نقد برای ذوالعینین شدن عالم است

باقری معتقد است، نقد احقاق حق است و این حق معطوف به علم، عالم، متعلم و نقد است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «خسرو باقری» عصر دیروز (دوشنبه اول بهمن) در مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره نقد کتاب که در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی با حضور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: اینکه در جامعه ما هنوز از اندیشه، نقد و ناقد سپاسگزاری می شود، جای شکر و تشکر دارد. نقد را به عنوان احقاق حقوق می توان تعریف کرد، این حق ها جنبه های مختلف دارد. حق علم اولین حقی است که در نقد احقاق می شود.

 

این استاد دانشگاه و پژوهشگر عنوان کرد: در علم انسان می خواهد با عالم هماهنگ شود چه در شکل نظری و چه در شکل عملی نقد به دنبال این است که علم را از زندان عالم نجات دهد. نقد به دنبال این است که کار اصیل را معرفی کند. یکی از حق هایی که باید احقاق شود، حق عالم است. عالم را از زندان خود باید نجات دهیم. نقد برای این است که عالم از این زندان رها شود و عالم ذوالعینین شود یعنی دو چشم پیدا کند. حق عالم را به جا آوردن ایجاب می کند که نقد وجود داشته باشد.

 

این پژوهشگر خاطرنشان کرد:  حق دیگری که باید احقاق شود، حق متعلم است. عالمانی که کتاب می نویسند شاگردان و دانشجویانی دارند که مشغول خواندن این کتاب ها هستند. نقادی یعنی ما برای متعلم افق جدیدی باز کنیم تا او دیدگاه های جدید پیدا کند. رساندن متعلم به بلوغ فکری کار نقد است. در این صورت متعلم مسایل را از ابعاد مختلف می بیند. حق چهارم حق خود نقد است در واقع هر کسی حق دارد نقد کند به شرط اینکه حق نقد را به جا آورد. در ازای حق نقد باید از زندان حقد و حسد آزاد شویم.

 

باقری خاطرنشان کرد: اگر حقد و حسد در وجود ناقد لانه کند ،شاهد شخصیت شکنی خواهیم بود. حق نقد را باید ادا کنیم. اگر ناقد بخواهد حق نقد را ادا کند باید خود را جراحی بداند که گویی می خواهد غده سرطانی را بیرون کشد بدون اینکه کوچکترین آسیبی به سلول های سالم برساند. نقد احقاق حق است و این حق معطوف به علم، عالم، متعلم و نقد است.

 

گفتنی است، در پایان این مراسم برگزیدگان و شایستگان پانزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب مورد تقدیر قرار گرفتند.

 

کد خبر 758821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha