردک بومی شهرستان آران و بیدگل بمنظور احیای تولید و مصرف آن در کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر و شهرداری آران و بیدگل شکل بگیرد.
قندانی با بیان اینکه فصل برداشت این سبزی معجزهآسا در آران و بیدگل، از اوایل آذر تا پایان بهمن است گفت: تلاش خواهیم کرد در هفته پایانی بهمن، نخستین جشنواره این محصول را در شهرستان آران و بیدگل به عنوان مهم ترین قطب تولید زردک در ایران برگزار کنیم.
عضو شورای شهر آران و بیدگل با اشاره به اینکه زردک از قدیم الایام به عنوان محصول سنتی آران و بیدگل در کشور شناخته می شود گفت: زردک آران و بیدگل از لحاظ کیفیت و نوع و زمان برداشت با محصول زردک در سایر شهرهای کشور همچون یزد کاملا متفاوت است.
رییس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر آران و بیدگل با بیان اینکه این جشنواره در یکی از مسیرهای بوم گردی شهرستان برگزار خواهد شد، افزود: برپایی این جشنواره می تواند علاوه بر آشنایی تخصصی با محصول بومی زردک آران و بیدگل، به شناسایی ظرفیت های اقتصاد کشاورزی و رونق گردشگری این منطقه هم کمک کند.
علی اکبر قندانی با اشاره به اینکه امسال بیش از ۱۲۰ تن زردک از ۶ هکتار مزارع زیر کشت این محصول در شهرستان آران و بیدگل برداشت شده است گفت: تنها ۱۰ درصد از این محصول در خود شهرستان آران و بیدگل مصرف و مابقی به سایر شهرهای کشور صادر می شود.
وی افزود: در این جشنواره علاوه بر زردک، چغندر قند و شلغم بومی شهرستان آران و بیدگل هم معرفی خواهد شد.
شهرستان آران و بیدگل در شمالی ترین نقطه استان اصفهان و در ۲۱۵ کیلومتری از مرکز این استان واقع شده و دارای ۱۴ هزار هکتار باغ و مزرعه با محصولات متنوع همچون پسته، زعفران، گل محمدی، گیاهان دارویی، پنبه، انواع صیفی جات و میوه های ویژه مناطق کویری است./
نظر شما