به گزارش خبرگزاری شبستان، قانون عضویت ایران در برنامه بین المللی سامانه (سیستم) کاوش و نجات از طریق ماهواره که در مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسیده است، از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.
بر اساس این قانون، به دولت اجازه داده میشود در «برنامه بین المللى سیستم کاوش و نجات از طریق ماهواره» عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط اقدام کند. تعیین و تغییر دستگاه اجرایی طرف عضویت بر عهده دولت است.
بر این اساس، هدف موافقتنامه برنامه بین المللی سامانه (سیستم) کاوش و نجات از طریق ماهواره، حصول اطمینان از عملکرد درازمدت سامانه (سیستم)، تهیه دادههای تعیین محل و هشدار اضطرار از سامانه (سیستم) به جامعه بین المللی در پشتیبانی از عملیات کاوش و نجات براساس اصل عدم تبعیض و پشتیبانی از اهداف سازمان دریانوردی جهانی و سازمان بینالمللی هواپیمایی کشور در رابطه با کاوش و نجات با فراهم کردن داده های تعیین محل و هشدار اضطرار برای کمک به رشد و توسعه همکاری بین المللی برای کاوش و نجات است.
موسسات همکاری کننده
هر عضوی یک موسسه همکاری کننده تعیین خواهد کرد که مسئول اجرای برنامه است. همچنین هر عضوی دیگر اعضا را از موسسه همکاری کننده تعیین شده خود و همین طور از هر گونه تغییرات بعدی مطلع خواهد کرد.
مسئولیت اعضا
اعضا در این برنامه به منظور نگهداری بخش فضایی سامانه (سیستم) به صورت دراز مدت همکاری خواهند کرد. هر عضو مشارکت خود را در بخش فضایی سامانه(سیستم) تعیین خواهد کرد.
تامین کنندگان بخش زمینی
بر این اساس، هر کشوری که برای تاسیس و بهره برداری از ایستگاه زمینی برنامه ریزی میکند، باید قصد خود را به شورا اطلاع دهد و مشخصات فنی و رویههای عملیاتی که شورا برای حصول اطمینان از استفاده صحیح از سامانه (سیستم)، وضع کرده است را بپذیرد. همچنین تلاش کند هشدار انتظار و اطلاعات محل یابی دریافتی از بخش فضایی سامانه (سیستم) کاوش و نجات از طریق ماهواره را طبق تشریفات توافق شده با شورا به مراجع کاوش و نجات مربوط تحویل دهد.
کشورهای استفاده کننده
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ،بر اساس این قانون، هر کشوری میتواند هم به صورت دریافت کننده علامت دادههای اضطرار و محل یابی از ماهوارههای سامانه کاوش و نجات از طریق ماهواره و هم به صورت توسعه فرستنده رادیوئی برای ارسال سیگنال اضطرار از سامانه استفاده کند.
ارتباط با سازمان های بین المللی
به منظور پیشبرد اجرای این موافقتنامه اعضاء از طریق شورا با سازمان بینالمللی هواپیمایی کشوری، اتحادیه بینالمللی مخابرات و سازمان بینالمللی دریانوردی و نیز دیگر سازمان های بینالمللی در خصوص موضوعات مورد علاقه مشترک همکاری خواهند کرد. اعضاء، قطعنامه ها، استانداردها و پیشنهادهای مربوط سازمان های بینالمللی مزبور را در نظر خواهد گرفت.
پایان پیام/
نظر شما