بی‌توجهی به تالاب کجی نهبندان معضل لاینحلی  برای خراسان جنوبی رقم می‌زند

اکبری با بیان اینکه تالاب‌ها در خط مقدم آسیب‌های محیط زیستی هستند، گفت: تالاب کجی نهبندان یکی از کانون‌های فرسایش بادی خراسان جنوبی است که اگر به آن توجه نشود می‌تواند تبدیل به کانون انتشار گرد و غبار شود و معضل لاینحلی را برای آینده استان رقم بزند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حسن اکبری» امروز (1 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: تالاب یکی از زیباترین و مفیدترین پدیده‌های طبیعی هر کشوری سات و ایران در دنیا جزو کشورهای تالاب خیز است.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه ایران جزو پنج کشور اول جهان به لحاظ اکوتوریسم است، گفت: اما متاسفانه نتوانسته‌ایم از این جاذبه طبیعی و موهبت الهی استفاده و بهره‌برداری درستی داشته باشیم.

 

اکبری با اشاره به اینکه حدود نیم قرن پیش در دنیا ایران پایه گذار کنوانسیون جهانی تالاب‌ها در رامسر بوده است، افزود: شکل گیری توجه به تالاب به عنوان یک پدیده طبیعی ارزشمند که می‌تواند بسیار برای ما باجاذبه و مولفه توسعه باشد و اگر به تالاب توجه نشود می‌تواند یک تهدید جدی محسوب شود از ایران آغاز شد.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه امروز بسیاری از تالاب‌های کشور از بین رفته و آسیب‌های جدی دیدند، ادامه داد: باید اعتبارات بسیاری هزینه شود تا تالاب‌ها تبدیل به معضل و منشأ گرد و غبار نشود.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی به تالاب کجی نمکزار نهبندان در استان اشاره کرد و گفت: تالاب کجی یکی از کانون‌های فرسایش بادی استان است که اگر به آن توجه نشود می‌تواند تبدیل به کانون انتشار گرد و غبار شود و معضل لاینحلی را برای آینده استان رقم بزند.

 

اکبری با تاکید بر اینکه جشنواره ملی فیلم کوتاه تالاب در خراسان جنوبی برگزار می شود، عنوان کرد: در این راستا از همت هنرمندان برای فرهنگ سازی و توجه بیشتر به تالاب‌ها کمک گرفته می‌شود.

 

به گفته وی با فرهنگ سازی نباید اجازه دهیم موهبت های الهی از جمله تالاب ها بیشتر از این آسیب ببیند و تاکنون خسارت های بسیاری در حوزه محیط زیست داریم و در حوزه آب بیشتر از طرفیت برداشت شده و در حوزه آلودگی هوا براساس برآورد بانک جهانی سالانه 23 میلیارد دلار ایران هزینه می‌دهد.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه در حوزه  پسماند و بخصوص پلاستیک بخش زیادی از عرصه‌های طبیعی استان و اطراف شهرها و سکونتگاه‌ها دستخوش تغییرات جبران ناپذیری شده است، گفت: در حوزه تنوع زیستی بخش قابل توجهی از تنوع ژنی گونه‌های برجسته را از دست داده‌ایم و برخی گونه‌ها مانند یوز ایرانی در لبه پرتگاه انقراض قرار دارند.

 

اکبری بیان کرد: تالاب‌ها در خط مقدم آسیب‌های محیط زیستی هستند بنابراین در چنین شرایطی هنرمندان جامعه می‌توانند با خلق اثر و انتقال پیام به این مهم بپردازند و به حفظ و پیشگیری از نابودی تالاب ها بخصوص تالاب کجی نمکزار نهبندان کمک کنند.

 

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه در پی بارش اولین باران پاییزی در شهرستان نهبندان، تالاب کجی نمکزار حدود 50 درصد آبگیری شد اما با توجه به برداشت از چاه های زیرزمینی و کاهش بارندگی در زمستان هم اکنون 25 درصد تالاب آب دارد، ادامه داد: پناهگاه حیات وحش تالاب کجی نمکزار با وسعت 22 هزار هکتار شامل تالاب و محدوده جنگلی است که در 75 کیلومتری شهر نهبندان و در حاشیه جاده ارتباطی بیرجند - زاهدان قرار دارد.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه حوزه آبریز تالاب کجی نمکزار نهبندان بیش از 200 هزار هکتار است که باید برای حفظ تلاب این مساحت مدیریت شود، عنوان کرد:هم اکنون حدود 500 قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی منطقه سیبری از نوع مرغابی سرسبز، خوتکا، حواصیل و فلامینگو در این تالاب حضور دارند.

 

منطقه کجی نمکزار براساس آگهی رسمی مصوبه شماره 312 شورای عالی حفاظت محیط زیست در فروردین‌ماه 1389 به عنوان پناه‌گاه حیات‌وحش کجی نمکزار معرفی شده است.

 

کد خبر 758569

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha