حضور زنان باید در همه ارکان  های تصمیم سازی و تصمیم گیری   نهادینه شود

امانی با بیان اینکه در همه ارکان و نهادهای تصمیم سازی و تصمیم گیری باید حضور زنان نهادینه شود، گفت: ۳۰ درصد از پست های مدیریت شهری تا پایان برنامه پنج ساله سوم به زنان شاغل داده شود.

«شهربانو امانی» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: اولین باری است در برنامه شهرداری تهران با حضور اکثریت اصلاح طلبان و با مطالبات بر حقی که در حوزه زنان در کشور وجود دارد و در چهل سالگی انقلاب، یک ماده اختصاصی درخصوص مطالبات زنان آمده است.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: عدالت اجتماعی هم در اسناد بالادستی و هم در تعاریف بین المللی عدالت جنسیتی است که در اینجا حذف شد و به افزایش حضور تغییر کرد.

 

وی افزود: در ماده 76 تحقق عدالت جنسیتی که عبارت مصطلح در برنامه توسعه کشور و اسناد ملی نیز همین عبارت است و به نظر من به نفع زنان نیست.

 

امانی ادامه داد: در بحث ایجاد تعادل جنسیتی نیز با تبعیض مثبت جایگزین شد، بله در تبعیض مثبت ما در اصل 21 و 22 قانون اساسی در متن آن نوشته نشده است تبعیض مثبت اما به عنوان تبعیض مثبت تلقی می کنیم.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: تعادل جنسیتی هم تعاریف بین المللی و هم در اسناد بالادستی ما تعادل جنسیتی تعریف شده است و من متاسف شدم که یک ماده اختصاصی که در حوزه زنان بوده، این ماده حذف شده است هرچند که در اصل برنامه وجود دارد. فقط یک بند آن مانده است که باید به متن لایحه برنامه برود که 30 درصد از پست های مدیریتی به زنان شاغل تا پایان برنامه پنج ساله سوم داده شود.

 

وی با بیان اینکه چرا مدیریت میانی به بالا را پیشنهاد دادم؟ توضیح داد: در برنامه های توسعه کشور هم بارها این 30 درصد در دستور کار است اما در نهادهای تصمیم ساز و تصمیم گیر زنان حضور ندارند بنابراین وقتی اینجا هم آمار داده می شود، می گویند: 15 درصد از شاغلین شهرداری را بانوان تشکیل می دهد.

 

امانی با بیان اینکه رویکرد خدماتی بودن شهرداری باعث شده است تا حضور بانوان در این نهاد کمرنگ تر باشد، گفت: با توجه به تغییر رویکردی که در اداره امور شهر رخ می دهد و متاسفانه مدیریت یکپارچه هم هنوز نهادینه نشده است در آمار کلی، آقایان در جذب و استخدام راحت تر هستند و لابی جدی دارند و در احراز پست ها باز آقایان راحت تر هستند.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه با یک حکم کلی تاکنون دسترسی پیدا نکرده ایم، خاطرنشان کرد: تغییر رویکرد اینگونه می شود که در بحث کمیته انتصابات همه مرد هستند و خانمی حضور ندارد. برخی وقت ها ممکن است کسی کارشناس ارشد و یا شهردار ناحیه هم باشد و گفته شود که یک زن، پست مدیریتی گرفته است. بر همین اساس بود که پیشنهاد دادم پست های مدیریتی میانی به بالا را در اینجا در برنامه سوم توسعه شهر تهران بیاوریم تا بتوانیم رصد کنیم.

 

امانی تاکید کرد: در فرایند ارزیابی یک نگاه سنتی، فرهنگی و اجتماعی این است که مرد نان آور خانه است و این از دیرباز بوده و ادامه دارد، حتی نسل جدید هم این رویکرد را از خود نشان می دهد.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در همه ارکان و نهادهای تصمیم سازی و تصمیم گیری باید حضور زنان نهادینه شود، تصریح کرد: با احکام کلی معمولا کلاه اولیه را در پست های مدیریتی سر خانم ها می گذارند. بنابراین زنان فرایند ارتقا را پیدا نمی کنند در آن فرایند هم احکام برنامه خوب داشته باشیم اما به حضور زنان باور نداشته باشیم، نتیجه نخواهد داد.

 

امانی با اشاره به انتخاب اشرفی به عنوان معاون برنامه ریزی شهرداری تهران، گفت: این دوره نهایت تلاش مان را می کنیم تا از بانوان متخصص و توانمند در حوزه مدیریت شهری استفاده کنیم.

 

کد خبر 758093

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha