غلامرضا ونایی، معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار شبستان در اراک به مناسبت روز جهانی عصای سفید، ایجاد روحیه خودباوری و اعتماد به نفس را در بین معلولان به ویژه نابینایان ضروری دانست و گفت: اگر این روحیه در بین این افراد ایجاد شود، سبب می شود که نابینایان در عرصه های مختلف حضور یابند و قله های رفیع پیشرفت و ترقی را طی کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر جمعیت نابینایان استان مرکزی 9 هزار و یکصد نفر است، افزود: از این تعداد یک هزار و 730 نابینا از خدمات سازمان بهزیستی استان مرکزی بهره مند می شوند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه 20درصد از نابینایی ها قابل پیشگیری است، تصریح کرد: یکی از راه های پیشگیری از نابینایی شناسایی افراد مبتلا به تنبلی چشم (آمبلیوپی) در سنین کودکی است که با اجرای طرح غربالگری سالانه این بیماری با محوریت بهزیستی تعداد زیادی از افراد مبتلا به عیوب انکساری چشم در استان شناسایی و تحت درمان قرار می گیرند.
وی اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه(CBR) را از برنامه های مهم بهزیستی در شناسایی مشکلات بینایی مردم ساکن مناطق روستایی و پیشگیری اولیه و ثانویه معلولیت دانست و اضافه کرد: در این طرح مهارت آموزی به معلولان و روشندلان در نظر گرفته شده که کمک شایانی به جامعه هدف در آماده سازی برای ورود به جامعه می کند.
ونایی با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان مرکزی افراد نابینا با توانایی های بالا همچون حافظ قرآن و هنرمندان برجسته وجود دارد، گفت: بستر سازی محیطی و رعایت استاندارد ها در فضای شهری از نیازهای اساسی نابینایان است.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان مرکزی، دسترسی آسان به دستگاه های خودپرداز و تجهیز این وسیله به امکانات ویژه گویا و برجسته، بریل کردن دکمه های آسانسور در ساختمان ها و اماکن آموزشی، صدا دار کردن چراغ های راهنمایی و رانندگی و رفع موانع غیرهم سطح و ایمن سازی مناطق خطر را از نیازهای جدی نابینایان استان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه انجمن حمایت از نابینایان و کم بینایان استان در سال 1387 کتابخانه الکترونیک تاسیس کرده که ماهیانه 24 نابینا از آن استفاده می کنند، خاطر نشان کرد: ارائه عصای ویژه نابینایان، ضبط صوت، اسکنر، ماشین حساب سخنگو برای مددجویان نابینا وکم بینا از دیگر امکانات این کتابخانه است.
پایان پیام/
نظر شما