به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، احیای سازمان ملی جوانان از وعده های انتخاباتی حجت الاسلام «حسن روحانی» در انتخابات سال 92 بود و لایحه دولت برای تفکیک وزارتخانه ورزش و جوانان و احیای سازمان ملی جوانان تابستان سال 96 به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. تفکیک وزارت ورزش و جوانان در کنار تفکیک دو وزارت خانه دیگر در قالب یک لایحه به مجلس داده شده بود که با تیرماه سال جاری وجود اینکه تعداد بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تشکیل سازمان جوانان موافق بودند اما از آنجا که با تفکیک وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی مخالف بودند کل لایحه پیشنهادی را رد کردند.
«سید فرید موسوی»، رییس فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی درباره مخالفت مجلس با این لایحه به ایسنا گفته بود: «یکی از اصلی ترین دلایل مخالف نمایندگان این بود که در صورت رای آوردن این طرح در شرایط خطیر کنونی کشور دو وزارت خانه ای که باید تمام تلاششان را برای برون رفت از وضعیت فعلی اقتصادی که همگان را دچار تشویش و نگرانی و اضطراب نموده، به کار بگیرند تا چندین ماه درگیر حواشی و مقدمات تفکیک و انتزاع میشدند و عملا از وظیفه اصلی خود فاصله می گرفتند. که این امر در شرایط فعلی اصلا توجیه نداشت.»
اما از آنجا که فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی پیش از طرح این لایحه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی این احتمال را می داد که با آن مخالفت شود از این رو این فراکسیون برای احیای سازمان ملی جوانان طرح جداگانه ای تنظیم کرده است تا احیای این سازمان تحت تاثیر آن لایحه قرار نگیرد.
در راستای اقدامات پارلمان برای احیای سازمان ملی جوانان مرداد ماه سال جاری طرح تاسیس سازمان ملی جوانان تقدیم هیات رئیسه مجلس شد. «سیده فاطمه حسینی»، سخنگوی فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی این خبر را به ایسنا داده و گفته بود: «با توجه به اینکه دولت اخیرا لایحه انتزاع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به مجلس ارائه کرده فراکسیون جوانان نیز طرح انتزاع بخش جوانان از وزارت ورزش و تاسیس سازمان ملی جوانان را تقدیم هیات رئیسه مجلس کرد تا این دو لایحه و طرح به صورت همزمان در مجلس بررسی شود.»
در کنار تلاش های مجلس شورای اسلامی «سلطانیفر»، وزیر ورزش و جوانان نیز از اصرار دولت برای احیای سازمان ملی جوانان در مرداد ماه امسال در دومین همایش ملی جوانان و قانونگذاری که به میزبانی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد، بگوید.
وی گفته بود که «دولت برای تصویب 2 وزارتخانه جدید در حوزه مسکن و صنعت و سازمان ملی جوانان اصرار دارد و رییس جمهوری تأکید دارد وزرا به نحوی عمل کنند که بتوانیم این لوایح را در مجلس تصویب کنیم. بنده هم به عنوان وزیر این وزارتخانه باورم این است که اگرچه در مدت دو سال گذشته تلاش ویژهای را برای اینکه امور جوانان را بهتر اداره کنیم و حل شدن مشکلات جوانان را با جدیت بیشتری دنبال کنیم، اما حتماً سازمان ملی جوانان مستقل میتواند با جایگاه قانونی بهتر و اقتدار بیشتر، ابزار بیشتر و منافع موفقیتهای بیشتر داشته باشد. قانون مجلس این است که اگر لایحهای در آن رد شد باید ۶ ماه صبر کند. امیدوار هستیم که با یک راهحل فراقانونی و یا اذن مقام معظم رهبری و یا راهکار دیگر بتوانیم لایحه را تصویب کنیم.»
وی اضافه کرده بود: «بر فرض اینکه این پیگیریها را انجام دادیم و لایحه سازمان ملی جوانان تصویب نشد، من خودم از ابزار و سازوکار قانونی استفاده میکنم، معاونت جوانان را در قالب یک سازمان مستقل اما زیر مجموعه وزارتخانه تعبیه کنیم. مانند بسیاری از سازمانهای دیگر که یک سازمان مستقل هستند، اما رئیس آن با حفظ سمت معاون وزیر مربوطه هم هست. مجدداً تلاش ما این است که راهحل قانونی پیدا کنیم تا بتوانیم تأسیس وزارتخانههای جدید و سازمان ملی جوانان حاصل شود.»
حالا در ادامه اقدامات مجلس شورای اسلامی و اصرارهای دولت دوشنبه اول بهمن ماه «علیرضا رحیمی»، عضو هیئت رئیسه مجلس شواری اسلامی از اعلام وصول طرح انتزاع امور جوانان از وزارت ورزش و جوانان و تشکیل سازمان ملی جوانان خبر داده بود.
بنابراین گزارش، رییس جمهوری وقت 10 خرداد سال 90 سازمان ملی جوانان را منحل کرد و برای دبیر شورای عالی جوانان حکم صادر کرد و در این حکم، به استناد بند (15) ماده (4) اساسنامه شورای عالی جوانان مصوب 1371.5.6 شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیر شورای عالی جوانان را نصب کرده، در حالی که این شورا از سال 71 با ریاست رئیسجمهور وقت از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد و 6 سال بعد در سال 78 به مرکز ملی جوانان تغییر نام داد.
این مرکز از سال 76 همچنان زیر نظر ریاست جمهوری فعالیت میکرد و وظیفهای ستادی مانند طراحی برنامه جامع ساماندهی امور جوانان و تطبیق وضعیت دستگاههای اجرایی را براساس مدیریت پروژههای فرابخشی در دستور کار قرار داد. سرانجام در سال 1379 براساس قانون سوم توسعه مرکز ملی به سازمان تغییرنام داد. این سازمان نیز سال 89 با طرحی که مجلس به تصویب رساند قرار شد با سازمان تربیت بدنی ادغام شود تا «وزارت ورزش و جوانان» تشکیل شود.
حالا با توجه به اهتمام مجلس شورای اسلامی برای تشکیل دوباره سازمان ملی جوانان برای ساماندهی به امور مربوط به این قشر باید منتظر ماند تا دید سرانجام این طرح به کجا می رسد و آیا این تلاش ها در کنار اصرار دولت برای فعالیت دوباره سازمان ملی جوانان نتیجه می دهد./
نظر شما