تجهیز گمرک گیلان به پنجره واحد تجارت فرامرزی الکترونیکی

یوسفی‌نژاد با اشاره به تجهیز گمرک گیلان به پنجره واحد تجارت فرامرزی الکترونیکی، گفت: این سامانه الکترونیکی سبب افزایش سرعت خدمات‌دهی به بازرگانان و کنترل بیشتر در بحث مبارزه با فساد و قاچاق شده است.

«ابوالقاسم یوسفی‌نژاد» با اشاره به اینکه گمرک دروازه تجارت خارجی ایران و نهادی نظارتی برای صادرات و واردات کالا و تسهیل کننده حضور ایران در بازارهای جهانی است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، گفت: توسعه گمرکات در استان یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران است.

 

ناظر گمرکات گیلان به راه‌اندازی سامانه جامع الکترونیک گمرک از سال ۹۳ اشاره و تصریح کرد:‌ این سامانه نسبت به سامانه‌های قبلی از پویایی بالایی برخوردار بوده و پس از آغاز فعالیت آن، همه فعالیت‌های گمرک در بخش صادرات و ترانزیتی به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

 

وی به مناطق ویژه اقتصادی در گیلان اشاره و خاطرنشان کرد:‌ یکی از موارد توسعه گمرکات استان در چهل ساله انقلاب اسلامی، ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در آستارا و بندرانزلی است.

 

یوسفی‌نژاد با اشاره به تجهیز گمرک گیلان به پنجره واحد تجارت فرامرزی الکترونیکی، گفت: این سامانه الکترونیکی سبب افزایش سرعت خدمات‌دهی به  بازرگانان و کنترل بیشتر در بحث مبارزه با فساد و قاچاق شده است.

 

مدیرکل گمرک بندرانزلی با بیان اینکه سازمان جهانی گمرک به دلیل اجرای پنجره واحد تجارت فرامرزی الکترونیکی برای دو سال متوالی مورد تشویق قرار گرفته است، اظهار کرد: گمرکات گیلان با کشورهایی مثل روسیه و آذربایجان موافقت‌نامه امضاء کرده و مبادله اطلاعات گمرکی دارد.

 

وی با اشاره به ضرورت برخورد ریشه‌ای با مسئله قاچاق در گمرک، تاکید کرد: به همین منظور باید برخی از سیاست‌های مرتبط با ممنوعیت‌ها و نظام تعرفه‌ای اصلاح شود.

 

یوسفی‌نژاد با تاکید بر اینکه بیشترین بخشنامه‌ها در بحث واردات کالا صادر می‌شود، خاطرنشان کرد: این مورد به تولیدکنندگان و واردکنندگان کشور ضرر می‌رساند.

 

ناظر گمرکات گیلان، الکترونیکی و مکانیزه شدن امور گمرکی را یکی از موارد مهم در جلوگیری از قاچاق عنوان کرد و گفت: استفاده از دستگاه ایکس‌ری، دستگاه بارکدخوان ویژه کانتینرهای ورودی به کشور و استفاده از GPS بر روی کامیون‌هایی ترانزیتی از دیگر اقدامان جهت جلوگیری از قاچاق کالا در گمرکات گیلان است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر ارتباط گمرک با نیروی انتظامی به صورت سیستمی است، افزود:‌ گمرکات گیلان در بحث مبارزه با مواد مخدر نیز از سگ‌های موادیاب استفاده می‌کند.

 

یوسفی‌نژاد در ادامه به دیپلماسی گمرکی اشاره و اظهار کرد: سیاست‌های کلی نظام و تاکید مقام معظم رهبری، بر ارتباط خوب با همسایگان پایه‌گذاری شده است.

 

مدیرکل گمرک بندرانزلی به امضای پیمان‌های منطقه‌ای با کشورهای همسایه اشاره و تصریح کرد: طی سال گذشته، 38 درصد ارزش دلاری کالاهایی صادراتی از گیلان به به کشور روسیه بوده است.

 

وی روسیه را بازار بزرگی برای ایران دانست و تاکید کرد: ارتباط با کشورهای همسایه در زمانی که تحریم‌های ظالمانه علیه ما اعمال شده، بسیار ضروری است.

 

ناظر گمرکات گیلان، خاطرنشان کرد: مجموعاً 36 درصد از حجم کلی صادرات ما به کشورهای آذربایجان و روسیه است.

 

یوسفی‌نژاد با بیان اینکه طی توافقنامه انجام شده با توجه به فرارسیدن سال نو میلادی، گمرک آستارا هم‌اکنون به صورت شبانه روزی به متقاضیان سرویس‌دهی می‌کند، گفت: گمرک یکی از بازوان محکم در بحث اجرایی‌شدن راهبردهای اقتصاد مقاومتی و دستگاهی برای بهبود کسب و کار است.

 

وی به تسهیلات گمرک گیلان برای واحدهای تولیدی و تجار اشاره و اذعان کرد: نقدینگی مشکل اساسی واحدهای تولیدی است و به همین منظور مجوز ترخیص کالا با اخذ ضمانت‌نامه بانکی، ترخیص نسیه، اخذ تضمین‌های بیمه‌ای برای رویه‌های ترانزیت کالا و انبارهای اختصاصی از جمله بسته‌های حمایتی گمرک گیلان است.

کد خبر 760463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha