به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «حجت الاسلام محمدعلی مهدوی راد» امروز سه شنبه 9 بهمن در نشست خبری سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال و بیست و ششمین دوره جایزه جهانی کتاب سال که در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: 72 گروه بررسی ما در 10 موضوع اصلی آثار این دوره از جایزه کتاب سال را مورد بررسی قرار دادند، شش هزار و 413 عنوان کتاب داشتیم که 272 عنوان به مرحله نهایی راه یافت.
دبیر علمی جایزه کتاب سال اظهار داشت: دایره ارزیابی چیزی است که عنوان مکتوب به خود بگیرد و در وزارت ارشاد پذیرفته و چاپ شود. تمام کتاب هایی که وزارت ارشاد به آنها اجازه نشر داده است مورد ارزیابی ماست. ما سه حوزه اصلی داریم، تالیف، ترجمه و تحقیق؛ تحقیق به معنای الاخص است یعنی بازخوانی نسخ کهن بر اساس معیارهایی که وجود دارد البته یک سری عناوین هم داریم که در این سه بخش جا نمی گیرد و باید فکری به حال آنها بکنیم.
وی اظهار داشت: به عنوان مثال امسال کتابی داشتیم که ترجمه از زبان انگلیسی بود اما مقداری مترجم نوشته و فصولی را اضافه کرده و گزیده گویی هایی نیز وجود داشته است که به کتاب چهره تالیف داده است، در واقع این کتاب نه تالیف است نه ترجمه، داوران باید کمک کنند که مولفه های ارزیابی چنین کتاب هایی به ما ارایه شود.
حجت الاسلام مهدوی راد خاطرنشان کرد: در بخش تحقیق امتیازی برای مقدمه کتاب قایل هستیم، کسی که در مقدمه، توضیحات، اثرگذاری و تاثیرپذیری و بسیاری از نکات را بررسی کرده است یعنی محقق بوده و به دانش اشراف داشته است. این کتاب هم هم تالیف و هم تحقیق، برای این نوع کتاب ها هم باید معیار ارزیابی داشته باشیم.
دبیر علمی جایزه کتاب سال بیان کرد: امسال نیز مانند سال های قبل در جایزه کتاب سال شاهد رشد کمی بودیم ولی متاسفانه فضای کیفی از رشد قابل توجه ای برخوردار نیست. کتاب ها از نظر درون مایه و جان مایه های اصلی دارند رنج می برند به عنوان مثال در رشته های علوم پایه محققان ما گزارش کردند که دچار افت کیفیت هستیم، در رشته های مهندسی برق و علوم کامپیوتر کارهای شایسته ای نداشتیم، در برخی از شاخه های علوم انسانی و علوم اسلامی کارهای مهمی نداشتیم. به هر حال جایزه کتاب سال مهم است و موسسه خانه کتاب گام های زیادی برای رشد و عینیت بخشیدن به تکامل بحث برداشته است.
نظر شما