آخرین وضعیت کشتی های چینی از زبان معاون صید شیلات هرمزگان

جوانمرد با بیان اینکه در رابطه با موضوع کشتی های چینی احساسی عمل شده و حقایق چیز دیگری است، گفت: مشکل صیادان سنتی کشتی های چینی نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بندرعباس، «محمد جوانمرد» در نشست خبری افزود: حدود 725 هزار تن صید در سال گذشته در کل کشور انجام شده که یک سوم آن حدود 276 هزار و 674 تن مربوط به استان هرمزگان است.

 

وی اضافه کرد: از این میزان 84 هزار تن سطح زیان درشت، 84 هزار تن کف زیان و 103 هزار تن نیز سطح زیان ریز بوده که توسط 330 فروند قایق، هزار و 100 فروند لنج و حدود 128 کشتی صیادی، صید شده است.

 

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان با بیان اینکه مقام نخست صید ساحلی و صید ماهیان سطح زندگی در سطح کشور به هرمزگان اختصاص دارد، عنوان کرد: هم اکنون 22 بندر صیادی در استان وجود دارد که 30 درصد از بنادر کشور را شامل می شود.

 

وی با اشاره به اینکه شیلات و صیاد از قدیم الایام رابطه پدر و فرزندی داشته و دارد، خاطرنشان کرد: صید و صیادی در فرهنگ و معیشت مردمان ساحل نشین گره خورده است.

 

جوانمرد به موضوع چالش برانگیز کشتی های چینی اشاره و تاکید کرد: رسانه ها براساس واقعیات و مستندات و اظهار نظرهای کارشناسی و بدور از احساسات و خط و مشی سیاسی به موضوع صید فانوس ماهیان ورود پیدا کنند.

 

وی با بیان اینکه حاضریم خبرنگاران را در قالب توری برای بازدید از روند صید صنعتی به دریای عمان(محل صید فانوس ماهیان) ببریم تا از نزدیک شاهد روند فعالیت این شناورها باشند، تصریح کرد: ذخایر فانوس ماهیان، پروژه ای ملی است.

 

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات استان هرمزگان افزود: شیلات پس از نیم قرن آرزوی دیرینه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی تعریف شده، چرخه و زنجیره نخست در تولید آبزیان و دام و طیور، موفق به برداشت از ذخایر فانوس ماهیان شده است.

 

جوانمرد گفت: فانوس ماهیان گنج نهان هستند که خداوند در منطقه محروم مکران نصیب کشور ما کرده است.

 

وی با بیان اینکه براساس قانون، همه شناورهای فعال در حوزه صید و صیادی ایرانی هستند، اذعان کرد: تعدادی از ملوانان برخی از این شناورها چینی هستند که تا پایان امسال 40 درصد و تا آخر سال آینده 80 درصد از خدمه این شناورها نیز از نیروهای داخلی استفاده می شود.

 

جوانمرد ادامه داد: صید این کشتی ها در عمق بالای 200 متر و در بالای 12 مایلی دریای عمان است و در خلیج فارس فانوس ماهی صید نمی شود.

 

وی گفت: براساس تحقیقات پژوهشکده اکولوژی کشور و استان هرمزگان سه و 2 دهم میلیون تن ذخیره فانوس ماهیان در دریای عمان تخمین زده شده که مجوز برداشت 400 هزار تن به شیلات اعلام شده است که پارسال 28 هزار تن توسط کشتی های صنعتی صید شد.

 

جوانمرد با اشاره به اینکه از این میزان، 18 هزار تن فانوس ماهی است، افزود: هشت هزار تن نیز ماهی یال اسبی است که در گذشته دور ریخته می شد اما امروز صادر می شود و برای کشور ارزآوری دارد و تنها 2 هزارتن ماهیان خوراکی بوده که کمتر از یک درصد از مجموع صید استان هرمزگان است.

 

وی با بیان اینکه 2 هزار نفر به صورت مستقیم و حدود هشت تا 10 هزار نفر به صورت غیرمستقیم در بخش صید صنعتی مشغول به کار هستند، تصریح کرد: مشکل صیادان سنتی، کشتی های چینی نیست بلکه نگرانی آنها مربوط به صید ترال، صید ساردین ماهی درشت و برداشت غیرمجاز در جوار ساحل است.

 

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات استان هرمزگان با اشاره به اینکه متاسفانه با پرداختن احساسی به موضوع کشتی های چینی، افکار عمومی از تخلفات صید دور شده است، خاطرنشان کرد: در دیدار با صیادان، یکی از آنها می گفت که ما از ناوهای آمریکایی نمی ترسیم اما از روش های صید مخرب که ذخایر را از بین می برد و نسل آینده را تباه می کند هراس داریم.

 

وی با اذعان به اینکه صید مخرب توسط صیادنماها با قایق در سواحل انجام می شود، گفت: بسیاری از کسانی که امروز مالک کشتی های صنعتی هستند از صیادان سنتی ما می باشند که با دریافت تسهیلات و قرض و فروش طلاهای همسرانشان در این بخش وارد شده اند.

 

جوانمرد با بیان اینکه حفظ ذخایر برای نسل آینده خط قرمز ماست و با هرگونه تخلف در هر بخشی باید برخورد شود، افزود: افتخاری است که فانوس ماهیان در کارخانه های شهرستان جاسک، قشم، هرمزگان و اصفهان و شمال کشور به غذای آبزیان و دام و طیور تبدیل می شود

 

وی با اشاره به فعالیت 102 کشتی در زمینه صید فانوس ماهیان فعالیت می کنند که حدود 35 شناور از خدمه چینی استفاده می کند، گفت: در حال حاضر به علت تعطیلی صید، کشتی ها در لنگرگاه هستند و پس از صدور مجدد اجازه نامه ها، دوباره این شناورها مبادرت به صید و صیادی خواهند کرد.

 

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان به تشریح تاریخچه صید فانوس ماهیان پرداخت و یادآور شد: ناوگان صید و صیادی از سال 87 صید فانوس ماهیان را شروع کرد و هم اکنون از طریق ماهواره ثریا این شناورها و محل فعالیتشان رصد می شود.

 

جوانمرد با بیان اینکه در هر کشتی یک ناظر مقیم وجود دارد که به صورت منظم جایگزین می شوند، افزود: اگر تخلفی توسط این شناورها صورت گیرد یگان حفاظت شیلات با آن برخورد خواهد کرد.

 

وی با اذعان به اینکه در رابطه با موضوع کشتی های چینی احساسی عمل شده و حقایق چیز دیگری است، گفت: 26 فروند کشتی فعال در صید فانوس ماهیان در سال 96 به دلیل تخلف به دادگاه معرفی شدند.

 

 

 

کد خبر 758770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha