تشکیل ستادی برای رسیدگی به مشکلات زنان سرپرست خانوار/ آمار طلاق در ازدواج «کودک همسری» بالا است

ابتکار گفت:ستادی با حضور دستگاه‌های مربوطه در معاونت زنان تشکیل شده است. این دستگاه‌ها دارای نقشه راه مشترک و تقسیم کار ملی برای فعالیت‌های خود تعریف کردند که در حال نهایی شدن در دولت است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «معصومه ابتکار» امروز شنبه(۶بهمن) در نشست خبری ارایه گزارش دستاوردهای انقلاب در حوزه زنان و خانواده در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان گفت:طبق آمار وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی حدود سه و نیم میلیون نفر زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که لزوما برخی از این زنان نیاز به حمایت ندارند ولی تعداد زیادی نیازمند حمایت هستند. لذا ستادی با حضور دستگاه‌ها که دارای نقشه راه هستند در معاونت زنان تشکیل شده است. این دستگاه‌ها دارای نقشه راه مشترک  و تقسیم کار ملی برای فعالیت‌های خود تعریف کردند که این تقسیم کار در حال تصویب نهایی در دولت است و می‌تواند تکلیف هر دستگاه را از نظر سهمیه ی نقشی که دارد مشخص کند.

 

 معاون رییس جمهور در امور زنان افزود: سهم زنان سرپرست خانوار در یارانه آنها پیش بینی شده است. ما هم پیگیر این موضوع هستیم به طور خاص با همکاری شورای اجتماعی کشور طرحی تحت عنوان توان افزایی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در سکونت گاه‌های غیررسمی با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و تشکلهای غیررسمی در ۱۰ استان اجرا خواهد شد. ضمن اینکه این طرح هفته گذشته رونمایی شده است،به طور ویژه 10 طرح توان افزایی زنان سرپرست خانوار در 10 استان برگزار کردیم که هدف ما توان افزایی اقتصادی زنان سرپرست خانوار است که در سکونتگاه های غیر رسمی را دربر می گیرد.

 

وی با اشاره به لایحه تامین امنیت و خشونت علیه زنان گفت: ما از موضع گیری قوه قضاییه در خصوص لایحه تامین امنیت و خشونت علیه زنان تعجب کردیم به دلیل اینکه طی یک سال گذشته به صورت تخصصی و تنگاتنگ با معاونان، قضات، دادستان ها و صاحب نظران در خصوص این لایحه بحث و گفت و گو کردیم و جلسات تخصصی زیادی در این زمینه برگزار شد لذا انتظار می‌رود که این لایحه که مورد انتظار جامعه زنان و ایران است به تصویب برسد امیدواریم که این کار دوباره به چرخه‌های طولانی بازنگری برنگردد، اما چنانچه لازم باشد این لایحه قابل اصلاح است، همانطور که اطلاع داده شد ایراد اصلی این لایحه در بحث موضوع حبس و مجازات بوده است اما اعلام کردیم که اگر مجازات جایگزین حبس پیش‌بینی شود مشروط بر اینکه بازدارنده و به اصلاح و تغییر رفتار منتهی شود، مشکلی وجود ندارد.

 

ابتکار با اشاره به لایحه کودک همسری در مجلس نیز تصریح کرد: این مسئله دو بعد مهم دارد که یک بعد آن مسئله حقوقی و دیگری فرهنگی است. هم ما و هم مجلس تمام تلاش خود را برای تصویب این لایحه انجام می دهیم، ازدواج زیر 13 سال باید متوقف شود چون آسیب های جدی روحی و جسمی زیادی  این دختران را تهدید می کند و همچنین آمار طلاقی که در این سنین وجود دارد، بسیار نگران کننده است، بنابراین ناامید نباشید در حال انجام برخی از اقدامات در این زمینه هستیم.

 

 معاون رییس جمهور در امور زنان با اشاره به حضور زنان در ورزشگاه ها یادآور شد: از ابتدای دولت یازدهم تلاش های زیادی در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه ها صورت گرفته است و همچنین دولت آیین نامه ای را در کمیسیون خود تدوین کرده،در بازی های قبل شاهد حضور خانواده ها در ورزشگاه بودیم و همچنین نشست هایی هم با باشگاه هواداران داشتیم که آنها نیز از این موضوع استقبال کردند، مشکلات به حداقل رسیده، امیدواریم که بتوانیم حضور سالمی در ورزشگاه ها داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه در ارایه آمار بخش اشتغال غیر رسمی حوزه زنان با مشکل روبرو هستیم، افزود: مشارکت زنان در عرصه های اجتماعی به توسعه انسانی و اجتماعی ایران کمک زیادی کرده است. بعضا گفته می شود اگر انقلاب هم نبود این توسعه صورت می گرفت ولی من عرض می کنم اگر انقلاب رخ نمی داد بسیاری از خانواده های مذهبی دختران خود را به مدارس نمی فرستادند، چون با مبانی دینی آنها مغایرت داشت لذا انقلاب یک اعتمادی برای رشد و توسعه زنان ایجاد کرد و حتی در مشارکت سیاسی هم هدف اصلی انقلاب رشد و توسعه زنان بود.

 

 معاون رییس جمهور در امور زنان  و خانواده ادامه داد:  دیدگاه امام به عنوان یک مرجع دینی و یک رهبر انقلابی راه را در توسعه، رشد و بالندگی حوزه زنان باز کرد. برخی از افراد نگرانی های زیادی داشتند که مبادا حضور زنان ارزش های اخلاقی را متزلزل کند، شاید امروز هم همین تفکر وجود دارد ولی ما شاهد رشد و توسعه زنان در حوزه های مختلف اجتماعی و سیاسی بعد از انقلاب هستیم و این را هم بگویم که در برخی جایگاه ها عدم حضور زنان لطمات زیادی به جامعه وارد کرده است، بنابراین نظام جمهوری اسلامی ایران سعی در ارایه یک الگوی جدید در حوزه زنان داشت، الگوهایی که در دنیا مطرح می باشد بیشتر نگاه های جنسیتی منفی به زنان است در حالی که در ایران این گونه نیست.

 

ابتکار با بیان اینکه برخی از افراد معتقدند که حضور زن در اجتماع بنیان خانواده را تضعیف می کند، تصریح کرد: امام بر خانواده تاکید داشتند ولی باید یک تعادلی بین حضور زن در خانواده و عرصه اجتماع ایجاد شود که ایجاد بخشی از تعادل بر عهده حاکمیت است و بخش دیگر مسئله فرهنگی است که باید حل شود. تاکید قرآن کریم این است که از چیزی که زن تلاش می کند باید سهیم باشد، هرچند تا رسیدن به چنین الگو و جایگاهی فاصله زیادی داریم ولی یک حرکت رو به رشد بوده ضمن اینکه موانعی هم وجود دارد.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 760014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha