حضور ۲۹۰ ناشر در نمایشگاه سراسری کتاب قزوین

اسکندرنژاد گفت: در نمایشگاه کتاب قزوین ۶۲ هزار عنوان کتاب عرضه شده و در این نمایشگاه ۲۹۰ ناشر حضور دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «اکبر اسکندرنژاد» در آیین افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه سراسری کتاب قزوین که امروز (سه شنبه ۹ بهمن) در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی قزوین برگزار شد، بیان کرد: در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی هستیم که به برکت این انقلاب در حوزه تألیف و کتاب اقدامات برجسته ای صورت گرفته است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین ادامه داد: قبل از انقلاب در استان قزوین ناشری نداشتیم و بعد از انقلاب و از سال ۷۷ تعداد ۵۲ ناشر در استان فعالیت دارند که تاکنون ۱۱ میلیون و ۵۰۰ عدد کتاب در استان تولید شده است که طی ارزیابی سال ۹۵ و ۹۶ قزوین رتبه ۱۱ را در کشور داشته است.

 

وی اعلام کرد: در عرصه کتاب، اتفاقی که در دولت یازدهم رخ داده جشنواره پایتخت کتاب است که برای این منظور به همت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرخانه ای در استان ها ایجاد و طرح های خلاقانه تشویقی و جذاب برای مطالعه، طرح ریزی و اجرا شده است که مطابق با داوری، یک شهر عنوان پایتختی کتابی را به خود اختصاص می دهد.

 

اسکندرنژاد تصریح کرد: سال ۹۴ اهواز، سال ۹۵ نیشابور، سال ۹۶ بوشهر و سال ۹۷ هم کاشان به عنوان پایتخت کتاب انتخاب شدند و در سال ۹۶ که ما در این ماراتن قرار گرفتیم، از یک هزار شهری که آثار را فرستاده بودند، جزو ۲۰ شهر منتخب شدیم که از دل این ۲۰ شهر کاشان بیرون آمد.

 

وی با اشاره به سیزدهمین نمایشگاه کتاب قزوین توضیح داد: در نمایشگاه کتاب قزوین ۶۲ هزار عنوان کتاب عرضه شده و در این نمایشگاه ۲۹۰ ناشر حضور دارند که ۱۴ ناشر داخلی و ۱۰ موسسه و نهاد فرهنگی ما دارای غرفه در نمایشگاه هستند.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین خاطر نشان کرد: تلاش کردیم با همراهی شرکت نمایشگاه های فرهنگی تازه های نشر و ناشران پرفروغ را داشته باشیم و امیدواریم بهار کتابخوانی منجر به تشویق و ترغیب آحاد جامعه به ویژه نسل جوان و نوجوان به امر کتاب و کتابخوانی شود.

 

در ادامه نماینده ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: وقتی بهار نمایشگاه کتاب در استان کار خود را آغاز می کند، برای علاقمندان کتاب مانند حال و هوای بهار فصل نشاط و رویش و تحول طبیعت است.

 

آیت الله «عبدالکریم عابدینی» عنوان کرد: رهبری در سفر به قزوین، قرن به قرن تاریخ قزوین را ورق زدند و در هر قرنی برجستگان علمی و صاحبان علم و کتاب و تألیف را نام بردند و فرمودند اگر اسامی اینها را فقط بخوانیم ۲ تا سه ساعت زمان لازم است.

 

وی اضافه کرد: قزوین جزو شهرهای بوده که آن را به عنوان پایگاه فرهنگی و مذهبی می شناختند، حوزه های علمیه کهن سند گویای سابقه قزوین است و ما باید قدر این امانت های الهی و سرمایه های فاخر معنوی و فرهنگی را بدانیم.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین اعلام کرد: اگر بخواهیم فضاهای فرهنگی و معنوی را ریشه یابی کنیم به مفاخر بزرگی بازمی گردد برای نمونه در باب شهدا شهید رجایی، شهید بابایی، شهید لشکری و سید علی اکبرابوترابی از قزوین هستند و وقتی این مفاخر را نام می بریم در واقع این افراد به درختی ریشه دار بازمی گردند و ثمره این درخت هستند.

 

وی توضیح داد: وقتی می گوییم قزوین پایتخت خوشنویسی است به طور حتم فرهنگی در این خصوص وجود داشته است و این یعنی قزوین پایتخت کتاب، مکتب، فکر و هنر است.

 

آیت الله عابدینی خاطر نشان کرد: ما کتابی داریم با عنوان قرآن و نخستین آیات این کتاب آسمانی که بر قلب پیامبر نازل شد، آیه اقرا باسم ربک الذی خلق بود که خداوند در اولین اقدامش مدرسه و مکتب ایجاد کرد و انسان را به عنوان متعلم و خود را به عنوان معلم معرفی کرد و عالم هستی را کتاب مطالعه نشان داد.   

 

وی یادآور شد: مسئله کرامت مهمترین گمشده بشر است و خداوند متعال این را با کرامت خود به ما نشان داد و فرمود این کتاب من، کتاب کرامت است و ای انسان تو دانش آموز و من معلم هستم و انبیا من بساط معلمی را در عالم پهن کردند و کتاب مدرسه انسانیت، قرآن کریم است؛ انشاالله خداوند متعال کتاب، نمایشگاه و فعالیت های اجتماعی را بستری قرار دهد تا در پیدا کردن کرامت انسانی و اعتلای کرامت انسانی در جامعه قدم برداریم.

 

کد خبر 760964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha