به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، زهرا صدراعظم نوری در نطق پیش از دستور در صد و نوزدهمین جلسه شورا با اشاره به سالگرد حادثه تلخ پلاسکو گفت: این حادثه قامت قهرمانان آتش نشان و چندین نفر از شهروندان عزیزان مان را شکست و غمی جانکاه قلب ایرانیان را به درد آورد.
رییس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه در تهران مراکز جمعیتی نظیر پلاسکو کم نیست، گفت: انتظار داریم پس از گذشت دو سال از حادثه تلخ پلاسکو و علیرغم تاکیدات رهبر معظم انقلاب، رییس جمهور و تشکیل کمیته ها و کارگروه های متعدد در دولت، مجلس و شورای شهر انجام مطالعات و آسیب شناسی ها در خصوص ارتقای ایمنی اماکن و ساختمان ها انتظار داشتیم که اقدامات در این خصوص سریع تر انجام شود.
رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران با بیان اینکه حادثه پلاسکو شوکی به مسئولان و برنامه ریزان بود که باید در ساختار بازنگری انجام دهند، تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بازرسی حفاظت فنی از کارگاه های واقع در ساختمان پلاسکو کوتاهی کرده که خلاف وظایف قانونی این وزارتخانه است و وزارت راه نیز در اجرای مقررات ملی ساختمان به ویژه مبحث 22 کم توجه بوده است.
نوری با بیان اینکه سازمان آتش نشانی علیرغم محدودیت های منابع مالی در عمل به وظایف خود تاکنون 22 هزار ساختمان ناایمن را شناسایی کرده است، خاطرنشان کرد: با توجه به خلاهای موجود در قوانین و مقررات سرعت ایمن سازی این ساختمان ها کند بوده و با هماهنگی های انجام شده با مراجع قضایی تنها 30 ساختمان ملزم به ایمن سازی شده اند و در حال حاضر از شرایط نسبتا ایمنی برخوردارند.
وی افزود: اگر حداقل هایی از استانداردهای ایمنی در ساختمان ها رعایت شود شاید دیگر شاهد وقوع حوادثی مانند پلاسکو و آتش سوزی های گسترده نباشیم.
نوری افزود: با اشاره به مصوبه شورای شهر در خصوص الزام شورا به تشکیل کمیته ارتقای ایمنی ساختمان های شهر تهران برای پیگیری تحقق خروجی ها و پیشنهادات گزارش های تهیه شده در کارگروه های دولت، مجلس و شورای شهر و سایر سازمان ها و نهادها برای بررسی حادثه پلاسکو تصویب شد.
وی یادآور شد: در قالب کمیته مذکور قرار بود یازده عضو از دستگاه ها و سازمان های مختلف تشکیل شود و در آن برای اصلاح ساز و کار اجرایی نظام تعمیر و نگهداری ساختمان های موجود شهر تهران و پیش بینی ضمانت اجرایی مناسب برای عملیاتی شدن مبحث 22 مقررات ملی ساختمان و ایجاد هماهنگی و توافق بین سازمانی برای وحدت رویه در حوزه رفع خطر ساختمان های پرخطر گزارشی تهیه شود و هر سه ماه یک بار این گزارشات به شورای شهر ارایه شود.
نظر شما