به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، امیر عبدوس روز گذشته (شنبه ۲۹ دی) در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: فهرست واحدهای آلاینده را در پایان سال به سازمان امو مالیاتی ارسال میکنیم و آخرین آمار ما بیانگر آن است که ۱۵ واحد آلاینده در استان وجود دارد.
مدیرکل محیطزیست گلستان ادامه داد: تخلیه نخاله آلودگی محیطزیست ایجاد میکند و بخشی از نظارتها در این زمینه بر عهده ما است ولی در حوزه مسیر راه نظارت در این زمینه برعهده حمل و نقل و راهداری استان قرار دارد ولی گزارشی بدست ما برسد نسبت به مدیریت پسماندها با توجه به حساسیت استان اقدام خواهیم کرد.
وی به وضعیت تالابهای استان اشاره کرد و گفت: باید بتوانیم کانونهای محیطزیست داخلی استان را مدیریت کنیم و لطف خدا برای احیای تالابهای داخلی نتایج رضایت بخش بوده و از خشکی آنها جلوگیری شده است.
عبدوس یادآور شد: سد دانشمند که احداث شد حق آبی را برای تالابها در نظر گرفته شده و در حوزه آبخیز اترک تنها یک رژیم سیلابی با بار رسوبی بالا وجود دارد و برای هر تالاب یک کانال از این سد در نظر گرفته شده و هر ساله این کانالها لایروبی میشود و در جذب اعتبار برای این کانالها و لایروبی آن موفق بودیم.
مدیرکل محیط زیست گلستان ادامه داد: تا پایان سال مالی امسال دستگاه سنجش میزان گرد و غبار در شمال استان نصب خواهد شد.
عبدوس به بودجه یک هزار میلیاردی محیطزیست در بخش پسماند در بودجه سال آینده مجلس اشاره کرد و گفت: کلانتری، رئیس سازمان محیطزیست در استان قول دادند که اگر این اعتبار در مجلس تصویب شود بیشترین میزان اعتبار را در استانهای شمالی اختصاص بدهد و برای احداث یک کارخانه تولید انرژی از پسماند میتوانیم از محل این اعتبارات هزینه کنیم.
مدیرکل محیطزیست استان گلستان به موافقت وزارت ارتباطات با محیطزیست برای هوشمندسازی سامانه اطفای حریق در گلستان اشاره کرد و گفت: بیشترین حریق در پارک ملی گلستان در مسیر جاده به مشهد اتفاق افتاده و بنا شد کل مسیر را به سیستم اطفای حریق مجهز شود، مشکل تامین برق یکی از مسائل برای نصب این سامانه بود و بنا شد با هزینه وزارت ارتباطات این اقدام صورت گیرد.
عبدوس افزود: فنس کشی به طول ۳۰ کیلومتر در مجاورت زیستگاه آهو در بازدید آقای کلانتری از زیستگاه آن در جنوب پارک ملی گلستان قول داده شد تا از ورود شکارچیان به زیستگاه آهو جلوگیری شود.
مدیرکل محیط زیست گلستان افزود: در سال ۱۳۹۵ مجوز بهره برداری از شوراب ید صادر شد و با توجه به آلایندگی مشابه ید را در استان داشتیم با بهرهبرداری این کارخانه موافق نبودیم و الزامات خود را برای این موضوع عنوان کردیم تا بر اساس آن مجوز دریافت کنند.
عبدوس گفت: در جلسه مربوط به مجوز این واحد بیان شد و هر تصمیمی که محیطزیست بگیرد ملاک عمل قرار گیرد و کمیسیون به ما مجوز داده هر شرطی برای این واحد نیاز است در نظر گرفته شود و اگر این شرایط توسط مدیر واحد اعمال نشود طبق مقررات هوای پاک با واحد برخورد خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه مرال قرمز پارک جنگلی قرق سلامت هستند، افزود: بیماری یون که در گوزنهای قرق وجود داشت پس از چند ماه نگهداری توسط بخش خصوصی برطرف شده و نشانه از بیماری یون در آنها دیده نشده است.
عبدوس گفت: اگر شرایط نگهداری در قرق به گونهای باشد که بتوانیم میزبانی خوبی از مرالها داشته باشد ترجیح میدهیم که در این محل نگهداری شود و شهرداری قرق هنوز هزینهای برای نگهداری این پرداخت نکرده و منابع طبیعی نیز از پرداخت هزینه آن سر زده و تلاش شده با مشارکت بخش خصوصی از این شرایط نجات دهیم.
مدیرکل محیط زیست گلستان افزود: بنا شده تا اردیبهشت ماه گوزن در قرق نگهداری شود و بعد به شهرداری فرصت داده شده که پارک جنگلی را از منابع طبیعی تحویل بگیرد و بخش خصوصی نیز متقاضی این بخش هستند.
نظر شما