به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه و آبادانی روستاها مورد توجه دولت ها قرار گرفت و اقدامات عمرانی فراوانی در این مناطق برای جلوگیری از مهاجرت و افزایش اشتغال در مناطق روستایی و محروم در دستور کار قرار گرفت که از آن جمله مب توان به پروژه های برق رسانی، گازرسانی، آبرسانی و طرح های اشتغالزایی اشاره کرد.
دولت های یازدهم و دوازدهم نیز در راستای اقدامات انجام شده در دولت های قبل توسعه مناطق روستایی را در دستور کار خود قرار دادند. دولت یازدهم اقدامات متعددی را در بخش برق انجام داده که در حوزه تولید میتوان به اصلاح ساختار صنعت برق و تشکیل شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی، تلاش برای اصلاح قیمت تمام شده برق با در نظر گرفتن نرخ خدمات توزیع برق و انتقال، فراهم کردن بسترهای لازم برای توسعه صادرات برق توسط بخش خصوصی، افزایش شاخص آمادگی نیروگاههای کشور از ۹۴ درصد در سال ۹۲ به ۹۹ درصد در پیک تابستان ۱۳۹۵، صادرات برق به میزان ۳۲۰۲۱ میلیون کیلو وات ساعت اشاره کرد.
در دولت دورازدهم هم اقداماتی انجام شد که برخی از آن شامل افزایش راندمان و کاهش هزینه سوخت مصرفی نیروگاهها با شروع بهره برداری از ۴ واحد بخار نیروگاه گازی شیروان، پرند، سمنگان و تابان و افزایش ظرفیت ظرفیت جدید تولید برق به میزان ۶۴۰ مگاوات و صرفه جویی سالیانه حداقل ۹۳۲ میلیون مترمکعب سوخت مصرفی نیروگاهها، بهرهبرداری از نیروگاههای تجدیدپذیر به میزان ۴۲ مگاوات در استانهای مختلف، بهرهبرداری از ۶۴ مگاوات موادهای کوچک مقیاس در نقاط مختلف کشور، افزایش ۲۵۵ هزار مشترک جدید برق، توسعه و بهینهسازی شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع برق کشور در راستای افزایش قابلیت اطمینان شبکه برق و امکان تأمین برق مطمئن و پایدار با اتمام عملیات اجرایی و راهاندازی ۳۸ پست جدید برق ۴۰۰، ۲۳۰، ۱۳۲ و ۶۴ کیلوولت به همراه خطوط انتقال برق جدید، برنامهریزی و انجام تمهیدات لازم برای عبور موفق از پیک بار تابستان سال ۱۳۹۷ و صادرات برق به میزان حدود ۲۰۰۰ میلیون کیلووات ساعت است.
این در حالی است که پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از «رضا اردکانیان»، وزیر نیرو از سرمایهگذاری ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی در صنعت برق از آغاز دولت تدبیر و امید و رشد ۱۳ برابری روستاهای برخوردار از نعمت برق خبر داده و نوشته است: «با توجه به نقش برق در توسعه و آبادانی کشور و همچنین افزایش سطح آسایش و رضایتمندی مردم شاهد توسعه اقدامات این صنعت در کشور بودهایم و در مدت زمان فعالیت دولت تدبیر و امید سرعت بیشتری برای گسترش فعالیتهای این بخش شکل گرفته است به طوری که در طی حدود پنج سال اخیر بیش از ۱۱ هزار مگاوات به ظرفیت نصب شده کشور افزوده شده است.»
حالا تایید اقدامات انجام شده دولت برای برق رسانی به روستاها مجری برق رسانی روستایی شرکت توانیر گفته است: «در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به طور متوسط روزانه به چهار روستای کشور برق رسانی شده است. قبل از انقلاب اسلامی چهار هزار و 367 روستا برق دار بود که این رقم اکنون با افزایش 130 درصدی به 57 هزار و 200 روستا رسیده است.»
ایرنا به نقل از «علی چهل امیرانی» در این باره نوشته است: «تا پایان سال برق رسانی 100 روستای دیگر انجام می شود. 99.7 درصد روستاهای کشور از جمله بالای 10 و 20 خانوار و تمام جمعیت شهری برق دار هستند. اکنون 250 هزار کیلومتر از شبکه برق کشور روستایی است که این حجم خدمت رسانی در جمهوری اسلامی قابل مقایسه با دوره قبل از آن نیست. جشن برق رسانی تمامی روستاهای بالای پنج خانوار کشور سال آینده برگزار می شود.»
این گزارش می افزاید: از ابتدای سال جاری تعداد 53 روستا با 637 خانوار و با اعتباری بالغ بر 97 میلیارد ریال از نعمت برق برخوردار شدند که برای برق رسانی به این روستاها 131 کیلومتر شبکه فشار ضعیف و متوسط احداث و تعداد 84 دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت 2800 کیلوولت آمپر نصب شده و پروژه این روستا ها در هفته دولت افتتاح شد و به بهره برداری رسید.
به این ترتیب تعداد روستاهای برق دار شده تاکنون به 57 هزار و 83 روستا با تعداد 4 میلیون و 497 هزار خانوار رسیده که از این تعداد 229 روستا با 2536 خانوار از طریق سیستم های انرژی های تجدیدپذیر برق دار شده است. همچنین طی سال های اخیر تعداد 3260 خانوار عشایری و کوچ نشین در برخی از مناطق کشور از طریق دستگاه های تولید برق خورشیدی قابل حمل برق رسانی شده است.
از برنامه های برق رسانی به روستاها و عشایر در سال 97 می توان به برق رسانی به 576 روستا با 6 هزارخانوار و همچنین برق رسانی به هشت هزار خانوار عشایری و کوچ نشین اشاره کرد که با اعتباری بالغ بر 1840 میلیون ریال برنامه ریزی شده است./
نظر شما