خبرگزاری شبستان، سرویس مسجد و کانون های مساجد: ساخت مساجد به عنوان محلی برای نیایش، تجمع و تعامل مسلمانان در طول تاریخ اسلام همواره مدنظر بسیاری از بزرگان دینی و حاکمان و مسئولان کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی بوده و هست.
وجود جایگاهی برای پرداختن به مسایل اجتماعی و ارتقای ابعاد گوناگون زندگی افراد از جمله زندگی اجتماعی مسلمانان در جوامعی که این گروه در آن ها زندگی می کنند می تواند مأمنی برای افزایش سطح کیفی زندگی این افراد و حتی تمامی کسانی باشد که در این محیط ها اعم از شهرها و کشورها زندگی می کنند و در طول سالیان سال در آن ها به دنیا می آیند و می بالند و زندگی می کنند.
ضرورت پرداختن به وجود مساجد در محیط های اجتماعی گوناگون و افزایش کارکردهای آن ها برای پاسخگویی به نیازهای انسان ها در جوامع مختلف، موضوعی است که همواره در طول تاریخ اسلام بر آن تاکید شده است و در جوامع گوناگون به شکل های مختلفی به انجام رسیده است.
موضوعی که در سلسله نوشتارهای «مساجد و معابر» و «مسجدی ها» به آن پرداخته می شود نگاه کمی دقیق تر به مقوله ایجاد مساجد و نیاز کنشگران اجتماعی به وجود آن ها در اطراف محیط های زندگی افراد و نیز چگونگی نقش آفرینی این اماکن دینی در زندگی امروزی بشر است.
در ادامه به یکی از موضوعات مطرح در زمینه مساجد پرداخته می شود:
از میدان خراسان که به سمت خیابان خراسان می آیم گفته اند مسجد مرحوم آیت ا.. فومنی از یکی از عابران نشانی مسجد را می پرسم می گوید در این منطقه مسجد زیاد است باید بیشتر پرس و جو کنی وقتی از یکی از صاحبان مغازه های بر خیابان می پرسم می گوید که 500 متر باید بروی ساختمانش مشخص است و گنبد بزرگی هم دارد وقتی که می رسم می بینم همانطور هست که گفت.
مسجد مرحوم آیت الله فومنی معروف به مسجد فومنی در خیابانی قرار دارد که شاید بتوان گفت در دو سمت آن و اطرافش مساجد و مراکز دینی بسیاری وجود دارند ا ما در میان آن ها شاید بتوان گفت این مسجد فومنی است که تقریبا از ساختمانی به مراتب زیباتر مجهزتر و به روز تر برخوردار است.
سرویس بهداشتی مسجد فومنی خارج از ساختمان آن قرار دارد و شاید به همین خاطر است که در بسیاری از ساعات روز در آن به روی مراجعه کنندگان باز است و مردم می توانند از آن استفاده کنند.
با ورود به مسجد فومنی ابتدا با آب خوری آن مواجه می شویم و پس از طی کردن چند متر وارد فضای تقریبا بزرگ شبستان آن می شویم، شبستانی که تقریبا در خیلی مواقع خلوت است که شاید یکی از دلایل آن همانطور که گفته شد وجود تعداد نسبتا بالای مسجد در خیابان خراسان است.
فضای شبستان مسجد فومنی فضایی زیبا با طراحی و نشانه هایی از معماری سنتی مساجد ایرانی است که یکی از آن ها کاربرد شیشه های رنگی در ساختمان است که این مورد در مسجد فومنی قابل مشاهده است.
همچنین چندی است که دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی؛ از مراجع تقلید در این مسجد افتتاح شده است.
در جنب این مسجد هم موسسه ای است که فعالیت هایی در رابطه با امور مذهبی و فرهنگی و علمی انجام می دهد.
نظر شما