به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، « علی عرب نژاد» امروز (27 دی) در جمع خبرنگاران به عملکرد این اداره کل از بدو تاسیس تاکنون در حوزه پشتیبانی و منابع انسانی اشاره و اظهار کرد: در ابتدای شکل گیری فعالیت اداره کل بهزیستی (به صورت استان مستقل از خراسان بزرگ) تعداد کارکنان دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر بالغ بر، 208 نفر بوده که در حال حاضر این تعداد به 276 نفر افزایش یافته است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه بین سال های 1391 تا 1393 با پیگیری های مکرر و مداوم اداره کل، تعداد مجوز های استخدامی تخصیص یافته 93 مورد بوده که 49 مجوز آن به تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی به پیمانی اختصاص داده شده است، گفت: این در حالیست که آمار جذب و استخدام نیروی انسانی جدید در ابتدای فعالیت 20 مورد و ابتدای سال 1390، تنها 18 مورد بوده است.
وی با اشاره به کاهش کارکنان قراردادی طی این سال ها ادامه داد: در ابتدای تفکیک استان، این اداره کل دارای 119 نفر نیروی قراردادی بوده که این آمار در حال حاضر 67 نفر است.
عرب نژاد ضمن افزود: تاکید بر رعایت قوانین و مقررات حاکم در حوزه جذب نیروی انسانی و همچنین سیاستهای مرتبط با کاهش نیرو، باستناد قوانین مرتبط با واگذاری تصدی ها به بخش غیردولت، به تلاش استان در کسب رتبه های برتر در این بخش در سطح کشور است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به ساماندهی فعالیت های پشتیبانی در قالب شرکت های پیمانکاری، عنوان کرد: در اوایل فعالیت استان، 14 نفر، در سال 1390 این تعداد 52 نفر و در حال حاضر 14 نفر، شامل راننده، تاسیسات و آشپز است.
بنا به اظهارات عرب نژاد در سال های ابتدای فعالیت اداره کل بهزیستی، تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی دارای کارنامه آزمون ادواری صفر نفر بوده که به تعداد 11 نفر در سال 1396 افزایش یافته است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی به طرح آموزش و مشاوره ازدواج اداره کل بهزیستی اشاره و گفت: این طرح با هدف آموزش مهارت های زندگی مشترک به افرادی که در حین ازدواج هستند، اجرا می شود.
عرب نژاد با بیان این که تا پایان سال جاری 450 زوج از این طرح بهره مند خواهند شد، بیان کرد: 14 تا 16 ساعت آموزش، در بخش هایی همچون مهارت گفتگو، حل تعارض، تفاوت های روانشناختی، انتظارات، ایجاد صمیمیت بین زوجین، خودشناسی، بحران های سال اول زندگی مشترک و معنویت خانواده ارائه خواهد شد.
به گفته وی هم اکنون این طرح در بیرجند برگزار شده و زوجینی که به مراکز بهداشت مراجعه می کنند، ترغیب به شرکت در این کلاس ها می شوند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با تاکید بر این که اگر سال آینده اعتباری برای این طرح در نظر گرفته شود، آمادگی توسعه آن در شهرستان ها را داریم، خاطر نشان کرد: بیرجند را به دلیل تعداد ازدواج ها و طلاق های بیشتر برای اجرای این طرح در سال جاری انتخاب شده است.
عرب نژاد همچنین به عدم تمایل بسیاری از زوجین برای فراگیری آموزش ها اشاره کرد و افزود: با این حال درصد بالایی از زوجینی که آموزش را فرا گرفتند از این کلاس ها راضی بودند و حتی تمایل به ادامه داشتن این آموزش ها نشان دادند.
وی در ادامه سخنانش توضیحی درباره دو فاز آموزش و مشاوره این طرح داد و گفت: فاز آموزش مختص افرادی است که در مراحل ازدواج هستند و به دفاتر ثبت و مراکز بهداشت مراجعه کرده اند اما فاز مشاوره که از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار است، مختص پیش از ازدواج است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به این که در فرآیند مشاوره، شخصیت شناسی فرد و تناسب داشتن با دیگری از نظر ظاهری، شخصیتی، تحصیلی و ... بررسی می شود، ادامه داد: این مرحله پایه ای ترین کار در فرآیند ازدواج است.
عرب نژاد با بیان این که به دلیل پایین بودن نگرش های مثبت نسبت به مشاوره در استان، بسیاری حاضر به داشتن این مرحله قبل از ازدواج نیستند، تصریح کرد: هرچند تجربه نشان داده هر سال استقبال بیشتری نسبت به سال قبل برای فراگیری مشاوره داشتیم اما به نسبت تعداد ازدواج های انجام شده در استان هنوز آمار پایین است.
وی فراگیری مشاوره قبل ازدواج را اصلی ترین هدف کار این نهاد دانست و افزود: این گونه تعداد ازدواج های نادرست کاهش می یابد زیرا یکی از اصلی ترین دلایل پرونده های طلاق، عدم داشتن مهارت های سازگاری و نداشتن تناسب با فرد مقابل است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی به فرهنگ سازی و تبلیغاتی که تاکنون در این راستا انجام شده اشاره و بیان کرد: بسیاری به دلیل هزینه مشاوره حاضر به انجام آن نیستند، در حالی که اگر بخش کوچکی از هزینه های برگزاری مراسم ازدواج را صرف این موضوع کنند قطعا تعارضات کاهش داشته و زندگی پایدارتری خواهند داشت.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی هم از برگزاری «طرح مشورت ضرورت ازدواج» برای یکهزار نفر در سال جاری خبر داد و افزود: این طرح ویژه دانش آموزان دختر متوسطه دوم، از آذرماه شروع شده است.
اعظم احمدی شادمهری با اشاره به علت انتخاب این جامعه هدف، بیان کرد: با توجه به این که انتظار می رود سن ازدواج پایین بیاید و نوجوانان نیز در مرحله ای هستند که روابط خطرناک آن ها را تهدید می کند، تصمیم به ارائه آموزش هایی برای آگاهی رسانی به آن ها کردیم.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی عنوان کرد: در حال حاضر طرح در بیرجند، نهبندان، سربیشه، زیرکوه و درمیان در حال انجام است.
نظر شما