به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی از پوستر سی و ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور با حضور حجت الاسلام والمسلمین خاموشی و اعضای این ستاد برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین «حمید محمدی» امروز سهشنبه نهم بهمنماه در جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور که در ساختمان مهر سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد گفت: اگر ایران با برگزاری این مسابقات به قطب قرآنی جهان تبدیلشده باشد بیانگر موفقیت ایران در این عرصه است در غیر این صورت نمیتوان گفت کاملاً موفق بوده است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه در بعد داخلی بسیاری از آسیبهای مذهبی را میتوان با بهرهگیری از معارف قرآنی اصلاح کرد، ادامه داد: در بعد خارجی نیز قرآن کریم مصداق بارز استکبارستیزی و استقرار حکومت مردمی و تقریب است.
حجتالاسلام و المسلمین محمدی با تأکید بر اینکه مسابقات بینالمللی قران کریم باید به یکنهاد بینالمللی تبدیل شود و این نیاز به یک حرکت انقلابی دارد، ابراز کرد: مسابقات قرانی باید به عنوان رسانه قرآنی، گفتمان قرآنی و دیپلماسی قرآنی موردتوجه قرار گیرد تا نه صرفاً به یک رویداد بلکه به یک نماد و نهاد قرآنی تبدیل شود.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه در مسابقات باید بین ادبیات علمی و تجارب اجرایی یک توازن قابلتوجهی وجود داشته باشد، اظهار کرد: لازم است تجربیات عظیم برگزارکنندگان ثبت و ضبط سپس در محیط علمی موردبحث و بررسی قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه مسابقات قرانی باید به یک جریان اجتماعی تبدیل شود تا جامعه علمی به آن اقبال پیدا کنند، گفت: متأسفانه امروز برخی این مسابقات را یک جریان صنفی میدانند. همچنین لازم است بهدوراز تعارفات فردی و سازمانی ساختار مسابقات بازآفرینی شود تا جنبه جشنوارهای پیدا نکند.
قضاوت سی و ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم با ۳۶ داور ایرانی و ۲۱ داور خارجی
بنابراین گزارش در ادامه این جلسه «محمدتقی میرزا جانی» مدیر کمیته فنی و داوری سی و ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم ، گفت: 36 دوره مسابقات بینالمللی قرآن در سه مرحله مقدماتی، نیمهنهایی و نهایی برگزار میشود. مقدماتی غیرحضوری و حفظ قرآن کریم بهصورت ارتباط زنده تصویری برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: شرکتکنندگان خارجی در این مسابقات میتوانند در دور مرحله نهایی و نیمهنهایی مسابقه دهند. داورانی که این مسابقات را قضاوت خواهند کرد 57 نفر که 36 نفر آن ایرانی و 21 نفر دیگر خارجی هستند.
همچنین در ادامه اسدی پیشکسوت قرآنی گفت: نمایندگانی از 36 کشور در این مسابقات شرکت می کنند. امسال کشورهای خارجی میتوانند حداقل یک نفر حافظ و حداکثر سه نفر قاری برای حضور در مسابقات معرفی کنند.
در ادامه ارزم مسؤول گروه اهلبیت(ع) گفت: میطلبد در مسابقات هنگام تنفس متسابقین کسانی که در بخش همخوانی، تواشیح و همآوایی شرکت میکنند حضورداشته باشند تا از نزدیک با متسابقین ارتباط داشته باشند چراکه این امر تأثیر مطلوبی به همراه دارد.
پیشنهادات قاری بین المللی کشورمان در راستای برند سازی مسابقات قرآن
بنابراین گزارش «احمد ابوالقاسمی» قاری بینالمللی کشورمان جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور گفت: مسابقات متأسفانه در حدی که باید ظاهر میشد، نشد و اگر این مسابقات بخواهد برند سازی شود باید یک روزبهروزهای برگزاری این مسابقات افزوده شود.
وی افزود: با اضافه شدن یک روز میتوان بین 3 نفری که در این مسابقات حائز رتبه شدند مسابقهای دیگر برگزار کرد بهنوعی فینال در فینال برگزار شود و یا در بین 5 کشور برتر جهان مسابقه برگزار شود تا برند سازی شکل بگیرد.
ابوالقاسمی ادامه داد: ما نباید به فکر ازدیاد شرکتکنندگان باشیم چراکه این خود بیانگر نقطهضعفت است. ما نباید به فکر آوردن شرکتکننده باشیم بلکه باید کاری کنیم که شرکتکنندگان خود متقاضی شرکت در این مسابقات باشند.
عالمی پیشکسوت قرآنی نیر در ادامه این جلسه گفت: تعداد کشورهایی که میخواهند در این مسابقات شرکت کنند را باید افزایش دهیم.
شایان ذکر است در پایان مراسم رونمایی از پوستر سی و ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور با حضور حجت الاسلام والمسلمین خاموشی و اعضای این ستاد برگزار شد. همچنین در پایان این نشست از جمعی از فعالان قرآنی و نفرات برتر مسابقات قرآنی بین المللی با اهدای جوایزی تقدیر شد.
نظر شما