به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، «مصطفی خاکسار قهرودی» امروز(۹ بهمن) در جمع اصحاب رسانه به تشریح عملکرد این معاونت در سه سال گذشته پرداخت و گفت: در دوره تولیت جدید آستان قدس رضوی با توجه به منشور هفتگانه مقام معظم رهبری به حجت الاسلام رئیسی، تغییراتی در ماموریت های آستان قدس رضوی اتفاق افتاد.
معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی افزود: بخشی از آنها رویکرد جدیدی را به وجود آورد که در همه اجزا بروز و ظهور داشت از جمله تشکیل بنیاد مستضعفین آستان قدس، بنیاد کرامت و خدمت به زائران به عنوان اصل مهم در برنامهریزیها قرار گرفت.
خاکسار قهرودی تعامل آستان قدس رضوی با دیگر دستگاه ها را اصل مهمی دانست و گفت: آستان قدس رضوی در عرصه کمک رسانی و خدمت با توجه به امکانات و قابلیتهای موجود عمل می کند، یکی از مزایای آستان قدس رضوی ذخیره سرمایه معنوی و در کنار آن استفاده از توانمندی های مادی است.
معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی بیان کرد: تولیت آستان قدس رضوی بر بهره گیری از ظرفیت و سرمایه معنوی این آستان برای کمک به مردم با عنوان موضوع خادمیاری در شبکه آستان قدس رضوی، تاکید کرده به طوریکه این شبکه با دو سال فعالیت بیش از ۱۵۰۰ نفر را در عرصه های خدمت رسانی به مردم با تخصص هایی که دارند جذب کرده است.
وی تشکیل دفاتر خادمیاران آستان قدس رضوی در استان ها را حلقه تکمیلی برای استفاده از این توانمندی ها عنوان کرد و افزود: تشکیل بخش های امداد، بنیاد کرامت و شبکه سراسری خادمیاران رضوی و تشکیل دفاتر آن در استانها موجب شد تا آستان قدس از ظرفیت های معنوی مردم استفاده کند تا این عرصه به خارج از کشور نیز توسعه پیدا کند.
خاکسار قهرودی با اشاره به اینکه زائر شهر رضوی در جهت تحقق خدمت به زائران نیازمند ساخته شده است و در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسد، گفت:در سه سال اخیر حدود یک میلیون زائر اولی محروم با همکاری دیگر دستگاه ها از جمله کمیته امداد به مشهد مقدس مشرف شده اند که اگر کمک های مردم نبود این امر محقق نمی شد.
معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی مدیریت و برنامه ریزی حضور زائر اولی ها و مستضعفان را با این معاونت از طریق شبکه استانی خادمیاری عنوان کرد و گفت: نقطه توجه ما به مناطق محروم، تامین معیشت مردم، کمک به انجام پروژه های زیرساختی و کمک به ایجاد اشتغال بوده است.
وی با بیان اینکه با تعامل دیگر دستگاه ها به حدود ۲۵۰ طرح و پروژه زیرساختی کمک کردیم؛ گفت: آستان قدس رضوی در حوادثی مانند سیل و زلزله، تعمیر و مرمت خانه نیز همکاری داشته است همچنین در شهرهایی چون کرمانشاه در ساخت ۲۰۰ خانه همکاری داشته است.
خاکسار قهرودی با بیان اینکه آستان قدس رضوی از ۲۹۰۰ گروه جهادی حمایت و پشتیبانی کرده، اظهارداشت:در عرصه ایجاد اشتغال، آستان قدس رضوی در برخی به تنهایی و در بخش هایی با کمک دیگر نهادها ۲۵۰۰ نفر را وارد بازار کار کرده است.
معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی با بیان اینکه در حاشیه شهر برای ۱۰۰ نفر شغلی را با ایجاد کارآفرینی فراهم کرده است، افزود: بسترسازی برای رسیدن به ۵۰۰ نفر در دستور کار قرار دارد همچنین برای کمک و رفع نیازهای مردم تاکنون ۳۰۰ هزار بسته معیشتی، ۴۲۰ تن گوشت عقیقه در حاشیه شمع توزیع شده است.
وی با بیان اینکه به ۱۴۰ هزار نامه رسیده پاسخ داده شده است؛ گفت: این کمکها در قالب وام کارگشایی، کمک بلاعوض و غیره بوده است همچنین ۳۱۰ هزار بسته لوازم التحریر تاکنون با استفاده از شبکه خادمیاری استان توزیع شده است.
خاکسار قهرودی با اعلام تنظیم طرح جامع کمک رسانی در راستای محرومیت زدایی در آستان قدس رضوی، اظهار کرد: این طرح از ابتدای آینده مبنایی قرار می گیرد تا این کمک ها هدف دار در مناطق مورد نیاز انجام تا این کمک های مختلف از جمله درمان و معیشتی انجام شود.
معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی افزود: در این طرح آنچه مد نظر است این است که کمک ها در حوزه اشتغال، درمان و سطح ارتقای زندگی معیشتی با کمک بخش های دیگر این اقدامات در نقطه مشخص اتفاق بیفتد که بتواند سطح ارتقا در زندگی مردم و برگشت مردم به روستاها را فراهم کند.
وی یکی دیگر از خدمات این معاونت را جمع آوری زائران سرگردان و شب خواب در اطراف حرم مطهر رضوی عنوان کرد و گفت: ۲۰۰ مراکز اقامتی در اجاره آستان قدس است که از غروب آفتاب تا صبح روز بعد ویژه این افراد خدمات رایگان ارائه میدهد.
نظر شما