به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «کمال اکبری» امروز(پنجشنبه، 27 دی) در نشست سازمانهای مردمنهاد استان گیلان که درسالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد، با اشاره به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب، انقلاب اسلامی ایران را حاصل مشارکت مردم از همه اقشار دانست و گفت: دشمن بهدنبال ایجاد یاس و ناامیدی در ملت ایران با بیارزش جلوه دادن دستاوردهای انقلاب است تا در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب کام مردم را تلخ کند.
معاون مشارکتهای سازمان امور اجتماعی وزارت کشور فعالیت سازمانهای مردم نهاد را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و افزود: مشارکت مردم در همه صحنهها نشان دهنده اوج بلوغ جمهوری اسلامی ایران است که توانسته با جذب مشارکت مردمی، آنان را همراه و همیار خود کند.
وی با اشاره به اتکاء نظام به مشارکت مردمی که هموار پشتیبان ولایت فقیه و نظام بودند تصریح کرد: مشارکت اجتماعی اساس توسعه پایدار و متوازن و یکی از مهمترین و محوریترین نیازهای هر جامعه است.
اکبری با بیان اینکه توسعه اجتماعی مستلزم حضور مردمی و ظرفیتهای مردمی است افزود: باید بستر لازم جهت پایدارکردن مشارکت اجتماعی جهت دستیابی به توسعه پایدار فراهم شود که زمینههای آن محقق شده چراکه سازمانهای مردم نهاد بهترین قالب برای مشارکتهای اجتماعی هستند.
وی با اشاره به حمایت دولت از فعالیتهای سازمانهای مردم نهاد اظهار کرد: کارها و اقدامات بزرگی از سوی سازمانهای مردم نهاد در حوزه مشارکتهای اجتماعی در حال انجام است که نتیجه حمایت دولت از سازمانهای مردمنهاد است.
اکبری سازمانهای مردم نهاد را پیوند دهنده مشارکت مردمی و مدیریت جامعه دانست و بیان کرد: طی 2 سال گذشته سمنها نقشی موثر در کاهش آسیبهای اجتماعی با رویکرد نشاط اجتماعی داشته و بالغ بر 60 درصد فعالیتهای حوزه اجتماعی کشور توسط این سازمانهای مردمنهاد صورت میگیرد.
وی با اشاره بر بهرهگیری از سازمانهای مردم نهاد مبتنی بر خرد جمعی در سیاستگذاریها، اجرا و نظارت بر اجرای سیاستها تاکید کرد و اذعان داشت: سازمانهای مردم نهاد به بلوغ رسیده و اعتماد دولت را جذب کردهاند و دولت نیز باید با ظرفیتسازی و تسهیلگری بستر لازم جهت ایفای نقش سمنها را فراهم کند.
معاون مشارکتهای سازمان امور اجتماعی وزارت کشور به لایحه قانون سازمانهای مردم نهاد اشاره و بیان کرد: در حال نهایی کردن لایحه قانون سازمانهای مردم نهاد و ارائه آن به مجلس هستیم.
وی با بیان اینکه پیش نویس این لایحه با همکاری سازمانهای مردم نهاد و صاحبنظران این حوزه تهیه شد گفت: تلاش ما بر آن بود که با درنظر گرفتن ابعاد مختلف موضوع و بهرهگیری از نظرات کارآمد و اصولی، قانونی کامل و جامع برای حمایت از سمنها داشته باشیم.
اکبری با اشاره به توسعه کیفی سازمانهای مردم نهاد بر توانمندسازی آنها تاکید کرد و افزود: همزمان با دهه فجر سامانه سازمانهای مردم نهاد کشور راهاندازی تا ارتباط مستقیم سازمان به تمامی واحدهای ستادی واستانی فراهم شود.
وی اذاعان کرد: این سامانه جهت تسهیل در امور راهاندازی و تمام فرآیند تاسیس از صدور مجوز تا تمدید و غیره در این سامانه انجام میشود.
معاون مشارکتهای سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با تاکید بر اینکه سمنها باید به وظایف تخصصی خود اشراف داشته واز قوانین آگاه باشند اظهارکرد: سازمانهای مردمنهاد سازمانهایی مطالبهگر هستند که باید مجهز به دانش تخصصی بوده تا مشاورانی خوب برای دستگاههای اجرایی محسوب شوند.
وی خواستار همبستگی و انسجام بین سازمانهای مردم نهاد شد و بیان کرد: سازمانهای مردمنهاد نباید به فعالیتهای سیاسی گرایش پیدا کرده و کارکرد سیاسی داشته باشند.
اکبری تاکید کرد: سیاسی شدن سازمانهای مردمنهاد خط قرمز دولت است.
وی جذب منفعت مردمی را ملاک اصلی سازمانهای مردم نهاد اعلام و خاطرنشان کرد: سمنها درک درستی از مسائل کشور داشته و اولویتها را شناسایی کنند تا بتوانند پاسخگوی مطالبههای عمومی باشند.
نظر شما