فیلم فجر از ابزارهای احیای سینمای پس از انقلاب بود

دانش با بیان اینکه سینمای ایران مدیون جشنواره فیلم فجر است، گفت: یکی از ابزارهای احیای سینما بعد از انقلاب قطعا جشنواره فیلم فجر بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «مهرزاد دانش» امروز (دوشنبه اول بهمن) در نشست علمی «جشنواره فیلم فجر، فرصت ها و چالش ها »که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: جشنواره فیلم فجر یک چهره ژانوسی دارد. ژانوس اسطوره ای است که دو چهره دارد، یک چهره جشنواره فیلم فجر متناسب با کارکردهای مثبت سینماست و یک چهره هم پشت سر و پنهان است که اخلال و اختلال ها را در مسیر مناسب سازی در سینمای ایران خواسته یا ناخواسته به وجود آورده است.

 

این کارشناس سینما و منتقد با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر ماهیت و هویت دوگانه پیدا کرده است، عنوان کرد: این جشنواره یک هویت تاریخی نیز دارد. زمانی که جشنواره فیلم فجر شکل گرفت انقلاب تازه پیروز شده بود و قرار بود یک نظم جدید در خرابه ای به وجود آید. سینمای ایران هم جزیی از فرهنگ بود. از نظم قدیم چیزی نمانده بود و نظم جدید نیز هنوز حاکم نشده بود. یکی از ابزارهای احیای سینما بعد از انقلاب اسلامی قطعا جشنواره فیلم فجر بود. سینمای ایران مدیون جشنواره فیلم فجر است.

 

وی تصریح کرد: جشنواره فیلم فجر ماهیت دوگانه پیدا کرده است که این امر ناشی از روند مسیر سیستم و انقلاب است. جشنواره فیلم فجر از دوره تاسیس به تصویب حرکت کرد. در فضای تاسیس باید الگو دهیم و وضعیت مطلوب را ترسیم کنیم، اقتضائات دوران تاسیس و تثبیت یک مقدار مخدوش است.

 

دانش با اشاره به کارکردهای مثبت جشنواره فیلم فجر خاطرنشان کرد: بدیهی ترین نکته مثبت جشنواره فیلم فجر رقابت فیلم هاست. مرور یک سال سینمای ایران از دیگر کارکردهای مثبت جشنواره فیلم فجر است. جشنواره فیلم فجر یک همایش بزرگ سینمایی است که مردم، سینماگران و منتقدان در کنار هم قرار می گیرند و تبادل نظر صورت می گیرد. در حدود 12 روز جشنواره سینما کانون توجه قرار می گیرد و توجه به سینما کارکردهای مثبتی دارد. سالیان است که در جشنواره فیلم فجر از فیلم های خارجی استقبال می شود. در ابتدا این استقبال بیشتر بود چون دسترسی به فیلم ها کمتر بود. چند سالی است که بخش بین الملل از بخش ملی جشنواره فیلم فجر جدا شده است و این کار بجا و خوبی بود.

 

این کارشناس سینما با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر بین جشن و جشنواره بودن معلق است، بیان کرد: در جشن کسی در مورد آسیب ها صحبت نمی کند. جشن محل تحسین و هورا کشیدن است. فیلم هایی که به دردها و مسایل جدی پرداخته باشند سنخیتی با فضای جشن ندارند، این وسط هویت جشنواره فیلم فجر سردرگم است. فقدان مرزبندی در هویت جشنواره فیلم فجر در حال حاضر معضل این جشنواره است. باید مشخص شود که می خواهیم رقابت تخصصی سینمایی بین سینماگران شکل دهیم یا می خواهیم بر مبنای آنچه مدنظر حاکمیت است، الگوسازی کنیم.

 

 

کد خبر 758674

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha