به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الاتحاد، سودان در این مرحله از تاریخ در پیچ و خم خطرناکی قرار گرفته است؛ به طوری که مهمترین چالش امروز آن معضل اقتصادی است که باعث شده است تا سودانی های خشمگین بر دولت «عمر البشیر» رئیس جمهوری سودان بخروشند.
رئیس جمهوری سودان برای خروج از این بحران بر حمایت کشورهای قدرتمند اقتصادی مانند امارات، کویت، عربستان،آمریکا، اتحادیه اروپا و انگلیس حساب ویژه باز کرده است و کشورهایی نیز مانند مصر برای ایجاد ثبات در این کشور قول حمایت داده اند.
این درحالی است که «علی بن حسن جعفر» سفیر عربستان در سودان روز جمعه(28 دی 1397) در موضع رسمی نسبت به تظاهرات های سودان گفت: عربستان در کنار دولت و ملت سودان می ایستد.
وی بر حمایت این کشور از سودان تاکید و اعلام کرد: این حمایت ادامه دارد تا بتواند ثبات و امنیت را محقق کند.
سفیر عربستان در اظهارات مطبوعاتی گفت: معاون رئیس جمهوری سودان به سفیران کشورهای عربی تاکید کرد که نگاه دولت خارطوم طرح گفتگو به عنوان ابزاری برای فرآیند مسالمت آمیز در این کشور است.
وی گفت: سفیران کشورهای عربی در کنار سودان قرار دادند و تا از امنیت و ثبات آن محافظت کنند.
در همین حال، پس از گذشت چهار هفته از آغاز اعتراض ها، سه نفر دیگر از سودانی ها از جمله یک کودک و پزشک در اعتراض های روز پنجشنبه (27 دی 1397) با گلوله نظامیان سودانی کشته شدند.
سودان همچنین روز جمعه(28 دی 1397) شاهد تظاهراتی دربرابر بیمارستان «Royal Care» بود که تظاهرکنندگان شعار «سرنگونی نظام و قصاص قاتلان» را سردادند.
تظاهرکنندگان هنگام تحویل پیکر کشته شدگان این درگیری ها، خیابان اصلی منتهی به این بیمارستان را بستند.
سازمان عفو بین الملل گزارش داده بود که تعداد کشته شدگان از آغاز اعتراض ها از مرز 40 نفر گذشته است و بیش از یکهزار نفر نیز بازداشت شدند.
عمر البشر نزدیک به 10 سال است که تحت تعقیب بین المللی است، اما توانسته بدون هیچ مشکل و محدودیت به کشورهای متعددی سفر کند و پس از گذشت 30 سال همچنان از حمایت کشورهای امارات، عربستان، مصر، چین، اتحادیه اروپا، آمریکا، روسیه و... برخوردار باشد.
نظر شما