به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «کیومرث کلانتری» در نشست خبری امروز دوشنبه یک بهمن با اشاره به اقدامات انجام شده در سال جاری گفت: امسال 32 روز سالم نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است.
مدیر کل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه تا امروز 77 روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و پنج روز ناسالم برای همه داشته ایم، خاطرنشان کرد: از سال 96 قانونی با عنوان هوای پاک یا قانون نفس به تصویب رسید که در آن 26 دستگاه اجرایی برای کاهش آلودگی هوا مسئولیت دارند.
وی با اشاره به برگزاری 23 جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا در تهران گفت: گازسوز کردن تعدادی از واحدهای صنعتی در سطح استان تهران، حرکت بسیار خوبی بود که توسط وزارت صنعت و معدن و وزارت نفت انجام شد.
کلانتری با بیان اینکه استانداردهای سخت گیرانه در حوزه معاینه فنی و منسجم شدن مراکز معاینه فنی دستاورد خوبی داشت، گفت: جلوگیری از ورود خودروهای فرسوده و دودزا به تهران از دیگر اقداماتی بود که برای کاهش آلودگی هوا انجام دادیم.
وی با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در حوزه کاهش آلودگی هوا گفت: شناسایی و مدیریت خودروهای حامل پسماند، طرح ترافیک، نصب دوربین و نظارت بر وضعیت تردد خودروها، نظارت بر توزیع سوخت در استان از مهمترین اقداماتی بود که شهرداری تهران برای کاهش آلودگی هوا در سال جاری انجام داد.
مدیر کل محیط زیست استان تهران با اشاره به تاثیر ناپایداری های جوی در کاهش آلودگی هوا گفت: تهران بین ارتفاعات در شمال و شرق محاط است و از انباشت آلاینده ها رنج می برد.
کلانتری در ادامه با اشاره به احداث پنج محیط بانی در سال جاری گفت: احداث 9 محیط بانی در سال جاری در دستور کار بود که پنج محیط بانی راه اندازی شده و چهار محیط بانی نیز 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.
وی در ادامه با اشاره به تصویب سند پنج ساله محیط زیست در شورای برنامه ریزی و توسعه استان خاطرنشان کرد: با این رویکرد سازمان محیط زیست استان تهران برنامه محور است و همه شهرستان ها نیز برنامه بومی سازی شده دارند.
مدیر کل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه بیشترین صنایع آلاینده در شهرستان پاکدشت و شهرری قرار دارند، تاکید کرد: بیشتر این واحدها را با 20 درصد ریخته گری و 15 درصد آبکاری ها تشکیل می دهند.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل هزار و 776 پرونده حقوقی برای واحدهای آلاینده گفت: پرونده هایی نیز در بخش محیط زیست انسانی و در حوزه استقرار، توسعه، افزایش ظرفیت و تغییر خط تولید داشته ایم که در این راستا هزار و 444 پرونده بررسی شده و با 973 پرونده استقرار و بهره برداری واحد صنعتی خدماتی موافقت شده است.
کلانتری در ادامه با اشاره به هزار و 130 مورد رسیدگی به شکایت های مردمی در حوزه محیط زیست افزود: سازمان محیط زیست در استان تهران به سمتی می رود که به یک مرکز تظلم خواهی تبدیل شود.
وی در خصوص کانون های ایجاد بوی نامطبوع در منطقه فرودگاه امام خمینی نیز گفت: سه کانون عمده باعث ایجاد بوی نامطبوع در این منطقه شده است که در دست بررسی است.
کلانتری با بیان اینکه مجموع کانون های ایجاد آلایندگی تحت مدیریت قرار گرفته است، توضیح داد: فاضلاب شهری اسلامشهر، واوان و بهارستان، آرادکوه و مجتمع گاوداری دام گستر سه کانون عمده و اصلی ایجاد بوی نامطبوع در مسیر تهران- قم هستند.
مدیر کل محیط زیست استان تهران افزود: 22 هزار متر مکعب تصفیه خانه در اسلامشهر ایجاد شده است و در آرادکوه نیز در حال مدیریت دفع پسماندهای شهر تهران هستیم.
کلانتری با بیان اینکه واحدهای اثرگذار دیگری که سهم عمده ای در ایجاد بوی بد در منطقه داشتند مهار شده اند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر باید به این سه کانون عمده ایجاد بوی بد در این منطقه بپردازیم.
وی در ادامه با اشاره به افتتاح اداره حفاظت محیط زیست قرچک خبر داد: در آینده ای نزدیک نمایندگی محیط زیست شهرری در فرودگاه بین المللی امام خمینی راه اندازی می شود.
کلانتری در خصوص لاستیک سوزی و پسماندسوزی در اطراف تهران گفت: این موضوع در کارگروه آلودگی هوای تهران بررسی شده است و مصوباتی داشته است.
وی افزود: طبق مصوبه کارگروه آلودگی هوای تهران در هر شهرستان کارگروهی با مسئولیت فرماندار آن تشکیل می شود و با حضور محیط زیست، شهرداری، بخشداری و نماینده دادستان تصمیماتی برای موضوع پسماندسوزی در سطح شهرستان اتخاذ می شود.
کلانتری با بیان اینکه قانون مدیریت پسماندها تکلیف مدیریت پسماند را کاملا مشخص کرده است، تصریح کرد: در محدوده شهر موضوع پسماند با نظارت محیط زیست بر عهده شهرداری است. در روستاها بر عهده دهیاری و اگر بین شهر و روستا باشد بر عهده بخشداری است.
نظر شما