برای ایجاد امنیت اجتماعی باید تحولات اجتماعی را شناخت

صالحی گفت: وزارت ارشاد در زمینه تحولات اجتماعی مطالعاتی داشته و باید رصدهای فرهنگی و اجتماعی در این خصوص داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «سیدعباس صالحی» امروز شنبه (29 دی ماه) در بیست و یکمین گردهمایی معاونان اجتماعی استان ها و پلیس های تخصصی ناجا با بیان اینکه ما باید در حوزه مشارکت اجتماعی فعالیت بیشتری را با ناجا داشته باشیم، گفت: در صورتی که جامعه همکار و همدل باشد خود تولید امنیت می کند و اگر جامعه فردگرا و انزواگرا باشد تهدیدی برای امنیت به شمار می رود و اینکه مردم در این حوزه ها چقدر فعال هستند متاسفانه آمارهای ناشی از کمک به خیریه ها، اهدای خون، تهیه جهیزیه و تحت پوشش قرار دادن بچه های بی سرپرست بیانگر این است که در این زمینه شرایط خوبی نداریم و ضعف قابل توجه ای در این زمینه وجود دارد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ابتدا امنیت اخلاقی در یک جامعه باید رصد شود، بیان کرد: در مرحله بعد باید جامعه امن را جامعه ای مشارکت گرا دید و در مرحله سوم اعتماد اجتماعی را در جامعه افزایش داد. جامعه امن جامعه ای است که امنیت اخلاقی، همدلی و اعتماد موج بزند و هرچه این سه ویژگی در جامعه بیشتر باشد امنیت هم بیشتر می شود و فاصله این ویژگی ها فاصله ما را با نیروی انتظامی نیز سخت تر می کند.

 

وی با بیان اینکه مطالعات در حوزه امنیت اخلاقی نشان می دهد که جامعه نسبت به شرایط اخلاقی خود خوشبین نیست، اظهار کرد: این کار ما در حوزه فرهنگ و نیروی انتظامی را در حوزه امنیت با مشکل مواجه می کند و این گونه تصور می شود فضای دروغ، تهمت، تقلب و تظاهر در جامعه در سطح بالایی است و افکار عمومی احساس می کند آمار این مسایل در جامعه زیاد است.

 

صالحی با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا جامعه امنی داشته باشیم، تصریح کرد: هرچند ما نباید نیروی انتظامی را مولد امنیت تلقی کنیم بلکه نیروی انتظامی را باید فضای امنی برای ایجاد امنیت بدانیم.

 

وی با تاکید بر اینکه امنیت اجتماعی حلقه وصل به امنیت ملی و امنیت فردی است، اظهار کرد: امنیت ملی در با ثبات نشاندن جامعه نقش بسیار مهمی دارد و در پدید آوردن امنیت اجتماعی دو رویکرد مهم است، رویکرد اول سخت افزارانه است اینکه ما امنیت اجتماعی را محصول فضای فیزیکی بدانیم و احساس کنیم با تقویت سخت افزاری امنیت اجتماعی حاصل می شود که از گذشته دور نیز این نگاه وجود داشته و مردم در گذشته از قلعه ها استفاده می کردند و امروز با دوربین های مختلف این امنیت را برقرار می کنند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به زحمات نیروی انتظامی اظهار کرد: زحمات نیروی انتظامی در 4 دهه گذشته نشان می دهد که این سازمان موفقیت های زیادی کسب کرده است و گام های پیشرفت آن کاملا مشهود است و برای امنیت داخلی و مقابله با دشمنی های خارجی به شکل های موثر اقدامات مهمی را انجام داده است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه نیروی انتظامی با کمترین هزینه بیشترین استفاده را کرده است، اذعان کرد: این مسئله نشان می دهد که نیروی انتظامی توانسته یک انتظام خوب در سازمان ایجاد کند و یکی از اقدامات مهم و تاثیرگذار آن اتفاقات دی ماه سال پیش در خیابان پاسداران بوده است.

 

وزیر ارشاد با بیان اینکه در فضای عمومی اعتماد به مردم 35.6 درصد است، تصریح کرد: اگر ما بخواهیم نگاه راهبردی داشته باشیم که امنیت برقرار شود در این سه مقطع فاصله داریم و از همین رو کار نیروی انتظامی را سخت تر می کنیم.

 

صالحی با اشاره به اینکه برای امنیت اجتماعی باید تحولات اجتماعی را شناخت و نباید از این تحولات غافل شد، گفت: وزارت ارشاد در این زمینه ها مطالعاتی داشته بنابراین باید رصدهای فرهنگی و اجتماعی در این خصوص داشته باشیم.

 

وی اظهار کرد: تعامل با رسانه ها هم از زاویه همان امنیت اجتماعی می تواند جامعه مولد برای امنیت را پدید بیاورد رسانه می تواند کارکرد درست نیروی انتظامی را نشان دهد، بنابراین تعامل با رسانه بسیار مهم است.

 

وی در ادامه افزود: رسانه ملی و رسانه های حقیقی و مجازی در قالب فرهنگ و ارشاد به عنوان یک خط ارتباطی می تواند نقطه های تعامل را برای ایجاد یک جامعه امن بیشتر کند.

 

وی با اشاره به اقدامات نیروی انتظامی در طول پیروزی انقلاب اسلامی گفت: نیروی انتظامی در دهه های اخیر توانسته داده های اجتماعی را رصد کند اما ناجا هم در همه موضوعات مقصر نیست و آنها راهبرد نرم دارند و نمی توانند دایم به دنبال گرفتن مردم باشند و بیشترین اختلافات از خود جامعه نشات می گیرد بنابراین بر اساس تفاهم نامه ای که با نیروی انتظامی امضا کردیم تلاش داریم امنیت بیشتر در جامعه محقق شود.

 

 

کد خبر 757992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha