شخصیت زدگی عنصر ریزش خواص درعاشورا و فتنه 88 بود

استاد حوزه و دانشگاه شخصیت زدگی را عنصر ریزش خواص در عاشورا و فتنه 88 دانست و گفت: در عاشورا شخصیت های به ظاهر دور از هم و کاملاً متفاوت به گونه ای زیر چتر ولایت گرد هم آمده اند که شاید دور از ذهن باشد.

اقدس زارع اقدم، استاد حوزه و دانشگاه به خبرنگار شبستان گفت: عاشورا یک فرهنگ با بسترهای متکثر است که دارای رویکردهای مختلف تاریخی، سیاسی، اعتقادی و اجتماعی است در فرهنگ عاشورا هنوز نکات مغفولی وجود دارد که اگر به درستی تبیین و تشریح شود تاثیر فوق العاده ای در بصیرت افزایی جامعه می گذارد.

زارع اقدم افزود: در عاشورا مولفه ها و شخصیت های به ظاهر دور از هم و کاملاً متفاوت، به گونه ای زیر چتر ولایت گرد هم آمده اند که شاید دور از ذهن و دور از باور باشد به عنوان مثال عنصر و شخصیت سرشناسی چون زهیر در کنار غلامی سیاه پوست به نام جوون. این دو در نگاه اول به ظاهر کاملاً متفاوت و دور از هم هستند و غیرقابل جمع اما عاشورا نشان می دهد که اینگونه نیست.

زارع اقدام به تبیین و تشریح این مسئله پرداخت که در فرهنگ عاشورا نباید به دنبال انسان ها و شخصیت های سرشناس و با نفوذ بود بلکه می شود کسانی یک شبه ره صدساله را طی کرده و با یک تصمیم تا قیامت بدرخشند در حالی که هیچ نام و نشان و اصل و نسبی ندارند و می شود هرگز عاشورایی نشد و ملعون و مطرود تاریخ قرار گرفت در حالی که بس نام آور و مشهور بوده ای.

 

زارع اقدام افزود: در فتنه های اخیر در کشور هم که مقام معظم رهبری تبیین و روشنگری راه مقابله با فتنه بیان کردند، بخشی از ریزش خواص در همین زمینه بود یعنی شخصیت زدگی عنصر شکست بسیاری از خواص جامعه شد در حالی که اگر با این دیدگاه به عاشورا نگریسته شود دچار شخصیت زدگی نمی شویم.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اثر حجاب معاصرت بر انسان ها گفت: بخش اعظمی از ریزش ها در اثر حجاب معاصرت است قضیه توبه توابین یا حتی مختار ثقفی بیانگر همین نکته است بعد از عاشورا و در جریان توابین چندین برابر شهدای کربلا شهید شدند اما جز اثر تاریخی یا جغرافیایی، اثر حقیقی از آنها در تاریخ به جای نمانده است.

زارع اقدم در رابطه با جایگاه و نقش روحانیت و حوزه های علمیه در زمینه بصیرت افزایی در جامعه گفت: حوزه های علمیه و روحانیت در این مسیر اقدامات مثبت فراوانی داشته اند اما امروز حسینیه ها برپا می شود بدون تبیین فرهنگ حسینی، فاطمیه ها برپا می شود بدون اثری از فرهنگ فاطمی.

 

زارع اقدم افزود: شهید مرتضی مطهری در آسیب شناسی حوزه های علمیه نکته ای را بیان می کنند به این مضمون که ما از ورود اندیشه های باطل ناراحت نیستیم آنچه باعث نگرانی است این است که کسانی که رسالت دفاع از اندیشه های ناب را دارند یا غافلند و یا در خواب یعنی احساس خطر نمی کنند، حوزه های علمیه باید با این نگاه به عاشورا بنگرند.

زارع اقدم درباره نکات مغفول مانده حادثه عاشورا گفت: همیشه و همواره به چگونگی حوادث عاشورا پرداخته شده است اما چرایی آن مغفول مانده، امروز هم در بخش اعظمی از برنامه های تبلیغی محرم، پرداختن به چرایی عاشورا مغفول است.

وی در انتها با نقل جمله ای از سید شهیدان اهل قلم سید مرتضی آوینی گفت: برای ماندن در صف عاشورایی اصحاب حسین باید اهل یقین بود و این اهل یقین بودن یعنی نباید هیچ شبه ای به اعتقاد ولایی انسان وارد شود هر شائبه ای به حوزه ولایی و ولایت مداری انسان، یعنی سقوط، یعنی لغزش، تامل، تردید و تشکیک و در نهایت بیرون ماندن از صف عاشورای حسینی.

پایان پیام/
 

کد خبر 7569

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha