به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله «محمد محمدی ری شهری» در جلسه درس خارج فقه هشتم بهمن ماه مدرسه علمیه آستان مقدسحضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، درباره دلیل طغیانگر شدن انسان گفت: انسان سراسر نیاز و خداوند بی نیاز مطلق است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) افزود: انسان زمانی اهل طغیان میشود که خود را بینیاز از دیگری بداند، گاهی وجود برخی نعمتها سبب میشود انسان احساس بینیازی کند درحالیکه ثروت، قدرت، علم و جوانی نعمات الهی بوده و انسان به آنها نیازمند است.
آیتالله محمدی ریشهری با تأکید بر اینکه انسان نباید به داشتههای خود مغرور شود، گفت: تجاوز و طغیان از زمانی شروع میشود که انسان فکر کند جز خود به کس دیگر نیاز ندارد؛ مراقبت نفس انسان از را از طغیان بازمیدارد. انسان قیامت باور میداند که بهسرعت در حال حرکت بهسوی قیامت است.
این مفسر قرآن کریم ادامه داد: امیرمومنان علی(ع) فرمودند: مراقب باشید قیامت بهسرعت در حال نزدیک شدن است و انسانها را بهطرف خود میکشاند، فرصت این عالم اندک است پس اگر به غیر خود بپردازید و به موعظه و اصلاح دیگران اقدام کنید و خود را بینیاز از موعظه و اصلاح بدانید در تاریکی و ظلمت غرق خواهید شد و شیطان بر شما مسلط میشود.
نماینده مجلس خبرگان رهبری بابیان اینکه قرآن انسان را بهسوی هدایت دعوت میکند، ادامه داد: تنها راه هدایت مراقبت از نفس است؛ پس انسان با نعمت الهی مانند قدرت و ثروت طغیان گر نمیشود بلکه این حسی که فکر میکند بینیاز از خداوند است او را طغیان گر میکند. گاهی انسانها در نعمات الهی غرق میشوند و مست میکنند و یادشان میرود همه این نعمات از سوی خداوند است. مسلمانان صدر اسلام از ثروت و قدرت زیادی مست شده بودند که در حق اهلبیت(ع) جفا کردند.
وی اضافه کرد: اگر انسان احساس فقر الی الله داشته باشد به هر مقام و رتبهای برسد مست نمیشود، امام علی(ع) بهقدری علم داشتند میفرمودند: بپرسید قبل از آنکه مرا از دست بدهید؛ امام راحل اینهمه کارهای خوب انجام دادند که انقلاب اسلامی یکی از حسنات ایشان محسوب میشود ولی هنگام وفات فرمودند: با دستی خالی از حسنات و پر از سیئات این دنیا را ترک میکنم.
نظر شما