به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، راهپیمایی اربعین در سال های اخیر به نمادی برای نمایش اقتدار شیعیان تبدیل شده است. دولت در این سال ها اقدامات فراوانی را برای رفاه حال زائران اربعین در نظر گرفته است و وزارت کشور و دستگاه های امنیتی در کنار نهادهای مردمی توانسته اند زمینه هرچه باشکوه برگزار کردن این مراسم را فراهم آورند.
حالا در ادامه اقدام نهادهای مختلف برای ایجاد رفاه زیارت عتبات عالیات نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه پیشنهادی بودجه 98 در کمیسیون تلفیق اعلام کردند که عوارض خروج از کشور برای زائرین عتبات در سال ۹۸ افزایش نمی یابد.
بر اساس لایحه بودجه سال 98، عوارض خروج مسافران از کشور برای هر نفر 220 هزار تومان در نظر گرفته شده است. عوارض خروج زائران حج تمتع و عمره معادل 110 هزار تومان و عوارض خروج زائران عتبات عالیات برای خروج از مرزهای هوایی 37 هزار و 500 تومان و برای مرزهای زمینی و دریایی 12 هزار و 500 تومان اعلام شده است.
بر اساس این لایحه، عوارض خروج زائران عتبات عالیات (زائران اربعین) که از تاریخ 24 شهریور 98 تا 12 آبان 98 از مرزهای زمینی بهمقصد کشور عراق از کشور خارج شوند از پرداخت عوارض خروج معاف میشوند. این ارقام برای سفر دوم بهمیزان 50 درصد و سفرهای سوم و بیشتر بهمیزان 100 درصد افزایش می یابد. بر اساس لایحه بودجه تعرفه صدور، تعویض و تمدید گذرنامه برای تمامی سنین مبلغ 100 هزار تومان پیشنهاد شده است که نسبت به سال قبل تغییری نداشته است.
«محمد مهدی مفتح»، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 98 با اشاره به جلسه 26 دی ماه این کمیسیون در این باره گفته است: «طبق مصوبه کمیسیون عوارض خروج از كشور براي زائران عتبات در سال 98 مطابق قانون سال 96 اخذ شود و زائراني كه بين تاريخ 24 شهريور تا 12 آبان از مرزهاي زميني براي سفر اربعين به عراق سفر مي كنند از پرداخت عوارض خروج از كشور معاف شدند و بقيه كساني كه براي زيارت عتبات خارج مي شوند معادل عوارض سال 96 پرداخت می کنند.»
این در حالی بود که سازمان امور مالیاتی کشور بنا به بودجه سال 97، عوارض خروج از کشور موضوع ماده 45 قانون مالیات بر ارزش افزوده برای هر مسافر از تمامی مرزهای کشور برای بار اول را 2 میلیون و 200 هزار ریال را اعلام کرده بود. «سید کامل تقوینژاد»، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در بخشنامهای موضوع عوارض خروج از کشور را بر اساس قانون بودجه 97 کل کشور ابلاغ کرده بود.
در این ابلاغیه که به مدیرعامل بانک ملی ایران خطاب شده، آمده بود: «نظر به اینکه موجب قانون بودجه سال 1397 کل کشور، وجوه خروج از کشور موضوع ماده 45 قانون مالیات بر ارزش افزوده برای هر مسافر از تمامی مرزهای کشور برای بار اول 2 میلیون و 200 هزار ریال، بار دوم 3 میلیون و 300 هزار ریال و برای بار سوم به بعد 4 میلیون و 400 هزار ریال و برای هر مسافر حج تمتع و حج عمره برای بار اول یک میلیون و 100 هزار ریال، بار دوم یک میلیون و 650 هزار ریال و بار سوم به بعد 2 میلیون و 200 هزار ریال و عتبات عالیات از مرزهای هوایی 375 هزار ریال و از مرزهای زمینی ودریایی 125 هزار ریال تعیین شده است؛ لذا خواهشمند است دستور فرمایید در اسرع وقت در اجرای قانون مذکور مراتب را به شعب آن بانک جهت دریافت وجوه خروج از کشور براساس مبالغ جدید در سال 1397 اعلام نمایند.
مسافران موضوع تبصره 45 قانون مالیات بر ارزش افزوده و زائرین اربعین که از تاریخ 3 مهرماه 97 تا 22 آبان ماه 97 از مرزهای زمینی به مقصد کشور عراق از کشور خارج میشوند از عوارض خروج معاف میباشند.»
این گزارش می افزاید: در ادامه اقدامات مجلس شورای اسلامی برای رفاه حال زائران عتبات عالیات روز گذشته چهارشنبه سوم بهمن ماه نیز کمیسیون تلفیق بودجه 98 مصوبه ای برای تقویت زیرساخت های اربعین در سال ۹۸ داشت. مفتح با اشاره به مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 گفت: «100 میلیارد تومان از محل فروش فرآورده های نفتی بازارچه های مرزی به نرخ فوب خلیج فارس برای تکمیل زیرساخت های موردنیاز در مراسم اربعین لحاظ می شود، این بودجه به نسبت 50 درصد استان ایلام، 25 درصد استان خوزستان و 25 درصد استان کرمانشاه توزیع می شود.»
یادآور می شود: بیش از 24 میلیون نفر از 100 کشور با ملیت و مذاهب مختلف در اربعین حسینی امسال شرکت کردند که بیش از 2 میلیون نفر آنها ایرانی بودند./
نظر شما