پاسخ امام زمان(عج) به سوالاتی درباره کاربری موقوفات

حجت الاسلام معنوی با اشاره به توصیه های امام عصر(عج) درباره موقوفات مربوط به بیت امامت و ولایت، گفت: ایشان نسبت به برخی انگیزه های انحرافی و انحطاطی از سوی افراد که به ثروت امامت طمع دارند، هشدار می دهند.

حجت الاسلام «سید مجتبی معنوی» در گفتگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، و در شرح ادامه توقیع امام عصر(عج) به «محمدبن جعفر اسدی»، اظهار کرد: سوال بعدی وی از حضرت(عج) درباره وقف است، وی می پرسد: شخصی املاکی را برای امام وقف می کند و به دست شخص دیگری می سپارد تا ملک را آباد کند و هزینه خود را بردارد و باقی را برای امام(ع) بفرستد آیا اجیر ملک وقفی می تواند از آن ملک درآمدزایی کند؟

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت اضافه کرد: حضرت(عج) در پاسخ این سوال فرموده اند: این کار برای شخص اجیر شده از سوی واقف جایز است اما برای غیر از او خیر؛ یعنی اگر شخصی از سوی واقف اذن بیاید مسئله ندارد اما بعد از واقف، کسب درآمد از موقوفات وقف شده برای امامت و ولایت، صحیح و جایز نیست.

 

وی تصریح کرد: این تصریح امام زمان(عج) پاسخی است به آنها که می پرسند چرا موقوفاتِ حرم اهل بیت(ع) و یا بقاع امامزادگان به عنوان سرمایه کلان در حل مسائل جاری کشوری به کار گرفته نمی شود و با درآمد ناشی از آنها اشتغال زایی نشده و به عنوان سرمایه در گردش استفاده نمی شود؛ این پاسخ امام مهدی(عج) نشان می دهد چنین مسئله ای ممکن نیست و اجازه از سوی واقف فقط به شخص اول داده شده و بعد از او کسب درآمد برای غیر امام معصوم(ع) جایز نیست و نمی توان درآمد آن را جز برای مسیر مدنظر ایشان هزینه کرد.

 

حجت الاسلام معنوی در ادامه بیان کرد: سوال بعدی «محمدبن جعفر اسدی» از امام عصر(عج) هم مربوط به وقف است، وی می پرسد برخی از کنار درختانی می گذرند که موقوفه امام(ع) است و از میوه آن می خورند آیا خوردن میوه برای رهگذر، از موقوفات امام(ع) جایز است؟، امام زمان(عج) در پاسخ این سوال فرمودند: خوردن میوه از درختان وقف شده برای امام(ع) برای رهگذران حلال، اما بردن آن حرام است؛ به عبارت دیگر، امام مهدی(عج) بیان کرده اند که خوردن در حد رفع هوس از این موقوفات جایز است.

 

وی ابراز کرد: امام زمان(عج) در این توقیع بر امانتداری نسبت به موقوفات متعلق به بیت امامت و ولایت تاکید می کنند و نسبت به برخی انگیزه های انحرافی و انحطاطی از سوی افراد که به ثروت امامت طمع دارند، هشدار می دهند.

 

حجت الاسلام معنوی در پایان این بخش از شرح توقیع امام زمان(عج) خطاب به محمدبن جعفر اسدی، کرد: این هشدار بدان سبب است که طمع این افراد به ثروت امامت و ولایت می تواند بهانه ای برای تصرف در مال وقفی باشد که حضرت حجت(عج) بشدت از آن حتی در صورت نیازمندی واقف، نهی کرده اند. یعنی حتی اگر واقف نیاز به تصرف در مال وقف  خود را داشته باشد نمی تواند و این تصریح امام عصر(عج)، باب هر گونه تصرف در بیت المال را می بندد.

 

ادامه دارد...

 

 

کد خبر 761039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha