کارخانه پشم شیشه ۶ ماه مهلت انتقال دارد / افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی جمعیت حیات وحش در فارس

محمودی با بیان اینکه طبق سرشماری امسال شاهد رشد ۲۵ تا ۳۰ درصدی جمعیت حیات وحش در فارس بودیم گفت: پشم شیشه ۶ ماه دیگر مهلت دارد اما در ۲ جلسه ای که وجود داشت، اراده ای ندیدم که این کارخانه به بیرون از شهر منتقل شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «سعید محمودی» امروز (چهارشنبه 26 دی) در نشست مطبوعاتی به مناسبت گرامیداشت روز هوای پاک با بیان اینکه آلودگی هوای عسلویه و استان بوشهر، استان فارس را تحت تاثیر قرار می داد، گفت: با پیگیری نماینده مهر و لامرد، حدود 25 درصد از عوارض آلودگی استان بوشهر باید به شهرستان های مهر و لامرد توزیع شود.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: مقدار عوارض آلودگی که استان بوشهر برای پیمانکار مشخص می کند باید یک چهارم آن به این 2 منطقه تخصیص یابد.

 

وی با اشاره به انتقال کارخانه ریشمک بیان کرد: سیمان فارس تا پایان سال 98 فرصت دارد که جابجا شود و تاکنون وضعیت جابجایی 40 درصد پیشرفت داشته است اما  پشم شیشه اراده ای برای انتقال ندارد، من اعضای شورای شهر را نمی شناسم، پشم شیشه 6 ماه دیگر مهلت دارد اما در 2 جلسه ای که وجود داشت، اراده ای ندیدم که این کارخانه به بیرون از شهر منتقل شود.

 

محمودی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی وجود دارد و سعی نداریم فشار وارد کنیم، اظهار کرد: ما می توانیم چکشی کارخانه را پلمپ کنیم ولی سعی می کنیم با نظارت آلایندگی را کم کنیم.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس با بیان اینکه برنامه هوای پاک برای هشت کلان شهر کشور یک برنامه ویژه دارد، یادآور شد: تأمین بنزین یورو چهار از تابستان دچار مشکل شد که بنزین معمولی تأمین شده که پالایشگاه اصفهان قول داده تا بنزین سهمیه شیراز را از اول دی ماه تامین کند، البته در مورد مسئله استاندارد بنزین باید سازمان استاندارد نظر دهد.

 

وی با بیان اینکه جاده تنگ ابوالحیات ازریابی زیست محیطی نداشته است، متذکر شد: به غیر از درختانی که قطع کرده اند هزاران تپه هزار تنی را ایجاد کردند و بسیاری از درختان زیر این تپه های خاک مدفون شدند، قانون محکمی برای طرح هایی بدون مجوز زیست محیطی در کشور وجود ندارد.

 

محمودی با بیان اینکه بحث های ارزیابی زیست محیطی در دنیا بسیار پیشرفت کرده و مدل های پیشرفته ای ایجاد شده است، گفت: بزرگراه اصفهان، قطار شیراز اصفهان و جاده قطرویه هیچ کدام ارزیابی زیست محیطی ندارد، تنگ سرخ هم ارزیابی ندارد اگر واقعا به دنبال حل مشکل هستیم، باید آسیب ها به حداقل برسند.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس با بیان اینکه دنیا به دنبال حفظ محیط زیست در کنار رشد اقتصادی است، افزود: بودجه تالاب های استان فارس ناچیز است با این حالی که تالاب های فارس از سایر کشور قدیمی تر هستند، فارس کوچک دیده شده که این اتفاق رخ داده است، دستور طرح مطالعاتی فارس معادل دریاچه ارومیه داده شده است، مطالعه کامل و جامع و برای این طرح 70 میلیارد ریال درنظر گرفته شده است.

 

وی تأکید کرد: باید مطالبات هم همچون ارومیه باشد، تالاب های فارس بین المللی هستند، فارس کوچک دیده شده است، باید مطالبات ملی باشد، ما در طول سال در شیراز کمتر از 10 روز آلودگی داریم.

 

محمودی با بیان اینکه کشت برنج در فارس نسبت به گذشته بیشتر شده است، عنوان کرد: متولی این امر جهاد کشاورزی است، کشتر برنج در فارس یکی از بیشترین آسیب ها محیط زیست استان است، الگوهای کشاورزی غلط باعث از بین رفتن آب می شود.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس، افزود: سازمان آب می گوید آب پشت سد نیست، بارش یک چهارم شده است، باید حق آبه کشاورز را یک چهارم کنند، حق آبه محیط زیست را به کشاورز می فروشند، یک معادله حل نشدنی است در مورد چاه های غیر مجاز هم فقط شعار می دهند.

 

وی با بیان اینکه تاکنون یک هزار اسلحه را گرفتیم، خاطرنشان کرد:60 پاسگاه محیط بانی را تجهیز کردیم و 230 محیط بان در فارس مشغول هستند که یک هزار نفر نیاز داریم، باتوجه به اینکه مشکلات محیط بانان قدمت تاریخی دارد و هنوز حل نشده است قرار شده فارس به عنوان استان پایلوت در خصوص رفع مشکلات محیط بانان تعیین شود.

 

محمودی بیان کرد: امسال در فارس سرشماری حیات وحش شاد رشد 25 تا 30 درصدی جمعیت حیات وحش بودیم که این موضوع به دلیل آغاز 2 مسئله در استان است، حذف پلاستیک و ظروف یکبار مصرف از رستوران ها و بیرون بر ها آغاز کردیم، همچنین حذف نایلون ها از فروشگاه های بزرگ را در دستور کار قرار داده ایم.

 

 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: شیراز 2 هزار کلینیک پاتولوژی و مطب خصوصی دارد که یک هزار و 300 مورد آن تمهیدی برای دفع زباله های عفونی ندارند و این باعث احتمال شیوع بیماری های خطرناک بیشتر می شود و تهدید بزرگی برای محیط زیست است.

   

کد خبر 757400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha