آینده عراق پس از عقب نشینی آمریکایی ها

با نزدیک شدن به زمان خروج نظامیان آمریکایی از عراق، باید دید که چه سرنوشتی برای آینده این کشور رقم خواهد خورد؟

خبرگزاری شبستان، با نزدیک شدن به پایان سال 2011 میلادی، تمامی چشم ها در عراق به این موضوع است که خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق محقق می شود یا خیر. در این میان، تب و تاب مسئله خروج نیروهای آمریکایی از عراق بالا گرفته است و محافل سیاسی با آرا و نظرات مختلفی با یکدیگر به بحث می نشینند.
برخی می گویند باید نیروهای آمریکایی به طور کامل خاک عراق را ترک کنند و برخی دیگر معتقدند که حدود 50 هزار نیروی آمریکایی برای آموزش به نیروهای عراقی باقی بمانند، اما همچنان مسئله مبهم است.

عدنان السراج، مدیر مرکز توسعه اطلاع رسانی عراق در این باره می گوید: ما نیاز به اشغالگری آمریکا نداریم و مردم ما به راحتی می توانند از عهده خود و امنیت کشورشان بربیایند، همچنانکه توانستند جنایت النخیب را خنثی کنند و با بیداری و آگاهی توانستند توطئه وهابی های عربستان را برای ایجاد فتنه میان شیعه و اهل تسنن از بین ببرند.
کمال الساعدی، نماینده پارلمان عراق می گوید: آینده عراق به دست سیاستمداران شریفی با خیر و نیکی و دوری از خشونت اداره خواهد شد. وی می افزاید: آینده عراق پس از خروج نیروهای آمریکایی بهتر خواهد شد، زیرا ما از ثروت نفتی برخورداریم و ملت عراق نیز در این گام دولت را یاری خواهند کرد.
نوری مالکی، نخست وزیر عراق عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق در شرایط فعلی را به مصلحت کشورش نمی داند و با اجماع خروج نیروهای آمریکایی از عراق را خواستار است. لیست العراقیه و جریان صدر به رهبری «مقتدی صدر» نیز به هیچ عنوان به حضور نیروهای آمریکایی در عراق راضی نیست و این نیروها را اشغالگر می داند.
برخی از تحلیل گران درباره آینده عراق بدون حضور نیروهای آمریکایی می گویند: عراق یک بافت یکپارچه است و پس از آن نیز می تواند تا وحدت ملی خود را حفظ کند.
از سویی دیگر، برخی مانند احزاب کردها، با خروج نیروهای آمریکایی موافق نیستند و به نظر می رسد، تمایل کردها به ماندن نیروهای آمریکایی به حل مسایل اختلافی میان حکومت اقلیم و دولت مرکزی مربوط شود که هنوز به حالت تعلیق درآمده است. و می توان گفت که کردها برای ایجاد توازن و نیز داشتن بالانس به این نیروها احتیاج دارند.
اما با این وجود باید دید که آیا نیروهای آمریکایی به طور کامل خاک عراق را ترک خواهند کرد یا نه، زیرا هم اکنون امری که نگرانی ها برانگیخته است و وزارت کشور عراق آن را تکذیب کرده، حضور نیروهای پنهانی آمریکا در قالب کارمند در شرکتهای امنیتی عراقی است و همین امر شک و شبهه ها را بیشتر بر می انگیزد، هر چند مقامات عراقی انتشار این اخبار را تبلیغات رسانه ای خوانده اند.
البته نمی توان انکار کرد که پس از سقوط نظام دیکتاتوری صدام حسین و حمله آمریکا به عراق، برخی شرکتهای امنیتی خصوصی در عراق شکل گرفت که یکی از این شرکتها بلک واتر بود و با حضور خود ضربه های زیادی را به مردم وارد کرد. از جمله اقدامات بلک واتر سوء استفاده جنسی از زنان و تهیه قرصهای روان گردان بوده است.
ولی باید دید که با خروج نیروهای آمریکایی از عراق، آیا مردم به آمال و آرزوهای خود دست خواهد یافت، امری که هر کشوری با دموکراسی به آن دست خواهد یافت نه با زیر سیطره بیگانگان بودن.
پایان پیام/

کد خبر 75992

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha