سوال از وزیر نیرو/اصلاح قانون بودجه ۹۷

تصمیمی راجع به بنزین نگرفته‌ایم، افزایش ۶ تا ۷ درصدی پایه پولی با تصویب طرح اصلاح قانون بودجه ۹۷، اصلاح قانون بودجه ۹۷ ، موافقت با فوریت لایحه تشکیل منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اوراسیا از جمله مهمترین اخبار امروز مجلس شورای اسلامی هستند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، تصمیمی راجع به بنزین نگرفته‌ایم، افزایش ۶ تا ۷ درصدی پایه پولی با تصویب طرح اصلاح قانون بودجه ۹۷، اصلاح قانون بودجه ۹۷ ، موافقت با فوریت لایحه تشکیل منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اوراسیا از جمله مهمترین اخبار امروز (یکشنبه هفتم بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی هستند که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

جلسه علنی امروز یکشبنه (۷بهمن) به ریاست «علی لاریجانی» آغاز شد. «سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی»، عضو هیأت رئیسه مجلس دستور کار جلسه علنی امروز مجلس را به شرح زیر قرائت کرد:

بررسی  طرح اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۹۷.

بررسی لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور.

بررسی تقاضای جمعی از نمایندگان مجلس مبنی بر تشکیل کمیسیون ویژه پیشگیری و نظارت بر کاهش آسیب‌های اجتماعی با اولویت خانواده.

بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس.

رد تقاضای تحقیق و تفحص از عدم شفافیت در امور مالی و اداری، بی‌توجهی به بیت‌المال و وجود مسائل جاری در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی.

بررسی لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد.

بررسی دو فقره سوال از وزیر نیرو.

 

«نادر قاضی پور»، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه هفت بهمن در تذکری گفت: این روزها در جامعه شایعه شده است که مجلس می خواهد قانونی را تصویب کند که طبق آن هر روز به هر نفر یک لیتر بنزین داده شود.

«علی لاریجانی»، رییس مجلس در پاسخ به این تذکر قاضی پور گفت: ما در مجلس راجع به بنزین هیچ تصمیمی نگرفتیم و این نقل قول ها درست نیست.

هفته گذشته طرحی در مجلس اعلام وصول شد که در صورت تصویب آن به هر ایرانی در روز یک لیتر بنزین داده می شود که البته این طرح با مخالفت بسیاری از نمایندگان مواجه شده است.

 

بنابراین گزارش «عبدالناصر همتی» در ادامه جلسه علنی امروز و در هنگام بررسی طرح اصلاح قانون بودجه سال 97 گفت: در این اصلاحیه 18 هزار و 600 میلیارد تومان سود از بابت خرید و فروش ارز برای بانک مرکزی پیش بینی شده است که اگر این طرح مصوب شود بانک مرکزی باید بابت سودی که برایش محقق نشده است مالیات بپردازد که این باعث رشد شش الی هفت درصدی پایه پولی و نقدینگی در پایان سال می شود.

 

رییس کل بانک مرکزی اظهار داشت: نتیجه عملکرد ارزی بانک مرکزی ۲ هزار و 400 میلیارد منفی است و ما اصلا چنین درآمدی نخواهیم داشت.

لاریجانی در این زمینه گفت: چطور می خواهید این مصوبه محقق شد؟

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه (۷بهمن) طرح اصلاح قانون بودجه سال ۹۷ را برای تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

 نمایندگان بند یک ماده واحده این طرح را که در رابطه با  ساز و کار تهاتر قیر بود را حذف کردند.

در ادامه بند ۲ ماده واحده که در آن به دولت اجازه داده شده بود تا مبلغ یک میلیون میلیارد ریال به صورت جمعی خرجی از طریق انتشار اسناد تسویه خزانه تسویه کند نیز از متن اصلاح بودجه ۹۷ حذف شد.

وکلای ملت در ادامه ، حکم بند سه ماده واحده که در آن پیش بینی شده بود مطالبات شرکت‌های تولید کننده برق از شرکت‌های تابعه وزارت نیرو در حکم مطالبات آنها از دولت است با رأی مجلس ابقاء شد.

در ادامه بند ۳ الحاقی به تبصره ۵ قانون که در آن استفاده از اسناد خزانه برای تملک اراضی مربوط به طرح‌ها و پروژه‌های ملی و استانی بلامانع عنوان شده بود برای تأمین نظر شورای نگهبان از اصلاحیه بودجه حذف شد.

نمایندگان همچنین برای تأمین نظر شورای نگهبان مصوبه پیشین خود در خصوص اختصاص مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال بابت تسویه بدهی پیمانکاران و طرح و توسعه و تکمیل راه روستایی و عشایری را برای تأمین نظر شورای نگهبان از این اصلاحیه حذف کردند.

 

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه  جلسه علنی امروز (یکشنبه ۷بهمن ) مجلس شورای اسلامی با  یک فوریت بررسی لایحه موافقت‌نامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو موافقت کردند.

رضا اردکانیان وزیر نیرو در مورد  یک فوریت بررسی این لایحه در مجلس شورای اسلامی، گفت: پیمان اوراسیا در هشتم خردادماه سال ۱۳۹۳ بین پنج کشور روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان به تصویب رسید. اهداف آن آزادسازی و تسهیل تجارت کالا بین کشورها از طریق کاهش و حذف موانع تعرفه‌ای و غیر تعرفه‌ای و ایجاد بستری مناسب برای شکل‌گیری یک منطقه آزاد تجاری است که عوارض و سایر مقررات محدود کننده تجارت بین کشورها حذف شود و از همکاری‌های اقتصادی و تجاری حمایت شود.

وی با بیان اینکه  در حال حاضر  یک بازار ۱۹۰ میلیون نفری در منطقه وجود دارد که یک اتحادیه اقتصادی را تشکیل داده است گفت: تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو این اتحادیه بالغ بر ۴۰۰۰ میلیارد دلار است. کشور روسیه به تنهایی واردکننده ۲۵۰ میلیارد دلار کالا و محصولات مختلف از کشورهای جهان است. در حال حاضر ۴۰ کشور دنیا درصدد پیوستن به این اتحادیه هستند. تنها کشوری که به این اتحادیه پیوسته و مراحل پیوستن آن نهایی شده است کشور ویتنام است و دومین کشور جمهوری اسلامی ایران خواهد بود که ما سعی داریم تا قبل از تشکیل اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه در آینده نزدیک به این اتحادیه ملحق شویم.

 

«علیرضا رحیمی» در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه هفت بهمن گفت: آقای محمود شکری، نماینده مردم تالش از طرح سوال خود از وزیر نیرو انصراف دادند.

عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به نامه آقای اردکانیان آقای شکری از طرح سوال خود منصرف شد. همچنین در ادامه جلسه امروز سوال «شکور پورحسین شغلان»، نماینده پارس آباد و بیله سوار و شش نفر دیگر از نمایندگان از «رضا اردکانیان»، وزیر نیرو در مورد حفظ حق و حقوق حقابه داران و همچنین نحوه هزینه کرد منابع تخصیص یافته از صندوق توسعه ملی و میزان دست یابی به اهداف مورد نظر در مهار آب های مرزی مطرح شد و «رضا اردکانیان» در پاسخ به سوال نماینده مردم پارس آباد و بیله سوار و شش نفر دیگر از نمایندگان در مورد حفظ حقوق حقابه داران گفت: وزارت نیرو وظیفه نظارت کامل بر اجرای مفاد قانون توزیع عادلانه آب برای حفظ حقوق حقابه داران را با توجه به نیازهای شربی کشور در اولویت قرار داده است و شناسایی حقابه داران بر اساس اسناد مالکیت، احکام دادگاه و مالکیت قانونی توسط وزارت نیرو صورت می گیرد. در صورتی که اسناد موجود نباشد سهم حقابه بران بر اساس تصاویر ماهواره ای از سطح اراضی برآورد می شود.

 

 

وزیر نیرو اظهار داشت: از نگاه قانون توزیع عادلانه آب و رعایت حقوق بهره برداری از منابع آبی ما هیچ گونه دخل و تصرفی را در میزان بهره برداری از آب به حکم قانونی نمی پذیریم.

وی تصریح کرد: در مورد مهار آب های مرزی گزارشات دوره ای منظمی را به سازمان برنامه و بودجه و مراجع رسمی کشور داده ایم و هر هفته بنده ساعتی خاص را در جلسه خاص بررسی این طرح اختصاص می دهم تا نظارتی بر پیشرفت کارها داشته باشیم.

 

پس از پاسخ های وزیر، نماینده سوال کننده اعلام کرد که از پاسخ های اردکانیان قانع شده است و نیازی به رای گیری مجلس نیست.

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز  یکشنبه (۷بهمن) مجلس شورای اسلامی  ماده ۷ لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور را مصوب کردند،

طبق ماده ۷ وظایف شورای عالی مدیریت بحران کشور به شرح زیر است:

الف: تصویب و بروز رسانی سند راهبرد ملی مدیریت بحران ظرف مدت سه ماه پس از تدوین آن.

ب: تصویب و بروز رسانی برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح، برنامه ملی آمادگی و پاسخ و برنامه ملی بازسازی و باز توانی ظرف مدت سه ماه پس از تدوین آن.

طبق تبصره این ماده: دبیر شورای عالی سایر موضوعات مربوط به سیاست‌های اجرایی مدیریت بحران را که نیاز به طرح در شورای عالی دارد به آن شورا پیشنهاد می‌کند.

 

«علیرضا رحیمی»، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز لایحه اصلاح بند ۱۶ ماده ۲ قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را اعلام وصول کرد./

 

 

 

کد خبر 760268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha