خشونت در لایه های پنهان جامعه و ساختارهای اجتماعی وجود دارد

حجت الاسلام شفیعی گفت: خشونت در لایه های پنهان جامعه و ساختارهای اجتماعی، عرفی، آداب و رسوم غلط وجود دارد که امیدواریم با فرهنگ سازی تغییر کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تربت حیدریه، حجت الاسلام «علی شفیعی» امروز(۲۳ دیماه) در همایش حقوق و نقش زنان در جامعه و خانواده با بیان اینکه ادیان با ۲ هدف اساسی ظرفیت ‌سازی برای رشد و کمال انسان ها و تلاش برای کاهش رنج های آن ها و نیز التیام بخشی به آلام روحی بشر آمده اند، افزود: لذا درک و فهم و نوع قرائت از ادیان می تواند زمینه ساز این برداشت شود که نه تنها زمینه رشد انسانها را فراهم نمی‌کنند، بلکه برعکس به دردهای بشر هم می افزایند که این خود یک نگاه سنتی به دین است.

 

استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد:قانون می تواند بین حقوق زن و مرد، توازن برقرار کند که البته ما نیز قوانینی در جهت مبارزه با خشونت علیه زنان داریم که این قوانین در حوزه قوانین مدنی، مجازات اسلامی و تعزیرات پراکنده است.

 

وی در خصوص رویکرد موثر قانون در مبارزه با خشونت علیه زنان گفت: زمانی اجازه مداخله بر خشونت علیه زنان داده نمی شد که باید در قوانین مدنظر قرارگیرد و همچنین قانونی برای مراقبت از فرد بزه دیده، تدوین شود.مورد دیگر، مجازات فرد خشن است به این معنا که باید به سزای عمل خود برسد، مبارزه با خشونت علیه زنان مسئولیت همگانی است که نباید به وظیفه یک قوا و دستگاه محدود شود.

 

استاد حوزه ودانشگاه در ادامه به پیشگیری خشونت علیه زنان اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های نهاد زنان سازمان ملل متحد، تمرکز بر پیشگیری است که راه حل واحدی برای آن در جوامع مختلف نمی توان ارائه داد بنابراین باید طیف وسیعی از اقدامات را مدنظر قرار دهیم که خشونت را قبل از وقوع کنترل کنیم.

 

وی با بیان این که خشونت علیه زنان، تاثیرات کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدتی دارد، افزود: خشونت علیه زنان در سطح فردی و ملی در ارتقای شاخص های عدالت اجتماعی و به تبع آن تحقق امنیت انسانی و تامین شاخص های توسعه پایدار را با دشواری مواجه می کند و در سطح ملی و بین المللی نیز حصول صلح و امنیت را تحت تاثیر قرار می دهد و راهکارهایی در دستور کار قرار گرفته است.

 

حجت الاسلام شفیعی گفت: نگاه سنتی به این شکل است که مدعی شده از منابع دین دیدگاه‌های خود را استخراج کرده اما این دیدگاه نه تنها از رنج زنان نمی‌کاهد بلکه آنها را محدود تر می کند و حتی به رنج ها و آلام آنها نیز می افزاید و زنان ما را از بسیاری جایگاه های حقوقی، فرهنگی و سیاسی محروم می کند.

 

وی با بیان اینکه کماکان نگاهمان به زن یک موجود ضعیف است که نمی تواند کار خاصی انجام دهد، می باشد و هنوز در خصوص حضور بانوان در سالن های ورزشی دچار مشکل و بحران هستیم و خانمی که می خواهد در مجامع ورزشی خارج کشور شرکت کند، دچار مشکل است و اجازه پدر، برادر یا همسر را نیاز دارد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه باید تکلیف خودمان را با حضور زنان برخی محیط ها و مناصب مشخص کنیم و الان برخی برای جذب هیات علمی بانوان می گویند فضای ما یک فضای مردانه است، افزود:این نوع خشونت، اجازه فعالیت به زنان و مدیریت در سطوح بالا برای زنان را نمی دهد و منظور، موانع و مشکلات در راه پیشرفت زنان، به عنوان نوعی از خشونت پنهان است.

 

وی با اشاره به سطوح سه گانه خشونت، گفت: خانم ها به دلیل آسیب پذیری بالاتر، بیشتر در معرض خشونت قرار دارند و برخی از قوانین نیز در بازتولید خشونت موثرند، همچنین میزان بزه دیدگی ناشی از جنگ ها برای خانم ها وجود دارد و از سوی دیگر بزه دیدگی های ساختاری هم وجود دارد.

 

حجت الاسلام شفیعی با بیان اینکه شفیعی خشونت در لایه های پنهان جامعه و ساختارهای اجتماعی، عرفی، آداب و رسوم غلط وجود دارد که امیدواریم با فرهنگ سازی تغییر کنند، گفت:اگرچه اقدامات فرهنگی بسیار مهم است اما قانون سریع تر از فرهنگ می تواند سبب تغییرات در این حوزه باشد و امیدواریم سیاستگذاران و تصمیم گیران، تصمیم سازی برای تحول در حوزه زنان را پیگیری کنند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه هزینه های خشونت در مسیر توسعه ملی موضوع مهمی است چرا که نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می دهند، ادامه داد:در درک و فهم از علم، جنسیت تاثیر دارد و تا امروز نیامدیم از زنان بخواهیم سهم خودشان را از فهم دین اعلام کنند.

کد خبر 756454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha