به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه «ورزا» با نمایش مجموعه ای از مجسمه های «عارف رودباری شهمیری» از 5 تا 12 بهمن در گالری کاما به نمایش در می آید، پیش از این هم آثاری از این هنرمند با عنوان «شاخ بازی» و «وضعیت ناخوشایند» در گالری سیحون به نمایش در آمده است، وی در نمایشگاه های گروهی متعددی شرکت کرده است، برپایی نمایشگاه «ورزا» بهانه است با این هنرمند به گفتگو بنشینم که در زیر می آید:
درباره نمایشگاه مجسمه «ورزا» در گالری کاما توضیح دهید؟
این نمایشگاه در واقع ادامه مجموعه« شاخ بازی» است که در سال 94 در گالری سیحون به نمایش در آمد، «ورزا» حول محور گاو می چرخد، من با نمایش گاو می خواهم به جامعه تلنگری بزنم.
عنوان«ورزا» که برای نمایش این مجموعه آثار انتخاب کرده اید؟
ورزا گاوی است که در روستا صبح صاحب اش از آغل رهایش می کند و به جنگل می رود و عصر به آغل برمی گردد بدون اینکه کسی همراهی اش کند. این گاو نیاز به همراهی ندارد، آنچه من می خواستم بیان کنم رها و آزاد بودن بود که در قالب مجموعه گاوها با عنوان ورزا ارایه کردم.
شما در ابتدا مجسمه های شنی می ساختید چه شد که به نوع دیگری از ساخت گرایش پیدا کردید ؟
من پنج سال مجسمه های شنی می ساختم، آرا آرام کارهای من مخاطب پیدا کرد و نقد شد و من در کارهایم جدی تر شدم، به این فکر افتادم که مجسمه های شنی را من امروز می سازم و فردا نیستند و دوامی ندارند همین باید با متریال دیگری کار کنم، متریالی که ماندگار باشد و در بین متریال ها فلز را انتخاب کردم، فلز عنصرسختی است اما وقتی نرم می شود برای مخاطب جذاب است همین که چطور حالت می گیرد و نرم می شود برای مخاطب می تواند جالب توجه باشد و با آن ارتباط برقرار می کند .
وارد شدن شما به دنیای هنر و مجسمه سازی کاملا اتفاقی بوده است؟
من درگیر بیماری شدم و دچار بحرانی شدم که دنیا را پوچ و تهی می دیدم، هرگاه احساس تنهایی و ناخوشی می کردم به ساحل دریا می رفتم یک شب بر حسب اتفاق یک چوبی برداشتم و شن های ساحل را جمع کردم و یک حجمی ساختم چند لحظه بعد دیدم مردم از حجمی که من ساخته ام عکس می گیرند و همین باعث شد من تحت تاثیر قرار بگیرم اینکه یک کاری ساختم که نظر مردم را توانست جلب کند و همین در من ایجاد انگیزه کرد که روزهای پنج شنبه و جمعه به کنار ساحل بروم و مجسمه های شنی بسازم که مردم از آن لذت ببرند، آنقدر این کار من تکرار شد و من مجسمه ساختم که مردم از شهرهای دیگر هم می آمدند که ببینند من چه می سازم و کارهای من را نقد می کردند این توجه آنها به کار من و نقد کردن آنها باعث شد که من بروم راجع به مجسمه، متریال، مجسمه ساز و... تحقیق کنم چون مخاطب من از من مجسمه های بهتری می خواست، من کارم را با شن آغاز کرده بودم می خواستم سطح کارم را بالاتر ببرم دستگاه جوش خریدم و جوشکاری کردم و کار ساختم یکسال و نیم بعد گالری سیحون با من تماس گرفتند که می خواهند آثارم را به نمایش بگذارند .
در چه زمانی مجسمه های شنی و چه زمانی مجسمه فلزی ساختید؟
من از سال 89 تا 93 مجسمه شنی می ساختم از سال 93 تا آبان 94 مجسمه فلزی ساختم که در همان آبان 94 اولین نمایشگاه ام با عنوان « شاخ بازی» را در گالری سیحون برپا کردم و فروردین امسال نمایشگاه «وضعیت ناخوشایند» را در گالری سیحون برپا کردم.
ورزا سومین نمایشگاه انفرادی شما در گالری کاماست شما در نمایشگاه های گروهی هم شرکت کرده اید؟
بله ، من آثارم را در « شاخ بازی» و «وضعیت ناخوشایند»در سیحون به نمایش گذاشتم؛ تاکنون در نمایشگاه های گروهی متعددی شرکت کردم و امسال هم اثری از من در دوسالانه مجسمه های شهری به نمایش در می آید.
چرا بر روی کانسپت «گاو» کار کردید؟
خود کلمه گاو چالش برانگیز است، من احساس می کنم با گاو می توانم دغدغه های خودم و جامعه را به نمایش بگذارم.
آیا چون گاو در مجسمه های باستانی هم وجود دارد از این المان استفاده کردید؟
من خودم بدون اینکه تحقیقی کنم از گاو در ساخت کارهایم استفاده کردم، به گذشته های تاریخی هم کار ندارم . تنها آنچه برای من مهم است حال و آینده است، آچه در ذهن ام و منطق از گاو بود رامجسم کردم و می خواستم اثرم امضای خودم باشد؛ من اثری خلق می کنم که بر مخاطب ام تاثیر بگذارد و حتی زمانی که نباشم در ذهن اش ماندگار شود.
بعد از موضوع «گاو» چه می سازید؟
موضوع برای کار زیاد است اما من می خواهم تک محور باشم مجموعه اول و دوم من گاو است، وقتی موضوع من واحد باشد می توانم از دل موضوع ام یک اثری خلق کنم که تازه باشد و مخاطب را شگفت زده کند؛ در کارهایی که ساخته ام یک گاو سه سر دارم در حالی که ما درعالم واقعیت ما گاو سه سر نداریم.
در نمایشگاه مجسمه «ورزا» چه تعداد اثر به نمایش در می آید؟
در این نمایشگاه 10 مجسمه گاو و 5 مجسمه فیگوراتیو از مجموعه شخصی ام را به نمایش گذاشته ام.
نظر شما