به گزارش خبرگزاری شبستان، تشویق نیکوکار تنبیه غیرمستقیم خطاکار و نافرمان است، شرط استجابت دعا رعایت آداب و فراهم شدن اسباب آن،شخصیت حضرت زینب(س) در آینه پنج اندیشمند اهل سنت،برگزاری سومین دوره جشنواره «فجر تلاوت» در ۱۴ استان، برگزاری آیین معرفی و تجلیل از ترجمه اصول کافی استاد انصاریان و جدیدترین اخبار از برگزاری شصت و یکمین مسابقات بین المللی قرآن مالزی از جمله گزیده اخبار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان یکشنبه ۲۳ دی ماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه:
تشویق نیکوکار تنبیه غیرمستقیم خطاکار و نافرمان است
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله «علیاکبر رشاد» پیش از آغاز درس خارج فقه در حوزه علمیه امام رضا(ع) با اشاره به فقراتی از بیانات امیرمومنان امام علی(ع)، گفت: هنگام مدیریت اگر میخواهید افراد گناهکار و بدرفتار از شما دور و تنبیه شوند برخورد مستقیم با آنها نداشته باشید.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه افزود: به جای برخورد تبنیهی و توبیخی به کار تشویقی نسبت به افراد درستکار و با رفتار خوب بپردازید، از کسانی که تحت نظر شما کار میکند نافرمان یا مطیع هستند، برای تنبیه نافرمان افراد مطیع را تشویق کنید.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه بیان کرد: به میزانی که افراد نیکورفتار، نیکوگفتار و نیکوکردا توسط رئیس یا مسئول خود تشویق شوند سبب میشود که افراد نافرمان و بدرفتار از اعمال بد خود دست بردارند و در مسیر صلاح وارد شوند.
آیتالله رشاد با بیان اینکه منطق امیرمومنان امام علی(ع) درباره نحوه مدیریت بسیار ارزشمند است که گاهی از آن غفلت میکنیم، عنوان کرد: برخی تصور میکنند که همواره باید با افراد نادرست و غیرصالح برخورد شود که چنین نیست اگرچه نباید خلافکاران و خطاکاران رها باشد اما بر اساس بیانات امیرمومنان امام علی(ع) روشهای دیگری برای تنبیه هم وجود دارد. شیوه های ایجابی برای اصلاح اوضاع موثرتر است.
استاد حوزه علمیه:
شرط استجابت دعا رعایت آداب و فراهم شدن اسباب آن است
استاد حوزه علمیه گفت: شرط استجابت دعا رعایت آداب و فراهم شدن اسباب آن است که اطاعت از خداوند و راضی شدن مقدرات الهی یکی از عوامل استجابت دعا است.
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «سیدمحمدباقر علوی تهرانی» شامگاه شنبه (22دی) در هیات حاج مسلم گفت: از نظر پیامبر(ص) در جامعه ارزشی دروغگویی و خیانت در امانت وجود ندارد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به آیاتی از قرآن کریم مبنی بر اینکه ارزش دیگر انسان به دعا و درخواست از خداوند است، عنوان کرد: هر کس تکبر کرده از دعا و درخواست به خدا رویگردانی کند وارد جهنم میشود. خداوند خطاب به حضرت موسی(ع) فرمودند حتی نمک خود را هم از من بخواهید.
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه علت مستجاب نشدن دعای برخی افراد، اظهار کرد: خدا در قرآن فرموده بخوانید مرا تا شما را استجابت کنم پس چرا دعای ما استجابت نمیشود در حالی که خدا خلف وعده نمیکند.
استاد حوزه علمیه با استناد به آیات 60 تا 61 سوره یاسین، بیان کرد: در روز ازل ما عهد بستیم که شیطان را نپرستیم و فقط خدا را اطاعت کنیم اما متاسفانه چنین نمیکنیم وقتی ما به عهد خود وفا نمیکنیم چگونه انتظار داریم که خدا به عهد خود وفا کند. خداوند در قرآن کریم فرموده ای بندگان من شما به عهد خود وفا کنید تا من هم به عهد خود وفا کنم.
حجت الاسلام و المسلمین حسنلو:
شخصیت حضرت زینب(س) در آینه پنج اندیشمند اهل سنت
اندیشمندان اهل سنت عموما در برابر عظمت و عمق شخصیت حضرت زینب(س) با خضوع برخورد کرده اند و ایشان را ستوده اند.
خبرگزاری شبستان – سرویس قرآن و معارف: «اندیشمندان اهل سنت هم عموما در برابر عظمت و عمق شخصیت این بانوی بزرگوار با خضوع برخورد کرده اند و ایشان را ستوده اند که برای نمونه به چند چهره از اهل سنت و برشی از بیان گفته هایشان اکتفا می کنم.»
آنچه در ادامه می آید بخش دوم و پایانی گفتگوی گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام و المسلمین امیر علی حسنلو مدیر گروه تاریخ وسیره مرکز مطالعات وپاسخگویی به شبهات حوزه های علمیه ومدرس حوزه علمیه قم درباره جایگاه و شخصیت حضرت زینب کبری در نگاه اندیشمندان و دانشمندان اهل سنت و اندیشمندان غیر مسلمان است.
جناب حسنلو! در بخش پیشین گفتگو به شخصیت و جایگاه رفیع حضرت زینب (س)در میان اندیشمندان شیعه پرداختید. دیدگاه اندیشمندان اهل سنت و احیانا اندیشمندان غیر مسلمان اهل کتاب در این باره چگونه است؟
بله دانشمندان مسیحی درباره حضرت زینب (س) اظهارنظراتی داشته اند که از آن جمله می توان به کورت فریشلر اشاره کرد. كورت فريشلرآلماني كه كتابي نسبتاً مفصل در ارتباط با امام حسين(ع) نوشته است رسالت حضرت زينب(س) را به خوبي بيان كرده است. وي مينويسد: «بعد از آنكه تمام اسيران وارد مجلس عبيدالله بن زياد شدند و نشستند، زينب دخت امام علي بن ابيطالب(ع) و خواهر امام حسين(ع) وارد شد، علت تاخير ورود زينب اين بود كه وي مسئوليت اداره امور اسيران را داشت و قبل از اينكه وارد بر حاكم عراق شود دقت كرد كه هيچ يك از كودكان در خارج نمانند يا اينكه گم شوند و غذاي كودكان را خود ميداد و همواره در موقع غذا دادن شماره غذاها و شماره كودكان را تطبيق ميكرد كه مبادا طفلي بيغذا بماند و چون تقسيم كننده غذا بود بعضي از اوقات حتي يك لقمه براي او نميماند و با گرسنگي بسر ميبرد... عبيدالله بن زياد گفت: خدا را شكر ميكنم كه نشان داد شما ناحق هستيد... زينب گفت: خدا را شكر ميكنم كه ما را از هر گونه آلودگي مصون كرد و مردان ما در تمام عمر با امانت و تقوي و صداقت زندگي كردند... خداوند پاداش برادرم حسين(ع) را داد و او اينك در بهشت با جدش رسول خدا(ص) بسر ميبرد. آنهايي كه او را كشتند هم در اين دنيا ملعون و سرافكنده ميشوند و هم در آن دنيا»
سومین دوره جشنواره فجر انقلاب همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ۱۴ استان کشور به همت حسینیه صاحب الزمانی(عج) تهران برگزار میشود.
این جشنواره که به همت هیأت صاحبالزمانی(عج) تهران برگزار میشود امسال در دو مرحله مقدماتی و نهایی برگزار خواهد شد که دور مقدماتی در ۱۴ استان برگزار و برگزیدگان در مرحله نهایی جشنواره باعنوان فجر تلاوت به رقابت میپردازند.
مرحله مقدماتی جشنواره در استانهای تهران، آذربایجان غربی، همدان، کرمانشاه، خوزستان، هرمزگان، گیلان، مازنداران، یزد، مرکزی، خراسان رضوی، اصفهان، اردبیل و قم در فاصله زمانی ۲۵ دیماه ۱۳۹۷ تا ۲۶ بهمنماه ۱۳۹۷ برگزار میشود.
این دوره از جشنواره با همکاری معاونت قرآن و عترت(ع) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه دارالقرآن بسیج، شهرداری تهران و دارالقرآن های استانی و شهرستانی برگزار میشود.
معاونت فرهنگی حوزهای علمیه استان تهران:
عشق حضرت زینب(س) نسبت به امام حسین(ع) بر مبنای ولایتمداری بود
معاونت فرهنگی حوزهای علمیه استان تهران گفت: عشق حضرت زینب(س) نسبت به امام حسین(ع) علاوه بر عشق خواهر و برادری آسمانی و بر مبنای ولایتمداری بود.
حجت الاسلام غلامرضا شاه جعفری درگفت وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، درباره ولادت حضرت زینب (س)،گفت: حضزت زینب (س) عقیله بنیهاشم است، عقیله از کلمه عاقله گرفته میشود.
معاونت فرهنگی حوزهای علمیه استان تهران افزود: امام حسین(ع) در این زمینه خطاب به حضرت زینب(س) فرمودند خواهرم شما عاقله و عقیله هستید و بدون اینکه معلم داشته باشید کامل هستید.
حجتالاسلام شاه جعفری درباره جایگاه عظیم حضرت زینب(س) در خانواده آل عبا، عنوان کرد: امیرمومنان امام علی(ع) در جایگاه پدر و حضرت زهرا(س) به عنوان مادر فرزندانی را تربیت کردند که جهانی را تحتالشعاع خود قرار دادند.
معاونت فرهنگی حوزهای علمیه استان تهران ادامه داد: حضرت زینب(س) بانوی بزرگ جهان اسلام در خانوادهای پای به عرصه وجود نهادند که همراه با سختی و مصیبتهای فراوان بود به ویژه پس از شهادت مادر بزرگوارشان متحمل رنجهای بسیاری شدند اما هیچگاه دست از مبارزه بر نداشتند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی:
هر عرفانی بدون فقه اسلامی دکان زدن است
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی گفت: هر معرفت و عرفانی که از کانال فقه اسلامی عبور نکرده باشد دکان زدن است جوانان مراقب باشند.
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی در جلسه درس تفسیر قرآن کریم که شنبه ۲۲ دی ماه در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: یکی از مسائل قرآن آهنگ بسیار زیبای آن است که همچون شعر ریتم دارد در حالی که شعر نیست و بر قلب سالم اثر مثبت دارد.
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه قلب انسانها سه نوع سالم، منیب و مریض است، اظهار کرد: قلب سالم پاک است و از قرآن اثر مثبت میگیرد، قلب منیب گاهی دچار گناه شده و برمیگردد اما قلب مریض از قرآن و نیکیهای دیگر اثر مثبت نمیگیرد.
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه جایگاه قلب مریض در جهنم است، عنوان کرد: انسان ظالم از قرآن برداشت درست نخواهد داشت اما کسی که قلب او سالم است با هدایت و راهنمایی اهلبیت(ع) میتواند آنگونه که درست است قرآن را فهم کند.
برگزاری آیین معرفی و تجلیل از ترجمه اصول کافی استاد انصاریان
آیین معرفی و تجلیل از ترجمه پنججلدی کتاب شریف اصول کافی جدیدترین اثر حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی با حضور شخصیتهای برجسته دانشگاهی و حوزوی کشور برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیین معرفی و تجلیل از ترجمه کتاب اصول کافی بهقلم استاد حسین انصاریان روز پنجشنبه ۲۷ دی ماه ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه تا ۱۶ و ۳۰ دقیقه در میدان بهارستان، نرسیده به چهارراه سرچشمه، انتهای خیابان صیرفیپور، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) با حضور شخصیتهای برجسته دانشگاهی و حوزوی کشور برگزار میشود.
ترجمه پنججلدی کتاب شریف اصول کافی جدیدترین اثر حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان است که چندی پیش از سوی مؤسسه علمی و فرهنگی دارالعرفان روانه بازار کتاب شد. وی پیش از این، قرآن کریم، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و مفاتیحالجنان را ترجمه کرده که ترجمه قرآن او از شهرت خاصی برخوردار است.
در این مراسم حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام محمدهادی رحیمی صادق رئیس مرکز مدیریت حوزههای علمیه استان تهران، حجتالاسلام احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و عضو مجلس خبرگان رهبری به سخنرانی و احمد ابوالقاسمی قاری بینالمللی کشورمان نیز به قرائت قرآن کریم میپردازد.
بنابراین گزارش، حجتالاسلام محمدجواد صابریان در نشست خبری آیین تجلیل از ترجمه کتاب اصول کافی گفت: مؤسسه دارالعرفان متکفل تنظیم و نشر آثار استاد انصاریان بوده که بیش از ۱۵۰ اثر در قالب ۲۰۰ جلد کتاب توسط وی نگاشته شده و ترجمه قرآن کریم از برترین آثار وی است و در حال حاضر ۱۰۰ ناشر، متکفل نشر این اثر استاد انصاریان هستند؛ در این مؤسسه علاوه بر تألیف، حوزه سمعی و بصری نیز فعال بوده و بیش از ۱۸ هزار ساعت سخنرانی در موضوعات غیر تکراری وجود دارد.
به بهانه اعزام هادی موحد امین قاری کشورمان
جدیدترین اخبار از برگزاری شصت و یکمین مسابقات بین المللی قرآن مالزی
شصت و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم مالزی توسط موسسه اسلامی جاکیم و با حضور نمایندگانی از ۶۵ تا ۷۰کشورعربی واسلامی فروردین ۹۸ برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، شصت و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم مالزی با حضور نمایندگانی از کشور اسلامی و با حضور نماینده کشورمان در رشته قرائت برگزار می شود.
این مسابقات امسال 9 تا 14 ماه شعبان 1440 مصادف با 15 تا 20 آوریل و 25 تا 30 فروردین 98 برگزار می شود و هادی موحد امین در رشته قرائت به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران جهت شرکت در شصت و یکمین دوره مسابقات بین المللی قران کریم مالزی معرفی شده است. استاد احمدابوالقاسمی نماینده کشورمان را در این دوره از مسابقات به عنوان استاد همراهی می کند.
مسابقات بین المللی قرآن کریم مالزی که از سال 1339 شمسی (1961 میلادی) به صورت سالیانه در کشور مالزی برگزار می شود و تاکنون 60 دوره از برگزاری این مسابقات می گذرد. مسابقات بین المللی قرآن کریم مالزی همه ساله در مرکز جهانی تجاری بوترا این کشور برگزار می شود. که در طول تاریخ این مسابقات پس از کشور میزبان جمهوری اسلامی ایران هم از لحاظ کمیت وهم از لحاظ کیفیت در رتبه دوم است.
استاد حوزه علمیه:
علاج نادانی انسان با داروی معرفت/انسان در اثر شهوت و هوای نفس ستمکار میشود
حجت الاسلام انصاریان گفت: خداوند دل هیچ کس را آمیخته با ظلم قرار نداده است اما انسان به علت شهوانی، نفسانی و غیرمنطقی ستمکار میشود.
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان امروز (۲۳دی) به مناسبت ایام فاطمیه در مسجد رسول اکرم(ص) گفت: خداوند در قرآن مجید میفرماید مهربانی و رحمت من همه اشیاء را فراگرفته است بسیار خطرناک است که انسان نسبت به خدا غفلت کرده و نداند او کیست و رابطه او با عالم چیست.
استاد حوزه علمیه افزود: در روایتی حضرت امام صادق(ع) می فرمایند بدبخت انسانی است که 60 سال از عمر او بگذرد و در عالم نادانی بمیرد و همان لحظه اول مرگ درتاریکی قرار میگیرد.
یکی از مصادیق ظلم، ظلم به خود است
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با استناد به روایتی از پیامبر(ص) عنوان کرد: حضرت فرمودند که از ستمکاری پرهیز کنید زیرا در قیامت به صورت تاریکی برای انسان جلوه میکند، مردم وقتی این روایت را میشنود ذهن آنها سراغ پادشاهان ظالم میرود در حالیکه یکی از مصادیق ظلم، ظلم به خود است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه شان طبیعت انسان این بوده که عادل و باانصاف زندگی کند، اظهار کرد: خداوند دل هیچ کس را آمیخته با ظلم قرار نداده است اما به علت شهوانی، نفسانی و غیرمنطقی ستمکار میشود.
نظر شما