به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان،فرار شاه و خبر بازگشت امام به وطن در نیمه نخست بهمن ماه سال 57 بر شدت مبارزات مردم ایران افزود و تظاهرات ها پر رنگ تر از روزهای قبل ادامه یافت و در این بین بختیار سعی می کرد با وعده و وعید بازگشت امام را به تاخیر بیندازد و برای همین منظور ارتش را مجبور کرد تا فرودگاهها را ببندند، این در حالی بود که بازگشت امام به میهن پس از سالها تبعید خواسته مردم بود و به هیچ وجه از آن کوتاه نمی آمدند.
در چنین روزی مردم اردبیل هم با برپایی تظاهرات خواستار بازگشت رهبرشان به کشور بودند و همچون سایر نقاط کشور راهپیمای های چندین ساعته برگزار و این راهپیمایی ها هر روز باشکوه تر از روز قبل تکرار می شد، به طوری که راهپیمایی مردم اردبیل در هفتم بهمن بیش از شش ساعت طول کشید.
روز هشتم بهمن ماه سال 1357 چهل تن از روحانیون مبارز و مدرسین حوزه ها در اعتراض به ممانعت دولت بختیار از بازگشت امام خمینی به وطن در مسجد دانشگاه تهران تحصن کردند که بر طبق اسناد این تحصن بر شدت مبارزات افزود و بختیار را مجبور کرد تا بستن فرودگاهها را پایان بدهد.
آیت الله مروج ،آیت الله مسائلی، آیت الله سید غنی اردبیلی،شیخ الاسلام شیخ ابوذر بیدار، حجت الاسلام لطف علی محقق،سید ناصر سلاحی و رسول جمالی روحانیونی بودند که از اردبیل به تهران رفته بودند و در تحصن روحانیون مبارز در دانشگاه تهران برای بازگشت امام شرکت داشتند.
با انتشار خبر تحصن علما و روحانیون در مسجد دانشگاه تهران،مردمی که خود را برای استقبال از امام آماده کرده بود و از سر تا سر ایران اسلامی به تهران آماده بودند به صورت دستهجمعی با سر دادن نوحه و شعار نوحه خوانده در مجمع علمای متحصن شرکت می کردند و سپس خارج می شدند تا دسته دیگر به مکان تحصن روحانیون در دانشگاه تهران وارد شود.
دامنه تحصن هر روز گسترده ترشد و در سومین روز از تحصن در دهم بهمن 1357 تعداد تحصن کنندگان در مسجد دانشگاه تهران به بیش از 2000 نفر رسید و همچنان بازگشت فوری و بیقید و شرط رهبر کبیر انقلاب فریاد زده می شد گفته می شود آیتالله شهید بهشتی، آیتالله طالقانی و آیتالله صدوقی هم به جمع متحصنین در دانشگاه تهران پرداختند و اقشار و گروه های مختلف با دادن بیانیه حمایت خود را اعلام کردند.
تحصن روحانیت مبارز در مسجد دانشگاه تهران که باعث شد، دانشگاه به محور مبارزات انقلابی تبدیل شود،سرانجام دولت شاپور بختیار را مجبور کرد فرودگاه را باز کند.
منبع برگرفته از سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی
نظر شما