به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، با خروج آمریکا از برجام کشورهای اروپایی به منظور حفظ این معاهده دست به ابتکار عمل زدند تا بتوانند ایران را برای باقی ماندن در برجام راضی کنند. اگرچه در ۸ ماه گذشته اتحادیه اروپا نتوانسته وعده خود مبنی بر ایجاد ساز و کار ویژه برای تبادلات تجاری ایران عملی کند اما سوئیس از بروکسل دست پیش گرفته و این اقدام را انجام داده است.
براساس خبری که اتاق بازرگانی ایران منتشر کرده، «شریف نظام مافی» اعلام کرد که سازوکار مالی دو کشور آماده فعالیت شده است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئیس به ضرورت تزریق پول به کانال مالی سوئیس اشاره کرد و گفت: اکنون پولی متعلق به ایران در اروپا وجود ندارد؛ بیشتر پولهای ایران در کشورهای واردکننده نفت یعنی هند، چین و کره جنوبی است.
به گفته وی، در صورت ورود پول نفت ایران از آسیا به اروپا، کانال مالی سوئیس بلافاصله آغاز به کار خواهد کرد.
رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس افزود: در دوره قبلی تحریمها زمانی که سوئیس قصد داشت کانال مالی مشابهی راهاندازی کند، به بانکهایی که مجوز انتقال پول ایران را دریافت کرده بودند، 24 ساعت فرصت داده شد تا پولهای ایران را از ژاپن به سوئیس منتقل کنند.
نظام مافی یادآور شد: در دوره گذشته، وزارت خزانهداری آمریکا مجوز لازم را صادر کرده بود و اکنون نیز انتقال پول نیازمند مجوز آمریکاست؛ موضوعی که در ماههای گذشته محور مذاکرات دولت سوئیس با دولت آمریکا بوده است.
این در حالی است که سفیر سوئیس نیز از آمادگی این کشور برای اجرای ساز و کار مالی برای ایران خبر داده است.
طبق خبری که خانه ملت منتشر کرده، «مارکوس لایتنر» امروز سهشنبه در دیدار «کاظم جلالی» رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و رییس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با اروپا گفت: سوئیس تجربه همکاری مالی موفقی با ایران در دوره قبلی تحریم داشته است. ما علاوه بر اسپیوی (SPV)، در حال راهاندازی کانال مالی مستقل بین جمهوری اسلامی ایران و سوییس هستیم.
سفیر سوییس در تهران تاکید کرد: ما معتقدیم که برجام یک توافقنامه و معاهده بینالمللی است که باید به طور کامل اجرا شود.
به گزارش شبستان، سوئیس در مراودات اقتصادی خود با ایران به ارسال تجهیزات صنعتی و سایر کالاهای تجاری از جمله کالاهای کشاورزی به تهران پرداخته است. همچنین سوئیس یکی از خریداران گاز کشورمان به حساب می آید.
در دوران تحریم ها نیز همکاری شرکت های نفتی سوئیس با ایران ادامه دارد و شرکتهای نفتی سوئیس صرفاً موظفند اطلاعات تبادلات نفتی خود با ایران را به دولت این کشور گزارش کنند.
یادآور می شود، فرش و کف پوش نسجی، زعفران، روده، بادکنک و شکمبه حیوانات و گل و غنچه از اقلام صادراتی ایران به سوییس است.در مقابل ذرت دامی، لوبیای سویا، کنجاله و سایر آخال های جامد، روغن خام سویا، انواع دانه ها و مکمل های دارویی از اقلام وارد شده به ایران از سوییس را تشکیل می دهد./
نظر شما