به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ماهواره ایرانی پیام بامداد سه شنبه با ماهوارهبر ایرانی سیمرغ به فضا پرتاب شد. اگرچه بنا به اعلام «محمد جواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات، این پرتاب با موفقیت همراه نبود و ماهواره پیام در مدار قرار نگرفت اما این اقدام واکنش های بین المللی را در پی داشت.
در این رابطه دشمنان ایران اسلامی تلاش کرده اند تا استفاده از ماهواره بر ایرانی را نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نشان دهند و از آن به عنوان بهره ای برای محکوم کردن ایران استفاده کنند.
در همین خصوص، براساس ترجمه ایسنا، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز سهشنبه در مراسم آغاز به کار آویو کوخاوی رئیس جدید ستاد مشترک ارتش این رژیم مدعی شد: ایرانی ها همیشه دروغ میگویند. درباره این موضوع که پرتاب ماهوارهبرشان به فضا موفقیتآمیز نبوده است هم دروغ میگویند.
وی گفت: این اولین گام برای ساخت موشکهای بالستیک است. آنها با پرتاب ماهوارهبر، میخواهند موشک دوربرد آزمایش کنند.
نتانیاهو در ادامه ادعاهای واهی خود فعالیتهای ایران در زمینه پرتاب ماهواره را "تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر نیت اصلی، یعنی توسعه موشکهای بالستیک" خواند.
علاوه براین، بازهم طبق ترجمه ایسنا «مایک پمپئو»، وزیر امورخارجه آمریکا ساعاتی پس از اعلام پرتاب ماهواره پیام که به دلایل فنی نتوانست در مرحه آخر در مدار قرار بگیرد، در صفحه توئیتر خود پیامی منتشر کرد و به این رویداد واکنش نشان داد.
وزیر امورخارجه آمریکا در پیام خود مدعی شد: ایران در مخالفت با جامعه بینالملل و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، امروز یک وسیله پرتاب فضایی را آزمایش کرد. این پرتاب بار دیگر نشان میدهد که ایران به دنبال تواناییهای پیشرفته موشکی است که اروپا و خاورمیانه را تهدید میکند.
این در حالی است که از سوی دیگر هم پیمانان ایرانی همواره اقدامات فضایی و دفاعی کشورمان را بر طبق قوانین بین المللی می دانند.
در همین رابطه، ایرنا ترجمه کرده که «سرگئی ریابکوف» مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مربوط به پرتاب ماهواره پیام امیر کبیر توسط ایران به فضا اعلام کرد: تهران با پرتاب ماهواره به فضا قوانین بین المللی را نقض نمی کند.
وی با بیان اینکه باید پرتاب ماهواره برها را از موشک های بالستیکی ساخته شده برای نابودی اهداف جدا دانست، اظهار کرد: این ها وسایل حمل غیرمشابه هستند و فناوری هایی که در آنها بکار گرفته می شوند، با یکدیگر تفاوت دارند.
معاون وزیر خارجه روسیه گفت: حتی اگر به فرض محال این دو نوع موشک را یکسان بدانیم که برای من غیرقابل تصور است، هیچ دلیلی برای انتقاد از ایران که موج جدید آن را در ماه های اخیر علیه این کشور شاهد بودیم، نمی بینم.ایران با آزمایش های موشکی خود هیچ گونه اقدام ممنوع ازنظر قوانین بین المللی یا توافقنامه هایی که این کشور در آن مشارکت دارد، انجام نمی دهد.
وی تصریح کرد: در قطعنامه 2231 شورای امنیت هیچگونه ممنوعیتی برای بکارگیری فناوری های موشک های بالستیکی برای ایران اعمال نشده و فقط از این کشور خواسته شده از پرتاب موشک های ویژه حمل کلاهک های هسته ای خودداری کند.
به گفته معاون وزیر خارجه روسیه، ماهواره برها و موشک های بالستیکی زمین- زمین غیرهسته ای، از نظر ساختار با موشک های قادر به حمل کلاهک های هسته ای تفاوت های اساسی دارند و همه متخصصان این را می دانند.از این رو انتقاد از ایران بخاطر اینکه این کشور برنامه موشکی خود را توسعه می دهد نادرست است و آن را اقدامی غیرمسئولانه می دانیم که بطور عمدی و آگاهانه جامعه جهانی را به گمراهی می کشاند.
یادآور می شود، وزارت دفاع آمریکا ۲ روز گذشته به نیویورک تایمز اعلام کرده بود که «پنتاگون و سازمانهای اطلاعاتی با تفسیر پمپئو درباره تهدید ناشی از پرتاب ماهواره ایرانی به فضا، توافق ندارند».
به گزارش شبستان، مقامات کشورمان همواره برنامه های فضایی و دفاعی و استفاده از موشک را حق اصلی ایران دانسته اند.
در این خصوص، «محمد جواد ظریف»، وزیر امورخارجه کشورمان در حاشیه سفر خود به هند و شرکت در کنفرانس سالانه رایسینا در گفتگویی با رویترز تاکید کرد: «ایران به برنامههای هوافضا خود ادامه میدهد چرا که هیچ قانون بینالمللی چنین برنامهای را ممنوع نکرده است.»
علاوه براین، «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه هم امروز در نشست خبری خود در این خصوص اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران طبق تمام قوانین بین المللی امکان استفاده از تمام امکانات دفاعی را دارد و در این مسیر منتظر اجازه کشوری نمی مانیم. در گذشته قراردادی با یک کشور اروپایی داشتیم که به تعهدات خود عمل نکرد و ما نهایتا کار خودمان را دنبال کردیم و امروز به موفقیت های بسیاری در حوزه فضایی نائل شده ایم. این بحث هیچ ارتباطی به ۲۲۳۱ ندارد و ایجاد ارتباط با آن یک تلاش مذبوحانه است.
وی خاطرنشان کرد: ساختار ماهواره هایی که در این حیطه فعالیت دارند با موشک های نظامی ارتباطی ندارد و یک اقدام غیرنظامی است و یک ماموریت علمی است. ما برای پیش بینی هواشناسی به این تکنولوژی نیاز داریم و آن را بومی سازی می کنیم./
نظر شما