به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «سیدجلیل جلالیفر» عصر امروز (دوشنبه، ۸ بهمن) در جمع خبرنگاران با اشاره به الحاق ایران به اتحادیه گمرکی کشورهای آسیای میانه یا اوراسیا، گفت: اتحادیه اوراسیا به لحاظ اهمیت بازار روسیه، بین کشورهای بلاورس، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان در سال 2009 شکل گرفت و عملا از سال 2015 فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
مشاور روابط اقتصادی اتاق بازرگانی گیلان با روسیه، بازار واردات 248 میلیارد دلاری روسیه را فرصتی مناسب برای تجار و صادرکنندگان کشورمان دانست و تصریح کرد: میزان کل صادرات ایران به بازار روسیه در سال 2017 حدود 392 میلیون دلار بوده که با توجه به ظرفیتهای موجود در دو کشور، سهم بسیار کمی است.
وی با اشاره به اینکه پیوندهای تجاری با کشورهای همسایه در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی، برای نظام جمهوری اسلامی تعیین و تکلیف شده است، گفت: همه فعالان اقتصادی و مسئولین امر بر این نکته تاکید دارند که برای مقابله با تحریمها، استفاده از فرصتهای کشورهای همسایه به ویژه روسیه ضروری است.
جلالیفر، به اهمیت و دستاورد عضویت کشورها در اوراسیا اشاره و اظهار کرد: برای نمونه، از زمان آغاز فعالیت اوراسیا، آمار مبادله تجاری بلاروس بالغ بر 30 میلیارد دلار و صادرات این کشور نیز حدود 12 میلیارد دلار شده است.
مشاور روابط اقتصادی اتاق بازرگانی گیلان با روسیه، شفافیت در عملکردها، استفاده از تعرفههای ترجیهی و همسانسازی کدینگهای گمرکی و استانداردها را از کاربردهای عضویت در اتحادیه اوراسیا عنوان و خاطرنشان کرد: با عضویت کشورها در چنین معاهداتی، فرآیند مبادلات تجاری تسهیل میشود.
وی الحاق ایران در اتحادیه اوراسیا را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در بهار سال جاری، عضویت ایران توسط پنج کشور عضو اوراسیا پذیرفته شده و هماکنون در روند تصویب مجلس قرار دارد.
جلالیفرد، اذعان کرد: طرح عضویت ایران در اوراسیا در داخل کشور نیز، پس از تصویب در هیئت دولت، حالا منتظر مصوبه مجلس شورای اسلامی است.
نظر شما