به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، نشست ورشو که در فوریه برگزار می شود ابعاد تازه ای به خود گرفته است.
در حالیکه «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا آن را یک نشست ضد ایرانی نامیده بود، روز گذشته نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: «آقای رئیس! به منظور پرداختن به چالشهای خاورمیانه، ایالات متحده همراه با همکارانمان در لهستان، روزهای ۱۳ و ۱۴ فوریه ریاست مشترک یک جلسه وزراتی برای پیشبرد صلح و ثبات در خاورمیانه را در ورشو را بر عهده خواهند گرفت.»
براساس ترجمه فارس، «جاناتان کوهن» اضافه کرد: «این نشست وزراتی فرصتی برای مبادله تجربیات، بینشها و ارزیابیهای در راستای همکاریهایمان در جهت ایجاد خاورمیانهای باثباتتر و آرامتر فراهم خواهد کرد. این نشست وزارتی، در حکم یک جلسه اندیشهباران در سطح جهانی خواهد بود که از خلال آن میتوانیم به طرح کلی یک معماری امنیتی قویتر در خاورمیانه دست پیدا کنیم.»
نماینده آمریکا افزود: «دستور کار این جلسه موارد زیر را شامل میشود: بحث درباره بحرانهای بشری در سوریه و یمن، برگزاری جلساتی درباره توسعه موشکی، افراطگرایی و امنیت سایبری.»
از سویی دیگر اما رئیس جمهور لهستان در خصوص دعوت از ایران برای حضور در این نشست ابراز تردید کرده است.
طبق ترجمه فارس از رویترز، «آندرج دودا» رئیسجمهور لهستان روز چهارشنبه گفت دولت این کشور هنوز در مورد اینکه آیا ایران باید به نشست «ورشو» در مورد وضعیت غرب آسیا، دعوت شود یا نه، تصمیم نگرفته است.
وی افزود: مسئله دعوت ایران به نشست ورشو هنوز «موضوعی باز» است و تصمیم قطعی در مورد آن اتخاذ نشده است.
به گزارش شبستان، این ها در حالی است که ایران مرتبا از زمان اعلام برگزاری نشست ورشو مراتب اعتراض خود را به گوش لهستان رسانده است. احضار کاردار لهستان، اعزام سفیر ایران به وزارت خارجه در ورشو و میزبانی از معاون وزیر خارجه این کشور در تهران از جمله اقدامات ایران در قبال برگزاری این نشست است./
نظر شما