خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل، پس از موج اعتراض های مردمی 34 روز پیش در سودان، «عمر البشیر» رئیس جمهوری سودان امروز(سه شنبه دوم بهمن 1397) نخستین سفر رسمی خود را پس از این اعتراض ها به دوحه پایتخت قطر برگزار کرد.
خیابان های سودان از 19 دسامبر 2018 شاهد خشم مردمی بود که به خاطر علت سیاست های اقتصادی دولت سودان و گرانی حاصل از این سیاست ها بلند شدند و خواستار برکنارگیری عمر البشیر از قدرت 30 ساله اش شدند.
رئیس جمهوری سودان درحالی امروز وارد دوحه شد که قرار است فردا(چهارشنبه سوم بهمن 1397) با «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر در کاخ پادشاهی اش در دوحه دیدار کند. دو طرف در این دیدار به روابط دوستانه دو کشور و افق های تحکیم روابط و مسایل مشترک شان می پردازند.
البشیر پیش از این سفر گفته بود که دولت هرگز با تظاهرات تغییر نمی کند، بلکه این تغییر با صندوق های انتخابات رخ خواهد دارد.
وی گفته بود که بله مشکل اقتصادی وجود دارد که دلایل آن مشخص است و ما برای حل آن تلاش می کنیم، اما حل آن با تخریب، ویرانی و آتش سوزی انجام نمی گیرد.
علت سفر به دوحه
رئیس جمهوری سودان در این سفر تلاش می کند تا حمایت اقتصادی و سیاسی برای دولتش را به دست بیاورد تا به این ترتیب بتوان از این وضعیت دشوار عبور کند.
امیر قطر در ماه دسامبر گذشته در تماس تلفنی با البشیر تاکید کرده بود که کشورش در کنار سودان ایستاده است و برای ارایه هرگونه کمک به سودان برای خروج از این بحران آماده است. دوحه ثبات و امنیت سودان را خواهان است.
دولت سودان اوایل ژانویه گذشته اعلام کرد که کمک هایی از قطر و پنج کشور دیگر با هدف مقابله با این بحران دریافت کرده است.
«اسامه فیصل» وزیر دولت در وزارت امور خارجه سودان گفته بود که علاوه بر قطر، کشورهای کویت، ترکیه، مصر، چین، روسیه نیز کمک های خود را به سودان ارایه کردند، اما این وزیر نوع و میزان حمایت ارایه شده این کشورها را فاش نکرد.
به گزارش وزارت سرمایه گذاری سودان، میزان سرمایه گذاری قطر در سودان بیش از سه میلیارد و 800 میلیون دلار است، این مبلغ علاوه بر سرمایه گذاری های دیگر در شرکت های زیرساختی سودان است. تعداد طرح های قطر در ایالت های مختلف سودان به 60 طرح در بخش های کشاورزی، صنعتی، خدماتی، مستغلاتی می رسد.
موسسه های قطر به بازسازی، کشف و حفظ آثار سودان توجه دارد و برای این کار 135 میلیون دلار در 40 طرح بازسازی و مرمت در این کشور سرمایه گذاری کرده است.
دوحه، نقش مهمی در فرآیند تحقق صلح در اقلیم دارفور ایفا کرده است. تعدادی طرح توسعه طلبانه برای مردم دارفور برپا کرده و روستاهایی نیز برای بازگرداندن مردم به مناطق شان در این اقلیم احداث کرده است.
سودان از بحران اجتماعی و اقتصادی در نتیجه افزایش قیمت دلار در مقابل پوند در بازارهای غیر رسمی رنج می برد. به طوری که 60 پوند در قبال یک دلار است.
در حال حاضر شهرهای مختلف سودان از جمله عطبره، القضارف، خارطوم، ام درمان، ام روابه، الترتر شاهد اعتراض های گسترده مردمی است. براساس آمار دولت سودان، در نتیجه این اعتراض بیش از 24 نفر کشته شدند.
نظر شما