به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان پیمان سلاجقه امروز ( 24 دی) در جلسه شورای اداری رفسنجان با موضوع پدافند غیرعامل در بحث کشاورزی در محل تالار خیام دانشگاه ولیعصر(عج) اظهار کرد: تهدیدات امنیتی دشمن در حوزه زیستی شامل انسان، آبزیان، آب، غذا و کشاورزی و ... است.
وی بیان کرد: وظیفه ما مبارزه با تهدیدات و مصون سازی در برابر تهدیدات دشمن از جمله دارایی ها و سرمایه ها است.
وی با اشاره به اینکه هر کشوری دارایی هایی دارد و هر چه این دارایی ها بیشتر باشد تهدیداتش بیشتر است افزود: رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: پدافند غیرعامل مانند مصون سازی بدن انسان است.
سلاجقه افزود: شناخت کافی نسبت به دارایی ها و سرمایه ها داشته باشیم و برای اینکه کار پدافند غیرعامل را انجام دهیم شناسایی مهم است و اکثر دارایی ها در اختیار دستگاه های دولتی و شرکتی هاست و یکی از این دارایی ها حوزه کشاورزی و زیستی است.
وی با بیان اینکه دارایی هایی که با ارزش هستند را شناسایی کنیم؛ گفت: در موادی از قانون آمده است که برای اجرای طرح عمرانی باید پیوست پدافند غیرعامل را داشته باشد.
وی ادامه داد: تهدیدات سایبری را داریم، حمله به زیرساخت های ما از طریق سایبر است الان با شبکه های اجتماعی و در آینده با هوشمند شدن اشیاء مواجه خواهیم بود که می تواند تهدید باشد باید شناخت ماهیت دارایی ها و سرمایه ها را داشته باشیم تا بتوانیم دارایی های ملی، انسانی، زیستی ، سایبری را از خطرات و تهدیدات حفظ و مصون سازیم.
سلاجقه عنوان کرد: اگر این دارایی ها به چالش کشیده شوند اداره کشور از دست خارج می شود اگر دچار مشکل شود اداره کشور در مناطقی دچار مشکل می شود.
این مسئول بیان کرد: آسیب پذیری ضعف داخلی ما است لذا مجموعه اقدامات و تمهدیدات برای از بین بردن آسیبها در قالب پدافند غیر عامل است و یکی از برنامه های این پدافند کاهش آسیب پذیری است.
وی افزود: در حوزه کشاورزی پدافند غیرعامل این است که نحوه استفاده از سموم و کود های شیمیایی، و ... را به درستی به کار ببریم تا کشاورزی خوب باشد و در زمینه عرضه سموم با کیفیت فروشکاه های سم باید حتما کارشناس داشته باشند.
سلاجقه تصریح کرد: آفات در کشاورزی مانند آتشسوزی است و شیوع آن می تواند محصول را از بین ببرد در زمینه کشاورزی باید رصد و پایش داشته باشم.
وی به آفات و بیماری در کشاورزی و یک مگس مدیترانه ای اشاره داشت و افزود: این مگس در سال 14 بار زاد و ولد می کند و می تواند به یک میلیون و 250 هزار دانه میوه را خسارت بزند.
سلاجقه گفت: بحث اصلی پدافند غیرعامل کاهش آسیب پذیری است و نیازهای اساسی مانند امنیت، ارتباطات، بهداشت و درمان، نان و غذا و را باید پیش بینی کنیم و آستانه تحمل مردم را بالا ببریم هم از طریق فرهنگ سازی و هم تأمین نیازهای مردم را در رأس امور قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: تسهیل مدیریت بحران های انسان ساز از وظایف پدافند غیرعامل است و استفاده از نظرات خبرگان را داشته باشیم و تهدید شناسی و راهکارهای لازم جهت بحث مصون سازی انجام شود تا از تهدیدات در امان باشیم.
نظر شما