به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بورس اوراق بهادار تهران در بهمنماه سال 1346 بر پايه قانون مصوب ارديبهشتماه 1345 تأسيس شد. دوران فعاليت بورس اوراق بهادار را ميتوان به چهار دوره تقسيم کرد: دوره نخست (1357-1346)، دوره دوم (1367-1358)، دوره سوم (1383-1368) و دوره چهارم (از 1384 تاکنون). در طول این 4 دوره بورس تهران توانسته به پیشرفت های قابل توجهی برسد تا جایی که در سال ۱۳۹۷ از روش های مختلف شامل عرضه اولیه (۱۱ هزار میلیارد ریال)، اوراق تبعی(۸ هزار میلیارد ریال)، اوراق بدهی( ۱۳ هزار میلیارد ریال)، صندوق های قابل معامله (در حدود ۱ هزار میلیارد ریال) و افزایش سرمایه ها (۱۲۳ هزار میلیارد ریال) که در کل، تامین مالی انجام شده برابر ۱۵۶ هزار میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال قبل (۱۴۳ هزار میلیارد ریال) ۹ درصد افزایش داشته است.
اینها گفته های «علی صحرایی»، مدیرعامل بورس تهران در اولین نشست خبری با خبرنگاران پس از انتخاب در این سمت بوده است. ایبنا به نقل از وی نوشته است: «بورس تهران با ۱۲ بورس از جمله بورس شانگهای تفاهم نامه امضا کرده است. تقویت ارتباط و انتقال تجربه از اهداف اصلی این تفاهم نامه است.»
بورس شانگهای یکی از دو بازار بورس مستقل چین است که در 26 نوامبر سال 1990 آغاز به کار کرده است. بورس شانگهای از حیث ارزش بازار؛ ششمین بازار بورس جهان است. بازار دیگر بورس چین شن جن نام دارد که در سال 1991 یک سال پس از بورس شانگهای اغاز به کار کرد.
کمیته نظارت و مدیریت سهام بهادار چین در سال 1998 تاسیس شد و همین کمیته به عنوان ارگان عمده مدیریت بازار پیش فروش اوراق بهادار چین سیستم واحد نظارت و مدیریت پیش فروش اوراق بهادر را تاسیس کرد و طبق مقررات، ارگانهای نظارت و مدیریت پیش فروش اوراق بهادر را مدیریت میکند. این کمیته همچنین ضمن تشدید نظارت و مدیریت صنعت پیش فروش اوراق بهادار و تقویت نظارت و مدیریت بورس پیش فروش اوراق بهادار، شرکتهای وارد شده به بورس، ارگانهای پیش فروش این سهام، شرکتهای مدیریت صندوق سرمایه گذاری، ارگانهای اطلاعات سرمایه گذاری در پیش فروش سهام بهادار و ارگانهای دیگر مربوط به امور واسطه گری پیش فروش سهام بهادار و کیفیت اطلاع رسانی را اداره میکند.
بورس شانگهای و شن جن دو بورس عمده در بازار خرید و فروش سهام بهادار چین هستند که در سراسر این کشور سیستم شبکهای محاسبه خرید و فروش سهام بهادار دارند.
بنا به گفته مدیر عامل بورس تهران طبق آمار WFE (فدراسیون جهانی بورس ها) در پایان نوامبر سال ۲۰۱۸ بورس و فرابورس ایران با بازدهی ۷۹.۹ درصدی رتبه نخست بیشترین بازدهی را میان بورس های جهانی به ثبت رسانده است.
فدراسیون جهانی بورس در واقع سازمان بینالمللی اوراق بهادار است که وظیفه سازماندهی و ارتباط بین بازارهای بورس و سهام در کشورهای مختلف را بر عهده دارد. این فدراسیون یک نهاد خصوصی بینالمللی بوده و از بازارهای پیشرو دنیا که پایبند بالاترین سطوح کیفیت بازار سرمایه میباشند تشکیل شده است. این سازمان جایگاهی است برای تبادل اطلاعات، تجزیه و تحلیل و همچنین مذاکرات بین اعضاء، هدف آن تسهیل در توسعه بازارهای سازماندهی شده و قانونمند و توجه به نیازهای بازارهای سرمایه با امعان نظر به بهترین راه کارهای مورد علاقه کاربران عضو میباشد.
مقر اصلی فدراسیون جهانی بورس، در شهر پاریس قرار دارد. فدراسیون جهانی بورسهای اوراق بهادار با عنوان FIBV در سال ۱۹۶۱ تاسیس شد و در نشست مجمع عمومی سال ۲۰۰۱ با اکثریت آراء به فدارسیون جهانی بورسها تغییر نام یافت. فدراسیون جهانی بورسها تمامی جنبههای داد و ستد اوراق بهادار را از لحاظ فنی، تجاری، حقوقی و اقتصادی تحت نظر دارد. بورس تهران از سال ۱۹۹۲ به عضویت کامل فدراسیون جهانی بورسها در آمد./
نظر شما