سفر اولین مقام عالیرتبه ایران به سوریه

معاون اول رئیس جمهوری ایران پس از هفت سال به عنوان اولین مقام عالیرتبه ایران به سوریه سفر می کند.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، «اسحاق جهانگیری» فردا تهران را به مقصد دمشق ترک می کند تا اولین سفر یک مقام عالیرتبه ایرانی به سوریه را پس از هفت سال رقم بزند.

 

این در حالی است که در طول هفت سال گذشته از سوی ایران نماینده کشورمان در مورد مسائل سوریه (حسین جابری انصاری) و برخی دیگر از مسئولین چون دبیر شورای عالی امنیت ملی و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دمشق سفر کرده اند.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: جهانگیری به سوریه می‌رود

 

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان نیز در طول ۵ سال صدارت خود در دستگاه دیپلماسی ایران ۲ بار به دمشق سفر کرد.

 

سفر جهانگیری به دمشق از چند جهت قابل بررسی است. اولین بُعد این سفر بُعد تبلیغاتی آن است. به این معنا که سوریه امروز به یک ثبات امنیتی دست یافته که شرایط برای رفت و آمد مقامات کشورهای مختلف در آن به راحتی صورت می گیرد.

 

اینکه یک مقام عالیرتبه از ایران در این فضا به دمشق سفر کند نشان می دهد که سوریه نزدیکی بی نظیری با تهران دارد و اولین سفر در این مورد را مقامات ایرانی صورت می دهند.

 

بُعد دیگر سفر معاون اول رئیس جمهوری ایران به سوریه را می توان به مسائل اقتصادی گره زد.

 

سوریه امروز به کارزاری برای رقابت اقتصادی کشورهای مهم جهان تبدیل شده تا جایی که ایران و روسیه هم پیمان در مورد سوریه حالا به فکر رقابت با یکدیگر هستند. بازسازی این کشور فرصت مناسبی برای تجار ایرانی فراهم می کند تا در زمان سخت تحریم های آمریکا بتوانند تجارتشان را رونق ببخشند.

 

حضور یک مقام عالیرتبه ایران در سوریه تمام قراردادهای تجاری تهران با دمشق را رسمیت می بخشد و موقعیت تجار ایرانی را نسبت به تجار سایر کشورها با قدرت بیشتری روبه رو می کند.

 

اما اصلی ترین علت سفر جهانگیری به دمشق را می توان به تلاش ایران برای تحکیم روابط سیاسی با سوریه مرتبط دانست. حالا که کشورهای عربی در تلاش هستند سوریه را به اتحادیه بازگردانند و سفارت های خود را یک به یک در دمشق بازگشایی می کنند احتمال غفلت حکومت سوریه در این میان وجود دارد.

 

ایران می کوشد همچنان به عنوان هم پیمان اصلی سوریه در منطقه تلقی شود و از این رو نیاز است در کنار میزبانی از بشار اسد و مقامات سوری یک حرکت دیپلماتیک بی نظیری انجام دهد که از دیگر کشورها متمایز باشد.

 

اینکه چرا معاون اول رئیس جمهوری به سوریه سفر می کند و خود رئیس جمهوری به دمشق نمی رود هم جای بحث دارد. اما از یک نظر می توان این سفر را مقدمه ای برای حضور روحانی در دمشق دانست و انتظار داشت که او پیش از پایان دولت دوازدهم سفری به سوریه را در برنامه اش جای دهد./

 

 

 

 

کد خبر 760358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha